Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|69%| Nebyla to špatná záležitost. Největším kladem byl jednoznačně Samuel L. Jackson. Resp. bylo to celé postavené víceméně na něm. Provokovat, znepříjemňovat dvěma novým nastěhovaným lidem život mu šlo opravdu dokonale. Postupem času to začalo nabírat na obrátkách. Jackson měl skvělou roli a o to víc si jí užil. Dokonce i pár dobrých hlášek, při kterých jsem se vážně málem posral smíchy, měl. No, proč vlastně dávám jen 3*? Dávám teda velmi silnou trojku, je to opravdu na hraně, ale 4* dát prostě nemůžu z několika zbytečných nedostatků. Finále bylo opravdu nezáživné. Divím se, že ho tu někteří nadzvihují, že bylo prý nečekané. Krom toho mohl být film o něco delší a Jacksonova postava mohla být ještě víc a lépe využita. Navíc mi chvílemi neseděl odměřený přístup Wilsona k jeho ženě. Přesto jsem celkově spokojen – taková nenápadná provokace, znepříjemňování života onoho páru podal Jackson skvěle. Škoda těch nedostatků, jinak je to dobrý film. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tenhle pribeh uz jsme nekolikrat videli a obavam se ze jeste uvidime. Neil LaBute nam do toho neprinesl nic noveho. Otrepanejsi konec jsem jeste nevidel, chybi tomu napad, neco originalniho coby film pozvedlo vys. Tohle je jen sablonovita kopie jinych filmu. Snad jen kvuli Jacksonovi je to koukatelny. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Manželku či manžela si vyberete, souseda ne... O tom se má přesvědčit mladý zamilovaný pár, který koupí dům hned vedle domu drsného poldy. Ten je vdovcem a své dvě dospívající děti vede ke kázni a pořádku, tak jako se to každý den snaží vštípit ve svém okrsku zločincům, dealerům drog a výtržníkům. Samuel L. Jackson od prvních náznaků nelibosti s přítomností nových sousedů dává snímku čím dál mrazivější atmosféru. Film se lehce otírá i o pozitivní rasovou diskriminaci. Není to však afroameričan Jacskon kdo je utlačován. Problém má naopak Patrick Wilson, jehož žena je tmavé pleti a sám je běloch. Wilson má celou řadu podezření, že nehody u nich doma má na svědomí Jackson, ale obviňte černocha a ješte poldu...To se v USA rovná sociální sebevraždě. Atmosféra paradoxně s nutně gradujícícm závěrem přestala působit v celé síle. Je bez debaty, že film stojí na Jacksonově výkonu. Role poldy, kterému už trochu hráblo mu sedla skvěle... Zkrátka, jedná se o povedené drama u kterého zívat nebudete a po jehož shlédnutí si možná oddychnete při myšlence, že váš nemožný soused by mohl být o dost hustčí * * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film s perfektně napsanou a zahranou postavou Samuela L. Jacksona. Zamrzelo mě, že se ke konci začal děj tak trochu opakovat a motat v nic nového nepřinášejícím kruhu "zlý soused něco provede - hodný soused mu jde říct, aby to nedělal - zlý soused na něj kašle a dělá to dál a ještě vymyslí něco nového". Dobrý nápad je motiv požáru, líbila se mi i magická hudba. Škoda, že na úkor vypilovanosti Jacksonova rasistického zakomplexovaného policisty scénář trochu odbyl postavu Patricka Wilsona, který měl co dělat, aby byl aspoň trochu sympatický. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama o manželském páru a jejich sousedovi. Jackson ztvárnil roli souseda více než dobře. Kdybych mohl, tak napíšu nevhodné oslovení a tím bych vystihl charakter této postavy, ale ze slušnosti tak neučiním. Film je nejen o sousedských vztazích, ale také o problémech manželů, které se snaží řešit. Také se zde objevila rasová tématika. K vychvalování je toho více, jelikož naschvály ze strany souseda se poměrně dařily. Pro mě za 3 hvězdy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo dovoleno používat slovo „fuck“. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama