Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Na to čo som čakal..čo bola otravná, nezaujímavá vianočná komédia som bol prekvapený...tvrdší čierny humor skvelý Vaughn a Witherspoon - jej moment na nafukovacom hrade je skvelý...jasné príjdu tu tie klišé a v tej zapláve skvelých cameo - najmä Jon Favreau to až tak nevadí...jedná z tých lepších vianočných komédii, ktoré boli v posledných rokoch natočených ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn se snaží co mu síly stačí, jak jsme u něj zvyklí, ale Reese mě ani trošku nepřesvědčila o tom že zrovna ona by měla být tou osudovou ženou se kterou by chlap chtěl trávit celý zbytek života. Ostatní herecké obsazení je, jak už to tak bývá u vánočních komedií zvykem, best of. Vyloženě mě potěšil Robert Duvall v nejburanštější roli své kariéry. Za parádní považuju kostelní divadelní scénu, kterou ovšem opět kazí ta hrozná Reese. Docela příjemná komedoška s minimem vtipných situací, kterou jsou často dost zbytečně za hranou (například Dětský hrad nebo rvačka mezi dospělými chlapy). 45% ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že tohle je film, který ač má v názvu slovo vánoce, tak příliš vánoční atmosféry nepobral, a to mě tak trochu zamrzelo, protože vánoční filmy miluju. Ale nevadí, pokud tuhle výtku přejdu, tak se jedná o docela milou komedii, která pobaví, zaujme a skoro nenudí. Ale některé scénky a situace mi přišly až příliš okaté a vůbec celé mi to přišlo takové nějaké přehnané a místy skoro až nereálné, a i když jsem schopen vzít v úvahu, že život nás může lecčím překvapit, tak i přesto mám pocit, že film je prostě místy dost nereálný. Ale fajn, je to film, je to komedie, takže to takto beru. Reese Witherspoon je příjemná a sympatická herečka a do tohoto filmu se skvěle hodila, zato Vince Vaughn mi sem příliš neseděl, když už vidět tohoto herce v nějakém vánočním filmu, tak bych dal přednost filmu Santa má bráchu, kam se svým vzezřením dokonale hodil a kde exceloval v roli bratra Santa Clause, ve filmu Čtvery vánoce mi ale byl tento herec nepříjemný a nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že mi tam prostě nesedí. Po tom, co jsem dosud o filmu napsal, se asi nelze divit, že převládá spíše jakési mírné zklamání, od tohoto filmu jsem toho hodně očekával, ale on tak trochu za mými očekáváními zaostal, ale abych byl spravedlivý, tak nutno dodat, že film se alespoň udržuje v jakémsi průměru, takže ty tři hvězdy si po právu zaslouží. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový odpočinkový milý film.. Žádný složitý děj nebo nějak výjimečné postavy.. Prostě jen americká romanťárna o dvou lidech, kteří společně se všemi rodiči slaví Vánoce, přičemž postupně zjišťují, že jim to asi neklape tak, jak by mělo.. Několikrát jsem se opravdu srdečně zasmála.. Například když Brad zachraňuje vánoční představení v roli výřečného Josefa nebo když jeho matka (která mimochodem spí s jeho kamarádem z dětství - z toho byl také docela trapně směšný moment) troubí při hádací hře klaksonem.. Anebo Kateina hláška "Tu fixu, kterou máš v puse, jsem počůrala".. :) Reese mi v tomto filmu trochu připomínala mně.. Taky jsem občas taková pomalejší :D A co se týče Vince Vaughna, ten byl ve své roli neodolatelný a neuvěřitelně vtipný.. Řekla bych, že si vedl obstojně :P Jak to ale ovšem v amerických romantických komediích bývá, Kate a Brad se nakonec samozřejmě udobřili.. Ale ten závěr byl stejně moc milý a vtipný.. :) ()

Greg 

všechny recenze uživatele

Povedená vánoční komedie se skvělou Reese Witerspoon a vynikajícím Vincem Vaughnem. Přestože jsem viděl už o hodně lepší komedie, docela jsem se u této pobavil a za ústřední dvojici si film zaslouží určitě další hvězdičku navíc. Co mi na filmu vadilo, byl docela fádní a předvídatelný scénář a ani některé scény nebyla tak vtipné, jak asi měly být. Od této komedie jsem čekal víc, než mi nakonec nabídla, ale jak už jsem psal, za ústřední dvojici si zaslouží lepší hodnocení. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Dvě z hlavních představitelek ženských rolí, Reese Whiterspoon a Christin Chenoweth, jsou členkami skutečného dívčího spolku, Gamma Phi Beta. (žvanimírek)
  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama