Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Helen Hunt tu, s věčně povislými koutky, rozhodně nevypadá na devětatřicet (zato Bette Midler zas nevypadá jako její matka, ale spíš starší ségra). Její April byla... já vám ani nevím... příliš teatrální? Celý ten film si podle mě hrál na něco, čím prostě nemohl být. Ať už díky podivným "chytrým" dialogům, nebo obsazením. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Filmy o vztazích mám ráda, ale tohle se Helen Hunt skutečně nepovedlo. Původně zajímavý scénář zazdily příšerné dialogy v naprosto nedůvěryhodných situacích (který chlap si bude na den přesně pamatovat, před kolika týdny poprvé potkal ženu, která se později stane jeho přítelkyní?), děsivá hlavní hrdinka April (nedokážu pochopit, proč se k ní Frank v podání Colina Firtha po všech jejích lžích stále vracel) a odporně neinovativní režie, které může k boji o nejnudnější filmový obraz konkurovat maximálně tak německý televizní film podle předlohy Rosamundy Pilcherové. A ještě něco. Je mi jasné, že Helen chtěla pojmout svoji hrdinku maximálně civilně, takže je April v průběhu celého filmu nenalíčená a mírně řečeno sešlá (což jí dávám jen ke cti), ale aspoň měla říct make-up artistům, že ve filmu bude hrát dceru Bette Miller a že by tedy měla vypadat mladší než Bette. Na jednu stranu je hezké podtrhnout těžký život první hrdinky strhaným vzhledem a úspěch druhé naopak omlazujícím make-upem, ale ve chvíli, kdy daná první hrdinka (mladší o 18 let) vypadá jako matka druhé, tu něco nehraje. Když Colin odhadoval její věk na 34 let, měla jsem chuť poslat mu vodícího psa, protože větší důkaz sleposti už snad nalézt nejde. A když ona uvažovala nad návratem ke svému bývalému manželovi působícímu dojmem mírně retardovaného vesničana, který doposud mentálně nepřekročil hranici 12 let, uvažovala jsem, jestli by v nemocnici neměla také navštěvovat oddělení psychiatrie. Tenhle film je zkrátka místy tak blbý a nerealistický, až to bolí. Zvlášť při podobně výborném hereckém obsazení. ()

Reklama

DiegoC. 

všechny recenze uživatele

ČO? Bolo to dosť hrozné. Možno len preto, že nie som veľký fanda do romantických komédií, ale myslím si, že je to dosť hrozné. Klišé, nič nové, žiadna zaujímavá pointa, nudný scenár,... Dobrý film sa spozná okrem iného aj podľa toho, že Vás počas prvých desiatich minút zaujme a chcete vedieť, čo bude ďalej. Ja som po desiatich minútach chcel odísť z kina. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s prvky komedie, které se poměrně lehce vyhýbá žánrovým klišé a jiným neduhům podobných filmů. Zkrátka je to o ženský, které tikají bilogické hodiny a ona začne zmatkovat. A když se jí do toho sesype manželství a objeví biologická matka, neštěstí je na světě. Helen Hunt se zablýskla hned dvakrát, jak v hlavní roli, tak na režisérské stoličce a trefou byl i Colin Firth, který prostě bavil. Jen tak dál Helen. 80% ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Tento film není ani moc zábavný, ani moc romantický (Matthew Broderick je skutečně "prototyp romantického hrdiny" k pohledání) a už vůbec ne dramatický. Mně přišel především nudný.Colin Firth sice zachraňuje, co se dá, ovšem právě díky jeho kouzlu nelze uvěřit, že by se žena s alespoň jedním okem čtvrtkou mozku nějak zvlášť rozhodovala, kterého z obou mužů zvolit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Film byl u nás poprvé promítán na MFF v Karlových Varech v sekci Horizonty. (HOODY)
  • Film vznikol podľa rovnomenného románového bestselleru americkej spisovateľky Elinor Lipman. (Tolf)
  • Film, na který se April Epner (Helen Hunt) dívá chvíli poté, co poprvé potká svoji matku, je Le Mans (1971). (Itar)

Reklama

Reklama