Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnešní tínedžeri to majú ťažké (aj o tom je tento film). Musia sledovať všetky pre nich stvorené fantasy svety, ktoré im chrlí Hollywood na bežiacom páse, čítať k nim knihy a hrať počítačové hry. A ešte v tom musia mať prehľad. Verím, že to zvládajú, ale predsa len si niečo musia aj odpustiť. Myslím, že svet Upírovho učňa je jdným z tých menej blbých a celkom im ho doporučujem. Lenže mňa to už samozrejme dávno nebaví a film bol pre mňa iba výpľnou voľného času v robote. Niektoré momenty sú vtipné, tých dospelých, ktorí sa k tomuto filmíku dostali potešia John a Willem, lenže je tu stále ten neskutočne otravný a nesympatický (ešte necharizmatický atď) Josh Hutcherson, ktorý mi nedovolí ísť cez dve hviezdy. Záverečná konfrontácia bola vzhľadom na predchádzajúci priebeh tuctová súbojová nuda. Je ale fajn, že to nie je zase nejaký veľkorozpočtový CGI upírsky film, otravujúci svojou propagáciou na každom kroku. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště? ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Geniální John C. Reilly je jednoznačnou ikonou tohoto monstrózního guláše potvůrek z Hellboye dvojky a příšerek ze StarTreku. Najdou se tu i bráchové Yody ze Star Wars a hlavně upíři, jejichž rychlost by jim i ti z Twiligt záviděli. Vypadá to na slušný rozjezd k seriálu, ke kterému si najde cestu spíše menší publikum. 60% ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha byla ryze komerčním počinem. Z knih oné řady Darren Shan by se dalo složit jen několik skutečných románů - a tedy i tomu odpovídající počet filmů. Filmaři naštěstí ale pochopili, že jít touto ryze komerční cestou nebude to pravé (leda natáče-li by seriál) a děj filmu poskládali z inspirace prvních tří dílů ságy. Inspirace byla skutečně velmi volná a snaha přeci jen nacpat do scénáře něco víc z knížky působila místy dost nelogicky (určitě pro lidi z předlohou neseznámenými). Naštěstí přeci jen film o Upírech a Vympýrech nepojali velkoryse hollywoodsky klišovatě, nýbrž trošičku inovačně - ale co si budeme povícat... zpracování žádné sláva a kéž by dosáhla úrovně komerčního braku... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na súčasnú patologickú prevarenosť mládežníckej fantastiky som sa prekvapujúco dobre bavila. Hlavne prvú polovicu. Samozrejme, že aj séria Darrena Shana trpí neduhmi svojho podžánru a mytológiu vytvára tak, že kopíruje z viacerých zdrojov a mixuje všetko dohromady. Ale pri slušne udržiavanom tempe a pravidelne predhadzovaných nových "faktoch" som sa aspoň nenudila. A tiež nikto odo mňa nečakal, že budem vzdychať pri trápnej upírskej romanci. Sympatickosti filmu napomohla aj ústredná dvojica - príjemne zaoblená tvár Chrisa Massogliu (ktorý vyzerá ako bratranec Cameron Diaz) a impozantná lebka Johna C. Reillyho, ktorá buď s vekom rastie alebo mu ju pomocou účesu a latexovej nadstavby zväčšili maskéri :-D Čarovne afektovaný Willem Dafoe bol ako čerešnička na torte. P.S.: Hmm, pritom Cameron Diaz mi nie je sympatická... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Osmond Sudd (Michael Cerveris) si rád zkracuje své jméno a nechává se oslovovat pouze O. Sudd - tedy Osud. Lze to vidět i ve filmu na SPZ jeho auta. (ČSFD)
  • Portrét Lartena Hroozleyho (John C. Reilly), jenž se ve filmu mihne, je z roku 1906. Dívka na něm je jeho nastávající Alicia, která ho opustila před svatbou poté, co se dozvěděla, že je upír. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama