Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak máte problém s filmom, ktorý pozeráte napoludnie počas obeda a umávania riadu, tak je zábavnosť takéhoto filmu značne problematická. Originálna verzia je síce naivná, ale ani zďaleka nie tak infantilná a zameraná na diváka pod desať rokov, ako táto zbytočnosť. Keď už na to musia s deťmi chodiť v doprovode aj dospelí, tak by aj na nich mali producenti vopred myslieť. Myslel som, že je takýto prístup už štandard. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudem si nic nalhavat, Fraserovi to daleko vic sedne jako lovci mumii, ale i tohle ma rozhodne co nabidnout. Nejakou Cestu do stredu Zeme jsem uz sice videl, ale srovnavat to nebudu, protoze si fakt nepamatuju, ktera to byla. Pribeh je sice jednoduchej a do stredu Zeme se dej presune az nekdy v polovine filmu, ale predtim to je takova neurazejici komedie, kde neni nouze o slusny vtipky, takze film rozhodne nenudi, obzvlast, kdyz ma jen 90 minut. Druhou pulku filmu tvurci sazej hlavne na vizualni podobu stredu Zeme a obcas to jsou fakt paradni zabery. Na druhou stranu, je fakt poznat, ze to bylo urceno hlavne na 3D, takze kolikrat nejsou triky z nejlepsich, ale v 3D to muselo vypadat paradne. Dalsi drobna vytka je k hromade nelogicnosti, at uz to je teplota pravidelne stoupajici na 100 stupnu, ale pritom veskery papiry a rostliny jsou v poradku a nebo neustaly meneni suchy/mokry tricko, pripadne objevujici se a mizejici batohy. Fakt tolik nelogicnosti a drobnejch chyb z nepozornosti jsem ve filmu uz dlouho nevidel. Co se tyce hercu, ke konci uz to je v poradku, Fraser si udela s trika tilko, zacne bejt za drsnaka a sereze par masozravek, problem je ale ze zacatku, kdy on je za ufnukanka a Anita Briem za drsnacku a takovahle poloha Fraserovi fakt nesedne. Treti do party je Hutcherson, kterej je ze zacatku silne otravnej, ale ke konci, v zavislosti na tom, kolik ma dialogu, se to uz da vydrzet. Celkove takova jednoducha zabava, presne urcena pro Imax, ale ja jsem se docela solidne bavil a o nude rozhodne nemuze bejt rec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposled viděl film, který měl v názvu román od Julesa Verna (Cesta kolem světa za 80 dní ), málem sem po jeho skončí zeblil celou Prahu, jako se mě z něj udělalo špatně. Po této přímo hrůzostrašné zkušnosti jsem Cestu do středu Země dlouho bajkaloval, ale nakonec jsem nevydržel, zmáčknul na ovladači čudel, který otevírá vrátka se jmenovkou HBO, otevřel kukadla i mysl a byl jsem pln očekávání jak má další návštěva do světa Julesa Verna v moderním filmovým pojetí dopadne. A světe div se, dopadla nad očekávání, dokonce mám chuť se na cestu vrátit. Humor, dynamika, napětí, vizuální zprácování všechno funguje skvěle. Scény kdy hlavní hrdinové poprvé spatří střed země jsou nádherné, trošku se mě vybavil Avatar, při pohledu na Anita Briem se mě zase trošku vybavil sex a při pohledu na plakát k filmu se mě vybavila vzpomínka na jedno báječné a zábavné filmové dobrodružství a takovýhle vzpomínky mě pak ještě dlouho voněj v hlavě. Jen by mě zajímalo, jak by zdejší kvanta samozvaných vodborníků na 2D a 3D technoligie hodnotilo film, kdyby před nima zůstalo utajeno, že snímek existuje ve 3D. Nic, jsem na CSFD a pokud jde do tuhýho, tak zdejší papoušci a mistři ve vševědění vždy sborově zakdakaj "není to podle historickýh faktů" "současný český filmy stojej za hovno" "ve filmech se používal jiný typ pistole, než americká policie ve skutečnosti má" "škoda, že se ve filmu používají modrý filtry" "na Baye se můžou koukat jen blbci" "Troška točí pro idioty", zkrátka téměř každý divácky úspěšný film či režisér má u zdejších nedodělků a samozvaných vodborníků svou vlastní, 100x opakovanou pitomoučkou frázičku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, filmy s Brendanem Fraserem jsou nejlepší - Mumie (první dva). Tohleto se moc nepovedlo, bylo to takové hloupé, dětské. Prostě dobrodružná fantasy pro děti. Nic mě nějak velkého zde nezaujalo. Možná pár vtipných scén a dobře natočené některé pasáže z filmu. Třeba začátek vypadal slibně, pak už se na to dívalo velmi ztěžka. Z herců mě zaujal pouze Brendan Fraser, zbytek nic moc. Hodnotím s odř.ušima na 30% = ** ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Kvôli častým pádom musel Brendan Fraser (Trevor) použiť chrániče na kolená a lakte. (Tolf)
  • Na jednu z najnáročnejších scén, padanie do stredu Zeme, boli použité obrovské ventilátory, ktoré tlmili pád hercov. (Tolf)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama