Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (646)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

The belief is in there. Neochvějná, slepá, ztracená, nutící sahat po stéblech nad hladinou. Nad ní to drží otevřenější chemie mezi ústřední dvojicí, thriller-hororová zápletka, která prošla kolem stáda tichých ovčích mláďat, nepřekročila stín průměrné seriálové epizody. Konec s násilně naroubovaným Skinnerem už mě trochu ztrácel a já začal přemýšlet nad blbostmi. Třeba proč to vydatné sněžení nezanechává v účesu Scullyové sebemenší stopy.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz sa mi dlho nestalo, aby som videl 4 slabucke filmy za sebou. Prvy film Akta X, ktory som videl v roku 1998 ma milo prekvapil a preto som mal aj velke ocakavania od tohto druheho filmu. Zial scenar bol slaby a co je este horsie, film sa dlho vliekol a po nejakych nadprirodzenych silach, okrem toho ze pater Joseph Crissman mal nejake vizie, zial ani stopy. V podstate je to len kriminalny thriller, ktory este ani poslednu polhodinku nedokazal byt napinavy alebo zaujimavy natolko, aby som bol aspon na 60% spokojny, co je obrovska skoda pre takyto film... 04.08.2008 ________ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ Amanda Peet - (Dakota Whitney) +++ Billy Connolly - (Páter Joseph Crissman) +++ Xzibit - (Agent Mosley Drummy) +++ Mitch Pileggi - (Walter Skinner) +++ Adam Godley - (Páter Ybarra) +++ Produkcia: Chris Carter +++ Hudba: Mark Snow, Pete Anthony +++ (Videl v kine 04.08.2008) ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

I need you here, Scully. Věnoval ´sem tomu dvě projekce. Abych se přesvědčil, abych uvěřil. Největší a nejepičtější romantický příběh všech dob se uzavírá. Carterovi a jeho týmu se podařilo vrátit se po dlouhých šesti letech s (téměř) celou parádou. Oba agenti ´sou přesně takoví, jaké si je pamatujeme, snad jen s nějakými těmi plnovousy a pár vráskami navíc. Ovšem tentokrát bez EBE a jiných paranormálních jevů. Nové Akta jsou "pouze" civilním, ale za to syrovým thrillerem s lidským padouchem. Že celý film vypadá jenom jako další epizoda? K čertu s tím; není to snad už prokletím filmů, které rozvíjí, uzavírají jakýkoli seriál? Nebudu se tajit s tím, že první film se mi líbil víc, vždyť je v mnohém komplexnější, tajemnější a rozvitější vůči předchozímu i následujícímu dějství, kdežto I Want to Believe se snaží o ucelenost, stavět sám na sobě a posouvá vpřed akorát oba hlavní hrdiny. To je jako porovnávat Foxe Muldera a Franka Blacka. Ale nejsou právě Scullyová a Mulder tím, o co tady jde v první řadě? Kdybych se schtěl kochat nějakým mysteriózním thrillerem nebo horrorem o mimozemšťanech, zajdu na promítání do vedlejšího sálu. Ne, já (a nejen já) chci zase vidět hrdiny svého (nejen) dětství na velkém plátně. Pro mě je to hotové splnění vlhkého snu. Chci vědět, co se s nimi děje dál, navštívit jejich svět. Chci znát pravdu. Nějaký ten mysteriózní/horrorový případ je pro mě tentokrát jen součástí oblíbeného menu. Prošpikovaný vydařenými odkazy na seriál a štáb samotný, precizně natočený - skvělé akční scény, neutichající chemie mezi hlavní dvojicí a hlavně výborné ´sou scény konfrontace Scullyové a otce Joea, a na vrch k tomu jak jinak než skvělý Mark Snow, který nejen brilantně rozvádí předešlé témy a melodie. Jediné, co mě mrzí, je nepřítomnost Osamělých střelců a postava Amandy Peet, která mohla být trochu víc rozvinutější. Teď už nezbývá než doufat, že film vidělá patřičné peníze a Carter natočí onu slibovanou desátou sérii. P.s. Rozhodně neodcházejte před skončením závěrečných titulků, jinak se připravíte o vydařený bonmot. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Když se Mulder šel po půl hodině konečně holit a v tom někdo zavolal a on vyšel ven oholenej jenom napůl, tak jsem si fakt nebyl jistej, jestli to zvládne dotáhnout do konce... a to byl asi tak nejnapínavější moment celýho filmu. Jinak jsem vůbec nepobíral co se děje nebo jak to je mezi ústředním párem (zřejmě "osvětlující" dialog v šatně je peklo na druhou) a doteď vlastně nevím, co to Mulder se Scullyovou odhalili. Během tý tuny dialogů v interiérech jsem se málem ukousal nudou, vývoj příběhu je jedno velký wtf a Amandu teda Carterovi nezapomenu. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že kdo nemá nakoukanej celej seriál, vůbec nemá šanci se chytat (na konci se objeví nějakej chlápek z Washingtonu a nikdo se ani neobtěžuje říct, kdo to je?) a sám o sobě je ten film zoufale o ničem. Teda, až na geniální Bush momentku :) 4/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hmm, takže doopravdy se žádná sláva nekoná, přečetl jsem dost slabých recenzí, nepříliš lichotivých komentářů, ale pořád jsem měl kapku naděje, že to přece nemůže být tak slabé. Omyl. Příběh je plytký, akorát průměrný díl natáhnutý na celovečerní snímek. David Duchovny a Gillian Anderson se vrátili, ve filmu to mezi nimi jiskří, sluší jim to, ale to není to co mě lákalo. Kámen úrazu už bylo obsazení vizionáře, který mi do role totálně nesedl…to jeho přehrávaní. Nejlepší okamžik už zmiňovaný „joke“ s fotkou Bushe ;-D 5/10* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Prestože film zrovna neudělal velkou díru do peněženek diváků, ve hře je pořád třetí díl, nebo oživení kultu prostřednictvím seriálového spin-offu. (Pumiiix)
  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)
  • Mulderův pozdrav Scullyové "Jak to jde, doktůrku?" je odkazem na animáky s Buggs Bunnym. (Sfinkter)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama