Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo z filmu sršalo pozitívne bol pomerne rýchly spád príbehu a charizma postavy Lartena Crepsleyho, ktorého John C. Reilly vystihol úplne skvelo. Inak je všetko na podpriemernej úrovni. Ostatné charaktery postáv sú absolútne nevyužité a niektoré úplne zbytočné. Uvidíme, či bolo potrebné uvádzať ich na scénu, teda ak sa vôbec dočkáme pokračovania. Paul Weitz nielenže nevie poriadne rozložiť tempo a feeling celého príbehu, atmosféra takmer žiadna, ale nevie si ani len stanoviť priority, ktoré by mali rozhodnúť ktorým smerom sa bude vlastne celý príbeh uberať. Medzi áčkovým a béčkovým typom filmu je niekedy veľmi tenká hranica a ich kombinácia len málokedy prinesie ovocie. Paul Weitz na to, aby túto vec správne odhadol jednoducho nemá. 40%. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Geniální John C. Reilly je jednoznačnou ikonou tohoto monstrózního guláše potvůrek z Hellboye dvojky a příšerek ze StarTreku. Najdou se tu i bráchové Yody ze Star Wars a hlavně upíři, jejichž rychlost by jim i ti z Twiligt záviděli. Vypadá to na slušný rozjezd k seriálu, ke kterému si najde cestu spíše menší publikum. 60% ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z řady teen fantasy, mající oproti podobně laděným filmům lepší herecké obsazení. Jinak se ale jedná o další z provařených příběhů typu hodní upíři vs. zlí upíři. Jen ta omáčka okolo je taková barevnější a vtipnější. Určitě to dokáže pobavit a na další díl se s chutí podívám, ale silně pochybuji, že bych se k tomu ještě někdy v budoucnu vrátil. 50% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Svět, který má obrovský potenciál (také je podle série úspěšných knížek) společně se skvělou partou herců. Co se může pokazit? To by bylo na dlouho... potenciál je bohužel prakticky nevyužitý. Místo krás světa nadpřirozených postav a cirkusu zrůd se příběh soustředí na dětinskou story o rozdělení teenagerského přátelství. Asi je to módní vlna, či co. Velká škoda... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film Strašidelný cirkus je natočen podle knižní předlohy kterou napsal Darren Shan, hlavní hrdina v knížce se jmenuje také Darren Shan... Spisovatel v knížce popisuje "svůj" životní příběh. (Vojtino)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)
  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama