Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 1

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 334)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, měl jsem z filmu trochu obavy, resp. z Jima Carreyho. Narozdíl od jiných mi sedí spíše ve vážné poloze než při neustálém pitvoření za účelem bavit lidi. Ale v Yes Man to až na pár momentů tolik nepřeháněl a dokázal utáhnout sám téměř celý film. Vedlejší postavy byly v drtivé většině jen méně či více hloupější karikatury, tedy až na Zooey Deschanel, která byla výborná a nazpívala i několik písní mimochodem velmi dobrého soundtracku. Postavit příběh na myšlence odpovídání "ano" na všechny možné situace zní docela hloupě, ale překvapivě to funguje, sem tam se i člověk zasměje, romantika taky není otravná, takže jde o takovou bezstarostnou komedii. Co film sráží je ale jeho poselství, které si občas protiřečí. Nejdřív říká hlavní hrdina na vše ne, pak se otevře a povídá ano, díky tomu potká lásku, povýší v práci, je zajímavý pro své přátele a celkově žije "zajímavý" život (což mi samo o sobě dost smrdí, protože to takhle nefunguje a hlavně by ani fungovat nemělo), a pak si najednou může vybírat a ne vždy odpovídat souhlasem. Proto tenhle film prostě budu brát jen jako pohodovou záležitost za slabší 4* a jeho ideu o nutně spontánním přístupu k životu (kterou tvůrci můžou a taky nemusí myslet vážně) raději ignorovat. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti Lhář, lhář mnohem méně mentorské, oproti Božskému Bruceovi mnohem méně zábavné a až na tu romantiku vlastně naprosto nijaké. Scénář je katastrofální a ze slibného JEDNOHO nápadu těží zhruba 20% potenciálu. Carrey a jeho nejlepší kamarád obličej ale zachraňují co se dá (další důkaz, že komedii dělají z poloviny dobří herci), Zooey je překrásná a dostatečně trhlá, aby Carreymu stačila, a když Reed začne výrazně brnkat na romantickou strunu, dá se tenhle návrat komediálního krále do svého rajónu bez problémů dokoukat. Žánrovou revoluci hledejte jinde, tady se jede na jednohubkovou jistotu. P.S.: Křečovitější product placement jsem v hollywoodském filmu snad ještě neviděl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to žádná převratná komedie, zasmál sem se rozhodně míň než sem čekal a Jim Carrey tady dělá držky jen pomálu, ale přesto to dokáže fakt skvěle a pohodově pobavit a zvednout náladu. Vlastně bych řek, že je to takovej zábavnější Lhář, lhář. Navíc Zooey to tady opravdu sluší a ten kolečkovej obleček ze scénky z titulků hrozně chci, by mě zajímalo jak se v něm brzdí, napadá mě jen jedna věc, ale to bych radši nezkoušel ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem se příjemně bavil, takže nevidím důvod dílko pozitivně neohodnotit. Sice jsem se po celou stopáž nesmál od ucha k uchu (pesimista ve mně mi to nedovolil), ale pár výbušných momentů tu bylo. Carreymu návrat přeju, protože takto mě nepobavil minimálně od Lhář, lhář. Grimasy kupodivu také nepůsobily trapně, naopak byla zábava hercovy kreace sledovat. Kdo ví, co očekávat od komedie s typickým zvratem ke konci a sladkým zakončením, nemůže být zklamán. Stejně jako se poslední věta nedá považovat za spoiler, protože snímek má především pobavit, a ne překvapit. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Poté, co Carl (Jim Carrey) dozpívá sebevrahovi, vykřikne: "I've got blisters on my fingers!" Toto zařval Ringo Starr na konci písně "Helter Skelter" - v původní podobě je možné ji slyšet na "Bílém albu" skupiny The Beatles. (#47)
  • Jim Carrey (Carl) si při natáčení vyzkoušel hodně věcí poprvé, včetně například bungee jumpingu. Zatímco ale skok z mostu přežil ve zdraví, při natáčení relativně banální scény v baru si zlomil tři žebra. (ČSFD)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama