Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od vánoční romantické komedie bych čekal humor, romantiku a sváteční atmosféru, ale Čtvery Vánoce nemají ani jedno. Vztah Vince a Reese je založen na tom, že si říkají "Miluju tě" každých patnáct minut, čas svátků poznáte pouze podle občasné koledy, hrající v pozadí, a vedlejší postavy jsou otravné až na půdu. Když navíc začne oscarová herečka házet dětmi ve skákacím hradu, člověku jen tuhne krev v žilách a nevěřícně třeští oči. Co tedy zbývá? Dvě vtipné scény (Josef/spasitel a Favreau/génius), spousta ohraného plkání o vztazích a pocit, že nudnější vánoční film asi neexistuje. Radši se vraťte o rok zpět a zkuste Freda Clause. 4/10 P.S. Nesnášíte Malin Akerman? Počkejte, až poznáte Kristin Chenoweth. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy je to tak trapné (Reese v nafukovačce vs. děti s pochcaným těhotňákem), až jsem se musel smát. Povětšinou jde ale o přehlídku mlácení suchého klasu, v němž už nezůstal ani ždibec atmosféry nebo chemie mezi postavami. Posledních 20 minut s morálními hodnotami pod každým lístkem jmelí samozřejmě k zblití. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pohodová normální komedie o Vánocích (i když atmosféra Vánoc se tam moc rozpoznat nedala, nebýt dárků a hraného betlému, který byl úpřímně trapný). Ale zasmála jsem se, pobavila nad některými hláškami a jak Reese Witherspoon, tak Vince Vaughn jsou skvělí herci, takže hvězdička navíc. Na to, že jsem na tento film čekala celý rok, předpokládalo jsem, že to bude něco lepšího a svižnějšího. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zas raz o tom, ako povrchný americký pár z rozvrátených rodín pochopil, že tá rodina (nech je akákoľvek drbnutá) je vlastne "fajn vec"...grc! Poslednú polhodinu som sa už výrazne vrtel, ale dopozerať sa podarilo...Každopádne podarené vtípky a nejaká tá romantická vsuvka sa nájde, len ich všetky treba hľadať lupou. Ešte, že Vince a Reese sú celkom ok, hoci niekedy som mal pocit, že aj oni trpia pri hraní niektorých scén:) ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Zo snímku aj keď je ovešaný vianočným pozlátkom necítiť ani štipku vianoc, nie je vidno ani jednu snehovú vločku, nedýcha z neho ani za mak romantiky a vlastne toto vôbec nieje romantická komédia...ale americká, filmárska kvázi vianočná a hlavne tragédia...kto by totiž čakal, že vianoce sú hlavne o rodine a vzájomnej blízkosti...hm.. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Na psaní scénáře se se svými vzpomínkami podíleli i představitelé hlavních rolí. (Greg)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Vernon Vaughn, pravý otec Vince Vaughna, si zahrál ve filmu malou roli. Na Vánoční hře seděl za Reese Witherspoon. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama