Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Vadim Jean podle románu Terryho Pratchetta. Kamera : Gavin Finney. Hudba : David A. Hughes a Paul E. Francis. Příběh odehrávající se na fantastické planetě Zeměploše, která cestuje na zádech gigantické želvy A´Tuin vesmírem. S naprosto neschopným čarodějem Mrakoplašem, který zná jen jedno zaklínadlo, s Dvoukvítkem, prvním zeměplošským turistou, a jeho poslušným Zavazadlem... Knihy jsem nečtl a filmy mě moc nezaujaly. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Na TV film ohromující výprava, slušné efekty a skvělá muzika. První díl s akcí trochu pokulhával, ale druhý to rozhodně vynahradil. Jsem fanoušek Terryho Pratchetta, a proto dám 4*. Většina hereckých výkonů totiž byla ostudná a za "retardovaného" Patricije, který pro mě představuje osobu s nejsilnějším charakterem v Terryho knížkách by si někdo zasloužil slavnou facku od Archieho z Rocknrolly. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Objektivně tak okolo 50% (už kvůli mizernýmu castingu--neměl by taková vybírač herců nejdřív si přečíst něco od pana Pratchetta a pak teprve obsazovat role?, nemusel by potom tolikrát šlápnout do .....). Když se mi ale celkem v pohodě podařilo potlačit slabší chvilky (takže většinu času) filmu a užít si to málo co z Terryho zbylo a Cohena zvláště, dám 70%,a taky proto,že je zatím Pratchetta tak málo ve filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje druhé a teď už s jistotou můžu říct, že poslední setkání s Terry Pratchettem. Tam, kde byl Hogfather milý a veselý, je Colour of Magic nudná a trapná. Taky to asi je tím, že skvělá Michelle Dockery byla vyměněna za slizkého Tima Curryho, který se celým filmem promlátil k nijakému konci. Aspoň se mi ale potvrdila teorie, že Pratchett píše sračky. 35% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Táááák nezáživné, že jsem přes veškerou snahu nebyla schopna si vzpomenout, o čem to sakra bylo, až jsem si přečetla popisek, tak mně trochu svitlo, vzpomněla jsem si však jen na želvu, která nese Zeměplochu a Smrťáka, ten jediný byl povedený a směšný, jinak nuda od počátečních titulků až po konečné, kde jsem s hrůzou zjistila, že "to be continued". To ale už naštěstí neuvidím. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Britská verze má 184 minut a americká jen 132 minut. (Terva)
  • Opět si zde zahrál malou roli sám tvůrce Zeměplochy Terry Pratchett jako Astrozoolog 2 (ten bílým plnovousem). (Bakllazaan)
  • Prvým hercom obsadeným do role bol David Jason, keďže jeho želaním vždy bolo hrať úlohu Mrakoplaša vo filmovej adaptácii Farby mágie. Jason sa v jednom rozhovore o pätnásť rokov skôr zmienil, že zo všetkých, je táto postava jeho najvytúženejšia (Greenpeacak)

Reklama

Reklama