Reklama

Reklama

VOD (1)

Pravda vždy vítězí – nebo snad ne? Původně filmový publicista, posléze úspěšně zavedený scenárista a režisér Rod Lurie (Poslední pevnost, Strašáci, seriál Zatracení) natočil snímek o dvou silných, i když naprosto odlišných ženách, které se snaží chránit to, co ve svých životech považují za podstatné. Rachel Armstrongová (Kate Beckinsaleová), mladá reportérka významného washingtonského deníku, ve svém výbušném článku odhalila totožnost agentky CIA Eriky Van Dorenové (Vera Farmigaová) a upozornila na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst v agentuře, Rachel se za každou cenu snaží ochránit svého informátora, ale stojí proti ní příliš silný soupeř – samotná americká vláda. V dalších rolích napínavého thrilleru Nic než pravda se představují Angela Bassettová (Avengers: Endgame), David Schwimmer (Přátelé), Matt Dillon (Jack staví dům) a Alan Alda (M*A*S*H). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drama o touze státu po kontrole tisku a o tom, že většinou se mu to nakonec podaří. Kate Beckinsale v roli novinářky, která je vláčena kriminálem kvůli nepohodlnému článku, podala pravděpodobně zatím svůj nejlepší výkon a už to není jen panenka s perfektní postavou a hezkou tvářičkou. Roli právníka si s bravurou střihl veterán Alan Alda. Matt Dillon a Vera Farmiga nikdy nepatřili k mým oblíbencům, ale Dillon se zvláštního žalobce zhostil na jedničku a byl to přesně ten typ, kterému by jste nejraději jednu natáhli. S Farmigou už to bylo o něco horší, ale tentokrát mi nevadila. Příběh sám o sobě ubíhá lehce rychlejším, ale přesto plynulým tempem a myslím, že na své si přijdou i příznivci thrillerů, protože jejich atmosféru toto drama občas navozuje. A konec? Ten jsem zkrátka nečekal a nejen na té zdrojové frontě. 90% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Málokdy se pointám amerických filmů podaří mi vyrazit dech. Drsné drama o novinářské cti si oprávněně uzurpovalo moji pozornost po celou dobu. A když se blížilo k finiši, stále méně jsem chápala to obrovské odhodlání Rachel Armstrongové. Pak následovalo „pic, bum, hotovo" a já jsem osiřela se zjevnou pointou a neodbytnou otázkou, jak je možné, že mi to nedošlo dřív. Tu se mi podařilo záhy zaplašit a zbyla jen úvaha, zda smí člověk obětovat vztahy se svými blízkými, aby ochránil někoho cizího. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Larry Groupé: 1. Main Title 2. Erica VS Rachel 3. Soccer Game 4. Story Breaks 5. Intake 6. First Night 7. Chambers 8. Meet the Press 9. Knock Knock 10. Erica VS C.I.A. 11. Albert's Speech 12. Shake Down 13. Released 14. Principal and the Person 15. Soccer Mom Threat 16. The Fateful Bus ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příběh reportérky, která napíše článek, v němž odhaluje tajnou agentku CIA a protože odmítne uvést svůj zdroj, musí jít do vazby.. Můj první dojem byl opravdu velice mylný-"To to bude celou dobu o nějakým odtajnění vládní agentky? Tak to bude fakt "zajímavý"(ironicky myšleno)", ale ono to zajímavé opravdu bylo. Z nevýrazného námětu se brzy vyklube napínavé (bojím se říct "strhující") drama o nepochopitelně zásadové novinářce. Pro mě její chování bylo opravdu nepochopitelné a to do posledního momentu. Přestože to Kate Beckinsale zahrála opravdu na jedničku, její postava mi šíleně lezla tím svým rozhodnutím na nervy. Za celé to trápení to nestálo. Jako inteligentní drama se to bohužel jen tváří, protože je to celé poskládané více méně jen z logických chyb. Ale přesto, že to tak je, nenudila jsem se ani minutu a film můžu vřele doporučit.. Mimochodem,Alan Alda podal zase jednou nejsympatičtější výkon. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo vynikající drama ze soudního prostředí, které jsem si fakt užil a které mě i po druhém shlédnutí utvrdilo v tom, že bylo bezchybně natočené. Kate Beckinsale byla výborná. Moc jí to slušelo a výkon byl velmi přesvědčivý. Jinak ostatní herci zahráli také výborně a samotný námět filmu mě velice oslovil. Dávám slušivých 80%. // (26.10.2013) NOVA CINEMA - CZ dabing v pořádku, na TV Nova málo reklam (pouze 2) a opět jsem si rád připomněl jedno z těch lepších soudních dramat. Ponechávám 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film sa nikdy nedostal do kín. (Arsenal83)
  • Režisér Rod Lurie o založení filmu na skutočných udalostiach: "Musím povedať, že film nie je o žiadnej skutočnej žene ako Judith Miller alebo Valerie Plame, aj keď ich príbehy určite ovplyvnili vytváranie postáv a situácie, v ktorých sa ocitnú." (Arsenal83)

Reklama

Reklama