Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak jednoduchého příběhu, nebo někdy tak hloupých dialogů, uvažoval bych o 4 hvězdičkách. Ale právě tyto věci film zazdí, že s toho vznikne průměrný americký thriller. Film má spád, to jo. Ani Samuel L. Jackson nehraje vůbec špatně. Své role černého, agresivního a rasistického policisty se chopil skvěle. I mu ta postava sedí dobře. I když někdy se díky scénáři najdou scénky, nad kterýma jen kroutím hlavou, jak jsou tak stupidní a nedomyšlené (hlavně ke konci). Závěr filmu je opravdu zoufalý a doráží celý film. A přitom na začátku mě film docela i bavil a chtěl jsem tomu dát vážně čtyři hvězdičky. Ale konci se všechno úplně zkazí dementní scénář a konečné vyvrcholení filmu. 50% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,263,506Tržby Celosvetovo $44,653,637Tržby za predaj DVD v USA $22,181,399 //počet predaných kusov 1,326,221║ šikovný thriller s dobre obsadenou dvojicou Samuel L. Jackson a Patrick Wilson /60%/ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|69%| Nebyla to špatná záležitost. Největším kladem byl jednoznačně Samuel L. Jackson. Resp. bylo to celé postavené víceméně na něm. Provokovat, znepříjemňovat dvěma novým nastěhovaným lidem život mu šlo opravdu dokonale. Postupem času to začalo nabírat na obrátkách. Jackson měl skvělou roli a o to víc si jí užil. Dokonce i pár dobrých hlášek, při kterých jsem se vážně málem posral smíchy, měl. No, proč vlastně dávám jen 3*? Dávám teda velmi silnou trojku, je to opravdu na hraně, ale 4* dát prostě nemůžu z několika zbytečných nedostatků. Finále bylo opravdu nezáživné. Divím se, že ho tu někteří nadzvihují, že bylo prý nečekané. Krom toho mohl být film o něco delší a Jacksonova postava mohla být ještě víc a lépe využita. Navíc mi chvílemi neseděl odměřený přístup Wilsona k jeho ženě. Přesto jsem celkově spokojen – taková nenápadná provokace, znepříjemňování života onoho páru podal Jackson skvěle. Škoda těch nedostatků, jinak je to dobrý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít afro-amerického souseda, jenž je xenofobní zahořklý rasista, co vám pod záštitou policejního odznaku svítí po nocích do ložnice, pořádá hlasité mejdany, prořezává zeleň na pozemku či chodí před vaší manželkou s hadicí ostentativně přehozenou přes rameno, to už je snad lepší mít za plotem Neda Flanderse.. Solidní thriller o sousedském teroru, při kterém se sice hodně kouřilo z kalifornských lesů, ale už ne tolik z hlav scénáristů. Obzvláště ten otřepaný konec sváděl k dojmu, že při své práci nezemřeli vysílením.. P.S.: Bylo fajn zase jednou vidět S.L.Jacksona majícího někde v kapse peněženku s vyšitým nápisem Bad Mother Fucker.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Není to moc napínavé, gradace mohla být taky lepší a na psychologii postav se tu taky moc nehraje, naopak mi ty rozpory mezi hlavním párem přišly místy dost vyumělkované. Ovšem úplná nuda to vlastně taky není a Samuel L. Jackson hraje takovýho hajzla, že si celý film ukradl naprosto pro sebe, i když zbytek obsazení je také výborný. Nebýt Jacksona, tak se to nedostane ani do toho průměru. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)

Reklama

Reklama