Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 497)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a je konec. Walter White má svá metamfetaminová dobrodružství za sebou, stejně jako já mám za sebou zhruba měsíční maratón s jedním z nejoceňovanějších seriálů současnosti. A opravdu to stálo za to. Lepší herecké výkony a perfektně promyšlený scénář a s bezchybným vývojem postav opravdu jen tak nenajdete. Některé epizody by se měly svou atmosférou a výtečným dávkováním napětí opravdu tesat do kamene. Závěrečná pátá série pak opravdu patří mezi to nejlepší, co kdy na seriálovém písečku vzniklo a až bude jednou někdo sepisovat manuál o tom, jak natočit finální řadu oblíbeného seriálu, tak tenhle by měl být na prvním místě. Důstojnější konec si ani Heisenberg přát nemohl. Plný počet ale ani přesto dát nemůžu, protože předcházející řady rozhodně nejsou bez chyb a řeči o nejlepším seriálu všech dob mě tak trochu míjí. Na to je zde až příliš hluchých a natahovaných epizod, v nichž se zhola nic nestane a skoro vůbec nefungují (převážně čtvrtá série). Pár rádoby scénáristických vychytávek typu srážka letadel či drsný dvojčata se také míjí účinkem. Nemluvě o tom, že první řadu jsem prozíval jen kvůli tomu, že jsem věděl jaké maso bude následovat. No a nakonec jsem stejnak nelitoval. I přes kritiku by měl proto BB zkouknout každý poctivý seriálový fanda. 1 . série - 60%, 2. série - 80%, 3. série - 80%, 4. série - 75%, 5. série - 100% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

All hail Heisenberg. Původně jsem byl na 5*, ale 4. série už prostě netáhne. Zdlouhavé, natahované dialogy, nula děje, nepravděpodobné zvraty vycucané z prstu (zakopnutí o koberec = lol/wtf). Plus přepálené finále, totálně shazující celou dosavadní "serióznost" do pekel (Two-Face huh?). Do té doby ale vážně nejlepší seriál, co je teď k mání. Berte všemi deseti. EDIT: 5. sezóna je po 2. sezóně Aliasu to nejlepší, co se na seriálovém poli urodilo. Zpátky na 5* s klidným svědomím. Will miss you Heisenberg. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem závislá. Když přinejmenším jednou do týdne nevidím "Perníkového tátu", dostanu absťák - jsem podrážděná, nervózní, musím na něj pořád myslet! Na další dávku musím čekat až do pátku, ale pak mi dealer, Nova Cinema, šlehne rovnou dvojitou. Ještě nejsem úplně přesvědčená, že jde o drogu naprosto dokonalou, ovšem kvalitní teda je: má grády, má potenciál, má zajímavé postavy (především hlavního hrdinu - chemikáře s rakovinou a potřebou zabezpečit rodinu). Kdy už, sakra, bude ten zatracený pátek?! 85% EDIT: Dealer mě fakt nasral, začal nabízet dvě dávky až od půlnoci - to se na něj můžu vyflatulovat a začnu nakupovat přes jiné obchodníky. Šlehnu si z torrentů! EDIT2: Zabiju dealera! Nevíte někdo, kde sídlí HovNova CypNema? Vyvinu nějakou hnusnou biologickou zbraň, po které chlapům upadnout klacky a ženským kozy a pošlu to tam! Hajzli, jeden díl dají o půlnoci, pak nějaký film a POTOM ve 2:45 další díl "Perníkového táty"! Dva díly po sobě po půlnoci se ještě zvládly, ale tohle?!! Mám absťák a chytá mě amok, jdu dotyčnému zasranému TV kanálu napsat nějaký hodně sprostý e-mail... EDIT 3: V průběhu třetí série můj zájem přece jen upadá, s Waltem je čím složitější ztotožnění, takže zůstanu na čtyřech hvězdičkách, ovšem zatraceně silných! ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Je Breaking Bad a potom všetky ostatné seriály. Na jednej strane nerozumiem ako mi mohol taký fantastický seriál tak dlho unikať, dozvedel som sa o ňom prednedávnom a len náhodou. Na strane druhej som rád, že som ho začal pozerať až teraz, keď je už vonku bez ôsmich dielov celý seriál. Totižto čakať celý týždeň diel za dielom, nieto ešte rok medzi sériami, by som asi nezvládol. Takto som mohol pozrieť päť a pol sérií asi za dva týždne, niektoré diely majú také mega cliffhangery, že proste treba okamžite vidieť ďalší. Silne návykový seriál. Rozbeh je trochu pomalší, sú samozrejme aj slabšie časti, kedy sa takmer vôbec nič nedeje, avšak keď už sa niečo deje tak to stojí za to. Má to prepracovaný dej a postavy, napínavé časti, kvalitné herecké výkony (Bryan Cranston a Aaron Paul sú skvelá dvojica), neskutočne veľa originálnych nápadov a stále je nemožné predpovedať vývoj v deji. Hlavne taký koniec tretej a štvrtej série prekračujú hranice seriálu a hravo strčia do vrecka nejeden akčný celovečerný film. Humor je tu tiež, v prvej polovici najviac zabáva konfrontácia učiteľa chémie s dílerom-amatérom, ktorí sa spolu púšťajú do varenia metamfetamínu, v druhej je to napríklad postava Saula Goodmana, právnika, ktorý je snom každého kriminálnika – všetkých pozná a všetko vybaví ak dostane poriadne zaplatené. Hlavná postava sa zmení na nepoznanie a ťažko povedať komu ešte budeme v závere fandiť. Cítim, že nás čaká veľkolepý koniec, už len vydržať do leta... Úprava: Po finálovej časti som smutný, že je koniec, ale zároveň šťastný, lebo som videl niečo nevídané a neprekonateľné. Myslel som si, že to už nemôže byť lepšie ako predchádzajúce série, ale celá piata séria je jedna obrovská bomba. Skutočne tu platí, že každá séria je lepšia ako tá predošlá. Zrejme je aj dobre, že to skončilo, keď si to príbeh vyžadoval a neťahalo sa to umelo, takto to zostane seriál bezchybný. Vince Gilligan je génius a jeho ďalšie projekty budem pozorne sledovať. Nepoznám lepší seriál a neverím, že ho niekedy uvidím. Mojou malou nádejou je aspoň spin-off so Saulom. PS: Zaráža ma aký je tento skvost u nás stále málo známy. Jednoznačne ho všetkým odporúčam. Remember my name... ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Postavte přede mě hluché plačící dítě s utrhnutou nohou od granátu a neošetřenou hnisající ránou, a já pokrčím rameny a půjdu si koupit burgermeny do nejbližšího mekáče. Vezměte mě na charitativní akci týraných zvířat v klecích, kde budou trpící psi s roztrhanými čumáky od petard, sekyrou přepůlení umírající křečci, nebo exotičtí papoušci s uřezanými křídly a já řeknu: "vzal bych si tuhle bezokou opičku" a půjdu spokojeně domů. Ukažte mi strhanou těhotnou ženskou obsypanou podlitinami s kastlíkem na drobné u nohou a já vyprsku smíchy. Pusťte mi však seriál s věčně chlastajícím zfetovaným budižkničemou Jessie Pinkmanem a já se rozplynu láskou, citově rozložím a vydražím na íbeji autentický pytlík na kuřata z Los Pollos za deset tisíc dolarů. Bez mučení, po Ordinaci v růžové zahradě, nejlepší dramatický seriál, který měly kdy čest mé rozšířené zorničky vidět. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (296)

  • V originálním scénáři se Jesse Pinkman (Aaron Paul) jmenoval Marion Alan Dupree. (Polinecka)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) fajčí cigarety fiktívnej značky "Wilmington". Hlavný dôvod, prečo cigarety neboli skutočnej značky, je, že žiadna tabaková spoločnosť nechcela byť asociovaná s jedom ricín. (Real Tom Hardy)
  • Metamfetamin (jinými názvy pervitin, crystal meth apod.) není v USA zcela nelegální. Podle amerického zákona o kontrolovaných látkách (Controlled Substances Act) patří do takzvaného druhého seznamu (schedule 2), kam se řadí látky s vysokým rizikem zneužití a psychické či fyzické závislosti, ale s uznávaným lékařským využitím. Metamfetamin je v USA předepisován pod obchodním názvem Desoxyn a využívá se k léčbě ADHD (zlepšuje soustředění) a exogenní obezity (potlačuje chuť k jídlu). (vojtaruzek)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama