Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

thommas 

všechny recenze uživatele

Bezbřehá amerikanistická agitace s podprůměrnými triky a nezáživným dějem, kde nejzábavnější momenty obstarávají oživlé pilíře amerického umění (Woodova Gotika bez vidlí, Hopperův obezřetný barman, Eisenstaedtův poválečný polibek či Calderovo rozhýbané hýbátko) jež se vtipně naaranžovány tísní v malých místnostech a ve složení, v jakém se nikdy nemohly setkat. Dějiny už nejsou jen žvatlající roztomilé postavičky, jak tomu bylo v díle prvním, došlo i na morálně-edukativní záměry tvůrců - Abraham Lincoln pronáší vzletná slova o síle národa, feministka Amelia Earhart obhajuje čest a rovnoprávnost něžného pohlaví a černí piloti dávají vale rasismu. V tom všem chaosu si obyčejný americký člověk Ben Stiller, prahnouce po pohodovém životě a majetku uvědomuje, že jeho hodnotový žebříček je zkažený jako poslední mléčné zoubky jeho syna. Patos. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda...! 105 minut filmového pásku opírajícího se téměř výlučně o vizuální efekty a triky. Inu, což o to, efekty samy o sobě byly skvělé. Však právě proto dávám jednu hvězdu. Víc u mě tato fantasická podívaná nemá šanci získat. Z herekého osazenstva mě zaujala pouze Amy Adams, a to ještě jen proto, poněvadž je pohledná. Ben Stiller hrál průměr. Ostatně, víc z toho vyždímat ani nešlo. Výhrady mám ke spoustě scén, kterým mnohdy chyběla pointa (ať již vtipná, moudrá či zkrátka alespoň nějaká), některé gagy se zcela minuly účinkem a logikou příběhu asi také nebyl zrovna dvakráte utrácen čas. Znovu opakuji, zaujmout mohou jen efekty. I tak se však ptám, proč jich muselo být tolik? Vždyť právě to byla největší přednost ´jedničky´, že tvůrci použili všech efektů s rozumem. Benovi patrně všichni povídali, jaká je škoda, že jich nebylo více, až vznikly tyto computerové orgie, z nichž jsem se však já osobně rozhodně neudělal... P.S: Nechci být zbytečně jedovatý, ale i kdybych koktal, měl rýmu, ruku v zadku, nohy za krkem a byl zrovna na řetízáku, nadaboval bych všechny postavy lépe než jak jsem měl možnost slyšet. To bylo vážně něco... ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

První Noc v muzeu považuji za příjemnou rodinnou zábavu, dvojku jsem tedy vyhlížel v naději, že se pod oblíbeným hollywoodským heslem "všeho víc!" do filmu dostanou i pořádné vtipy. Ano, trochu naivní očekávání, ale odcházel jsem v podstatě spokojen. Spousta komediálních exhibicí sice opět vyšumí do prázdna a pocit, že by to v režii někoho jiného šlapalo o řád líp, přetrvává, Levy měl však sakra kliku na přírůstky do hereckého ansáblu. Hank Azaria udělal z nablblého záporáka značně zábavnou figurku, Amy Adams spolehlivě prozáří každou svojí scénu a Bill Hader na sebe strhává pozornost, jak jen může. Ani staří harcovníci však neodpadli na druhou kolej, a přestože většinou jen přihrávají, taková parodie Třístovky v podání Wilsona s Cooganem je z řádu geniálních scén. Jinak zůstává vše při starém a Noc v muzeu opět jede ve slušném tempu, kde se na těch pár infantilních fórů nikdo neohlíží, a když doletíte k závěrečnému poselství, vůbec vás ta hodina a půl předtím nemrzí. Zkrátka rodinný film přesně podle učebnice, který určitě v nejednom dítku vzbudí touhu po návštěvě muzea. A o to tu jde především, no ne? Rád si to dám za pár měsíců ještě jednou v originálním znění. P.S. Český dabing sice něco spolehlivě zabil (Gervais a Hill), celkově je ale povedený a třeba Azariův faraón a Haderův Custer dostávají v češtině netušené rozměry. [Novinářská projekce] ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noci v muzeu bohužel nedopadlo tak dobře jako první. Razantně ubylo na vtipech (pár se jich najde, ale kromě scény šaty/tunika to není nic tak dobrého jako v prvním díle). Naopak přibylo na romantické lince, což filmu spíše ublížilo, a to i když Amelia je zábavná postava. Na druhou stranu se tu najde pár dobrých nápadů (obrazy). 65 % ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem se na dvojku docela těšil. O to větší bylo mé zklamání ze spousty bezduchých dialogů, hluchých míst bez vtipu a bez špetky zajímavosti. Pro menší diváky zde chybí všechno, co bylo v jedničce...poučné hlášky a živější a veselejší ztvárnění celého muzejního dění... :-( A navíc je to místy dost nuda... :-( Za posledních 5 minut dávám...35% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Motocykl, který Larry (Ben Stiller) používá při útěku, je vzácný 1942 Harley Davidson XA Military s vojenským ventilem 750cc na straně a s oddělenými sedačkami a připojeným přívěsným vozíkem. Harley je kopie německých vojenských motocyklů BMW/Zundapp. (willy1)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama