Reklama

Reklama

Je to soda

(seriál)
  • Velká Británie The Thick of It
Velká Británie, (2005–2012), 10 h 44 min (Minutáž: 28–59 min)

Hrají:

Peter Capaldi, Rebecca Front, Chris Addison, Roger Allam, Joanna Scanlan, Alex MacQueen, Olivia Poulet, Zoe Telford, David Haig, Morwenna Banks, Chris Langham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Pouhých 18 měsíců strávil na Ministerstvu práce a sociálních věcí Cliff Lawton. Pracoval dobře - alespoň jej o tom všichni ujišťovali. Tak proč jej najednou začali vláčet tiskem? Proč "Lawtonův osud visí na vlásku!" a podobné výplody bulvárních hyen? Bůhví. Faktem však je, že účast takového člověka vládě zrovna na důvěryhodnosti nepřidá. Chraň bůh, že by musel odejít pod mediálním tlakem! Takovou úvahu "premiérův zlý muž" Malcolm Tucker kategoricky odmítá! Oslabovat kabinet však nadále nelze, to je jisté... Hugh Abbot, který Lawtona na téhle ne zrovna nejvděčnější židli vystřídal, si možná i proto víc než dobře uvědomuje její vratkost. Ví, jak málo někdy stačí k pádu, a ví, že nic tak neupevní úředníkovu pozici, jako veřejný úspěch. Jenže kde ho tak nahonem vzít? Chtělo by to nějaký trumf, který by proletěl titulními stránkami všech novin jako bomba a dal všem najevo, že konečně je ten správný muž na tom správném místě. Třeba takový vznik Sociálního sboru proti zneužívání dávek, o němž Abbot letmo pohovořil s premiérem, který byl, jak se mu zdálo, této myšlence velmi nakloněn. Ano, to bude to pravé sousto, které předhodí na mimořádné tiskové konferenci veškeré mediální elitě! Jenomže - byl ten premiérův souhlas opravdu tak jednoznačný? Sitcom Je to soda by bylo možno zařadit kamsi mezi Jistě, pane ministře a Kancl. Na první navazuje tematicky - je to rovněž politická satira z vládního prostředí, Kancl připomíná způsobem realizace: pseudodokumentaristicky točené, dynamická, nervní, těkající (v prvních dílech možná až příliš, posléze se tvůrci poněkud zklidnili) kamera, evidentně částečně improvizovaný dialog. Chytrý humor, brilantně napsané dialogy i výborné herecké výkony, to vše nepochybně přispělo k tomu, že i přes relativně malý počet epizod si již tento seriálek získal značnou pozornost diváků i kritiky (získal již 4 ceny, na další byl nominován). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Cajomol

Cajomol (hodnocení, recenze)

Dneska poslední díl The Thick of It na ČT Art. Takový konec, který určitě čekal každý ale jen přeci mě to docela i zamrzelo :) Škoda, že už další díly nebudou...

ReneeS

ReneeS (hodnocení, recenze)

Přeložené to není špatně, ale u obou zmíněných seriálů je spousta momentů, které jsou ztracené v překladu. Jsou nahrazené jinými, dobrými hláškami (zejména v Yes, Minister, ale není to to samé). Což na druhou stranu možná může být jedno lidem, kteří nechtějí trávit čas zjišťováním významů jednotlivých kulturních a jiných odkazů, jež se tam objevují. Docela to chápu, taky jen zřídkakdy věnuji úsilí abych pochopila kdejaký odkaz v textu, pokud se jedná o jiné než britské filmy a seriály.

Thomick

Thomick (hodnocení, recenze)

ReneeS

Souhlas, ale zrovna v případě ČT překladu jsem si nikdy nemoh stěžovat (když jsem zrovna koukal v TV / na TVRip). Ať už při Yes Minister, nebo právě při Thick of It... vždycky špička. :)

ReneeS

ReneeS (hodnocení, recenze)

Já bych řekla, že anglické titulky jsou lepší, protože zrovna v tomhle seriálu je dost hlášek, které se do češtiny špatně překládají.

na příspěvěk reagoval Thomick

Cajomol

Cajomol (hodnocení, recenze)

Jsem úplně natěšený a mám radost z toho, že konečně budou další díly s titulkami. Zatím jsem stihl S04E01 s anglickými ale není to ono :)

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Ptal jsem se na stránkách ČT.
"IV. sérii tohoto seriálu budeme vysílat. Již máme licenci a dokonce hotový překlad a otitulkování, přesný termín vysílání ale nemáme k dispozici. Pokud o něj nechcete přijít, můžete si nastavit upozornění na nové díly. Toto nastavení naleznete na stránce pořadu pod symbolem budíku."

Uživatel Cajomol smazal svůj příspěvek.

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Tak už to běží. První díl klasicky pomalejší. Druhým se najíždí na obvyklé tempo. Že za to může hlavně Malcolm je jasné. 

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

4 sezóna už je natočená, běžet by měla na podzim. Lib Dem se prý mají na co těšit.

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Neví někdo, kdy v TV poběží nová série? A jak si myslíte, že dopadnou volby? Půjdou do opozice?

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Taky mám raději originál, ale musím uznat, že např. "Jistě, pane ministře!" mělo pěkný dabing.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

je to jeden z mnoha důvodů, proč filmy sleduju v originále... dabing by z toho nejspíš udělal frašku

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Občas se někdo zeptal "Kdo je ten Skot?". S nadávkami nevím, asi by to záleželo na tom, kdy by to chtěli vysílat :) A třeba titulky byly sprosté ažaž.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

je sice pravda, že Capaldi a Polívka mají podobný nos, ale nějak si neumím představit i spojení hlasů, v reálu by se na nějaké napodobování přízvuku dabéři beztak vykašlali, ani v originále o Malcolmově přízvuku postavy moc nemluví...
 
myslím tím jeho nadávky... dabing by je určitě dost zmírnil, což by bylo na škodu...

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Vesman: Když o tom tak přemýšlím, tak přízvuk by se dal vyřešit hanáckým nářečím, třeba Bolek Polívka má pěkný hlas :) Co myslíš tím "nejenom"?

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Dabing tam nebyl žádný, jen titulky. Díkybohu, Malcolmův skotský accent je nedabovatelný :)

sl4necek

sl4necek (hodnocení, recenze)

Ptal jsem se České televize, jestli odvysílají zbývající epizody. Bohužel ne, protože nevlastní vysílací práva a v nejbližší době je neplánují zakoupit :-(

barbarito

barbarito (hodnocení, recenze)

Tady je bohuzel videt, ze u nas takovej humor malokdo pochopi. Staci se podivat na hodnoceni imdb.

Reklama

Reklama