Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli atmosféře byl začátek natáčení naplánován na prosinec. Hercům a štábu byla dopřána jen krátká přestávka umožňující oslavit Vánoce v rodinném kruhu. (Olík)
  • Vince Vaughn (herec, producent), Peter Billingsley (herec, výkonný producent) a Jon Favreau (herec) jsou ve skutečnosti velmi dobří přátelé. Společně se už podlíleli na několika dalších projektech. (žvanimírek)
  • Seth Gordon se údajně inspiroval svou vlastní rodinou, kde dle jeho slov o Vánocích byla atmosféra velice napjatá, jeho sestra se po něm „vozila“ a nikdo nechěl jejich babičku pozvat k večeři. (žvanimírek)
  • Dvě z hlavních představitelek ženských rolí, Reese Whiterspoon a Christin Chenoweth, jsou členkami skutečného dívčího spolku, Gamma Phi Beta. (žvanimírek)
  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)
  • Na psaní scénáře se se svými vzpomínkami podíleli i představitelé hlavních rolí. (Greg)
  • Vernon Vaughn, pravý otec Vince Vaughna, si zahrál ve filmu malou roli. Na Vánoční hře seděl za Reese Witherspoon. (Greg)
  • Během natáčení scény u večere byla Reese Witherspoon udeřena keramickým talířem do obličeje. Zranění si vyžádalo pět stehů a způsobilo zpoždění natáčení o tři dny. (Pethushka)
  • Všichni čtyři představitelé rodičů, tedy Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight a Mary Steenburgen, získali během své kariéry za své herecké výkony oscara. (Pethushka)
  • Podľa Vinca Vaughna je filmovým posolstvom to, že pointa Vianoc je spojiť sa so všetkými členmi rodiny, či už sú dobrí, zlí alebo škaredí, byť vďační za ich lásku a samozrejme sa baviť. (S.Kok.i)
  • Podľa správ a médií sa Reese Witherspoon a Vince Vaughn počas natáčania navzájom nenávideli, hoci nikto nevie prečo. Počas výroby uniklo do tlače množstvo príbehov o napätí na scéne medzi nimi. (S.Kok.i)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama