Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tříhodinové kolosy dávám s pauzou uprostřed, ať už jsou od Kubricka nebo od Agnieszky Holland. Tady jsem byla nucena sledovat v kuse, neb si ho vyžádala starší dcera (zatímco synek si zalezl do postele s IPadem.) Když přihlédnu ke skutečnosti, že fantasy není můj oblíbený žánr a do Pratchetta jsem se nikdy nezačetla, není divu, že se to odtrazilo na hodnocení. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné na to že to mělo tak nízký rozpočet. Ale i tak, Mrakoplaše jsem si představoval jinak, než jako stoletého starce, bylo to dost osekané, bohužel i o dobré vtípky. No každopádně, nekoukejte na tento film pokud jste nečetli knihu, protože jinak si budete o chudákovi Pratchettovi myslet divný věci... ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Adaptovat něco tak dokonalého jako jsou "pratchettovky" chce odvahu a ještě větší odvahu chce spojit dvě knihy do jednoho filmu. Ale tady se tvůrcům odvaha vyplatila. Osobně si myslím, že filmové zpracování by ani zdaleka nedosahovalo úrovně tohoto televizního počinu. Na to je na Zeměpološe příliš mnoho kouzel a lákadel, které by filmový tvůrci spíše zneužili než využili. Takže tleskám a těším se na další zfilmovaný pratchettovský klenot. ()

snob

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám tomuto filmu jen proto, že Pratchett. Tato jediná výmluva mi bohatě stačí. Pratchett kdyby zlomil pravítko vedví, já si ho koupím, kdyby Pratchett řval po nocích do bubnu pračky a vydával to za hudbu já budu nadšený posluchač. A neúnavný posluchač. Ovšem, když se já, pomýlený obdivovatel filmařského umění Bergmanova či Kurosawova podívám čistě nezaujatě na um páně Vadima Jeana chce se mi minimálně poodejít za křoví, abych vyluzujícími zvuky nepohoršil. Jeho um je nedozrálý, možná, jeho styl je impotentní, možná, Hlavní protagonista neumí hrát, a co? Copak o tohle jde? Vždyť je to Pratchett. A tato věta mě upokojí. Je to Pratchett, osekaný, zostuzený, špatně udělaný, ale Pratchett. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se podruhé vydal na magickou Zeměplochu, tentokrát dokonce s vůbec prvním turistou na světě, který jako postava skvěle paroduje tuto skupinu fotoaparátem vybavených tuláků. Oproti předešlému filmu mi zde trochu vadila jakási epizodičnost, jež je, jak jsem později zjistil, založena na samotném rozdělení knihy do povídek/kapitol. Co musím na filmu pochválit jsou komičtí čarodějové, jež mě bavili daleko více než v minulém snímku, hlavně Mrakoplaš je úplně perfektní. Ke konci se k hrdinům připojí ještě skvělý barbar Cohen v důchodu a občas se tu mihl i můj oblíbený Smrť. O něco horší film než Otec prasátek, ale pořád se jedná o povedený vstup do světa Zeměplochy. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)
  • Film měl premiéru v Curzon Cinema v Londýně 3. března 2008. (Terva)
  • Většina lidí, co hrála rozzuřený dav "Star people" a zákazníky v hospodě "Prokopnutý Buben", jsou Zeměploští fanouškové. (Bakllazaan)

Reklama

Reklama