Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 4

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 335)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Yes Man určitě není Jimův nejlepší film a i když mu to přeju, to 75% hodnocení tady na csfd je asi trošku nadstřelené. Na druhou stranu ale obsahuje vydatnou dávku povedených gagů, nefekálního humoru a hlavně Jimma Carreyho (i přes těch pár vrásek) přesně v té poloze, v jaké ho známe z devadesátých let, kdy si na filmovém trhu vytvořil svoje nesmazatelné místo, na kterém už ale od Božského Bruce (2003!) několik let zela pěkná díra. A právě tu se Yes Men podařilo dostatečně zaplácnout. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Gumový Jim ždíme hodinu a půl až trapně prostoduchou zápletku, ale když odhlédnu od nudného úvodu a vynuceného konce, bavil jsem se víc než dobře. Kytarová scéna navíc dává vzpomenout na časy, kdy se do filmů tyhle úlety sázely čistě pro radost, a Zooey Deschanel je zřejmě nejsladší herečka současnosti. Nejen kvůli ní si to na DVD klidně dám ještě jednou. 7/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je tu dvojice Jim Carrey a Zooey Deschanel, kteří zachraňují, co zachránit jde. Scénář není vůbec hloupý, ba naopak, ale ten potenciál je trestuhodně nevyužitý a na plátno se přenesly jen zdlouhavé scény bez hlubšího smyslu a pointy. Komediálně to už vůbec nešlape, ač se výše zmínění snaží, seč mohou. Carrey je povaleč, co permanentně fňuká, že mu před lety pláchla manželka, vyhýbá se přátelům, holt, změnu potřebuje jako sůl. Ta přijde s jedním sektářským sezením a zbytek asi pochopíte záhy. Mám strach, aby Carrey včas vycítil, kdy je třeba odejít ze scény a vrhnout se na serióznější role, protože vidět pořád to samé, navíc od veskrze průměrných režisérů, není pro komediálního diváka to pravé ořechové.. Jen se podívejme třeba na to, jak dopadl takový Steve Martin.. no, nevím nevím!! Já si Yes Mana vůbec neužil.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nečakala som nič veľkolepé a Jimove ,,svalové kompetencie" nie sú ničím prevratným. Na druhú stranu, je to tak uvoľňujúce a zábavné, že som nemohla uveriť, že je Jim stále tak atraktívny chlap. Výsledok? Bola som veľmi milo prekvapená. Prehodnotím svoj život, aby som neskončila zabarikádovaná vo svojom domácom hniezdočku? Komediálne odsúdenie introvertne zmýšľajúcich ľudí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, ale jen místy. Na Carreyho poměry nic moc, samotný jeho ksichty už trochu ztrácejí své kouzlo (možná je to stářím), natož když se nemají pořádně o co opřít. Ale o charisma naštěstí ještě nepřišel. Výborná byla postava Normana (Rhys Darby), kolegy v práci. Jejich vzájemné se trumfování v gestech a úšklebcích, když Jim skončí na retarda v izolepě, to považuju za vrchol celého filmu. A zvláštním, sympatickým dojmem působila Zooey Deschanel. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Když je Carl (Jim Carrey) převlečený za Harryho Pottera, má jizvu levé straně čela. Správně by ji ale měl mít napravo. (SONY_)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama