Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

freddy 

všechny recenze uživatele

První díl byl super a stejně super je i toto pokračování, kdy se dočkáme mnoha nových zajímavých a vtipných postav a kdy je k vidění opět hodně geniálních a vtipných scének. Za všechny například nábor nových záporáků (Darth Vader, Elmo) nebo závěr, kdy se holčička ptá v muzeu faraona Ahkmenraha, k čemu je vlastně ta zlatá deska dobrá. Tohle pokračování mi zkrátka dokázalo parádně prozářit nedělní večer a já jsem jen a jen rád, že toto pokračování vzniklo, protože ten nápad nechat oživnout muzejní exponáty je sám o sobě velmi zajímavý a dává tvůrcům netušené možnosti, kdy se vedle sebe mohou sejít zajímavá zvířata, lidé a další exponáty, které by se jindy nesešly. Navíc si tvůrci zkusili ještě novinku v podobě honičky v černobílém obrazu visícím na stěně v muzeu, což bylo parádní ozvláštnění už tak zajímavého filmu. Já jsem si tenhle film každopádně maximálně užil a jsem z výsledku nadšený a samozřejmě velmi příjemně překvapený. Staří známí smíchaní s novými exponáty, to na mě rozhodně zafungovalo a já tvůrcům tleskám. A ten vtípek během závěrečných titulků s mobilním telefonem a Joeym Motorolou byl takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Excelentní, skvělé, vtipné a perfektní pokračování, které se bez problémů vyrovná prvnímu dílu. Jsou to čtyři hvězdy. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano přesně jsem viděl to co jsem čekal..naprostá kravina..už když jsem viděl že bude druhý díl otočil jsem víčky..a ted je to tu..viděl sem to a tolik nesmyslů a hovadin v jednom filmu jsem opravdu neviděl jsem línej to všechno sepisovat ale bylo to fakt trapné..určitě boj s baterkou..naprosto zbytečné zneužití Jonah Hilla. Jednu hvězdu dávam za herecké obazení i když se docela dost divim že si Stiller a Wilson zahráli v takový kravině..nechápu. ()

Reklama

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad s dějovou záplekou, akčněji pojaté a velice dobře paroduje některé filmy. Např. 300: Bitva u Thermopyl. Další plus za Vadera, bylo to milé překvapení. Nicméně autoři se pak jakoby rozjedou a do filmu naplácají tolik nelogických věcí, asi doufají že divák si toho nevšimne když bude unášen akční jízdou. Jednička byla propracovaná, vše do sebe zapadalo, ale tady ne...jasně vidíme že je muzeum plné kamer a hlídačů, nicméně když se to večer rozjede, ani jeden z nočních hlídačů se neobjeví. Divné že? Když letadlo proletí obrovským proskleným oknem je divné že se nerozezní alarm, v takovéhle době je všechno pod poplašňákem a divím se že by se nezpustil když se v muzeu děje takovíhle brajgl. Není vám divné že v prvním díle Stillera zaučovali do poviností hlídačě (dát dinosaurovi kost atd) aby byl v muzeu pořádek a oživlé figuríny nedělali bordel a on si pak odejde a na noc je tam kdo? Přeci než odešel si musel za sebe zaškolit náhradu, ale o jeho náhradníkovi tam není ani slovo, dokonce to ani nevypadá že by se jeho náhradník snažil něco dělat se stěhováním a bez nočního hlídače by to muzeum dlouho nevydrželo. Dále je tady otázka jak celé oživování funguje, pokdu ožijí i obrazy a prapodívné sochy, neměla by ožít i samotná Stillerova baterka :)? ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Řekl bych malinko "komplikované". Je vidět, že nebylo kde navázat a tak příběh působí malinko nesourodě a komplikovaně. Tvůrcům se nepovedlo vymyslet příběh, který by organicky navázal na první díl. Pozitivem jsou ovšem nové postavy, které opravdu zapadly. Azaria a Amy Adams jsou opravdu perfektní a navíc je tam Abe Lincoln, který nám připomíná morální řád jeho doby, kdy po Americe pobíhali samí gentlemani a dámy :-) Povedené, leč příběh malinko zklamal. Snad třetí díl bude lépe napsaný :-) Jinak zdařile rozjetá série... 8/10! ()

Ferry 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale ani jsem ji vidět nemusel. Stiller má sice grimasy a umí se tvářit jako debil, to ale tenhle film nezachrání. Pro děti určitě pěkná podívaná, vizuálně je to taky moc pěkně propracované, ale vesměs už jsem od poloviny čekal až bude konec, co víc, před koncem jsem viděl asi nejvíc klišé z celého filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)
  • Amy Adams (Amelia Earhart) nesnášela upnuté kalhoty, které na sobě musela při natáčení mít, protože zvýrazňovaly její pozadí. (LittleMonste)
  • Severoamerické tržby byly 177,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 413,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama