Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda...! 105 minut filmového pásku opírajícího se téměř výlučně o vizuální efekty a triky. Inu, což o to, efekty samy o sobě byly skvělé. Však právě proto dávám jednu hvězdu. Víc u mě tato fantasická podívaná nemá šanci získat. Z herekého osazenstva mě zaujala pouze Amy Adams, a to ještě jen proto, poněvadž je pohledná. Ben Stiller hrál průměr. Ostatně, víc z toho vyždímat ani nešlo. Výhrady mám ke spoustě scén, kterým mnohdy chyběla pointa (ať již vtipná, moudrá či zkrátka alespoň nějaká), některé gagy se zcela minuly účinkem a logikou příběhu asi také nebyl zrovna dvakráte utrácen čas. Znovu opakuji, zaujmout mohou jen efekty. I tak se však ptám, proč jich muselo být tolik? Vždyť právě to byla největší přednost ´jedničky´, že tvůrci použili všech efektů s rozumem. Benovi patrně všichni povídali, jaká je škoda, že jich nebylo více, až vznikly tyto computerové orgie, z nichž jsem se však já osobně rozhodně neudělal... P.S: Nechci být zbytečně jedovatý, ale i kdybych koktal, měl rýmu, ruku v zadku, nohy za krkem a byl zrovna na řetízáku, nadaboval bych všechny postavy lépe než jak jsem měl možnost slyšet. To bylo vážně něco... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

První díl byl super a stejně super je i toto pokračování, kdy se dočkáme mnoha nových zajímavých a vtipných postav a kdy je k vidění opět hodně geniálních a vtipných scének. Za všechny například nábor nových záporáků (Darth Vader, Elmo) nebo závěr, kdy se holčička ptá v muzeu faraona Ahkmenraha, k čemu je vlastně ta zlatá deska dobrá. Tohle pokračování mi zkrátka dokázalo parádně prozářit nedělní večer a já jsem jen a jen rád, že toto pokračování vzniklo, protože ten nápad nechat oživnout muzejní exponáty je sám o sobě velmi zajímavý a dává tvůrcům netušené možnosti, kdy se vedle sebe mohou sejít zajímavá zvířata, lidé a další exponáty, které by se jindy nesešly. Navíc si tvůrci zkusili ještě novinku v podobě honičky v černobílém obrazu visícím na stěně v muzeu, což bylo parádní ozvláštnění už tak zajímavého filmu. Já jsem si tenhle film každopádně maximálně užil a jsem z výsledku nadšený a samozřejmě velmi příjemně překvapený. Staří známí smíchaní s novými exponáty, to na mě rozhodně zafungovalo a já tvůrcům tleskám. A ten vtípek během závěrečných titulků s mobilním telefonem a Joeym Motorolou byl takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Excelentní, skvělé, vtipné a perfektní pokračování, které se bez problémů vyrovná prvnímu dílu. Jsou to čtyři hvězdy. ()

Reklama

Kopik 

všechny recenze uživatele

Já mohu říct, že jedničku sem neviděl. Nicméně, přišlo mi to jako příjemná oddychovka (možná i spíše taková dětská komedie) s velice příjemným hereckým obsazením, u které jsem se vcelku dobře bavil. Dobre triky, svizna akce a ucházející soundtrack, ale i přesto to na více než průměr nevystačí. Přece jenom to podle mě splňuje spíše kritérium pro filmy typu ,,šumák", sice dobrá zábava, ale v paměti prostě dlouho neutkvý. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Byla jsme docela mile překvapena, protože jsem čekala, že dvojka bude horší jak jednička, jak už to tak bývá. Ala já se bavila u dvojky stejně dobře jako u jedničky...jen je pravda, že 2 už byla až trochu moc přehnaná..ožívající figuríny, sochy, letadla...ne v jednom muzeu ale hned ve 3 nebo i více.... Příběh už v podstatě neměl žádný děj...prostě jen kopa zábavy a utahování si z dějin všech zemí prostřednictvím oživlých figurín skorofaraona, generála a sposty dalších. I když těch létajících zpívajících andílků jsem měla trošku po krk a to, že se Ben Stiller zamiloval do voskové figuríny mě fakt teda dostalo, tak film je příjemná a svěží komedie pro nudný rodinný večer. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Levy je neskutočný babrák ponúkajúci invalidnú trapáreň, preplácaný cirkus, nechutný festival nedotiahnutých, zle zahraných a ešte horšie načasovaných gagov, ktoré zachraňujú iba kvalitné triky. Za neúctu k divákovi, ktorému je viac ako 9, by som mu natiahol španielske čižmy, nakazil ho španielskou chrípkou a presídlil na španielsky vidiek, kde by podobné úbohosti mohol premietať španielskym kozám a španielskym kamzíkom. Kanaďan jeden nepodarený. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)
  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama