Reklama

Reklama

Columbo - Série 3 (1973) (série)


Sladká, leč smrtící (S03E01)

(epizoda)
  • Česko Smrtící krása (více)

Obsahy(1)

Majitelka kosmetické firmy Viveca Scottová chce uvést na trh zcela nový, revoluční krém proti vráskám, díky kterému by mohla zachránit klesající prodej svých výrobků a vytřít zrak konkurentovi Davidu Langovi. Zjistí však, že její zaměstnanec a bývalý milenec Karl Lessing chce složení krému Langovi za tučný obnos prodat. V záchvatu zuřivosti Viveca popadne těžký mikroskop a zabije Lessinga ránou do hlavy. Aby toho nebylo málo, začne posléze Vivecu vydírat Langova sekretářka, která zjistila pravdu. Ovšem tou nejhorší zprávou se pro Vivecu stane skutečnost, že případ vyšetřuje poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Značně podprůměrný Columbo. Příběh vysloveně šustí papírem, postavy jsou nevěrohodné a mají zoufale nezvládnutou psychologii, zázračný krém na vyhlazování vrásek by patřil spíš do sci-fi filmu a vyšetřovací metody jsou i na nesystematického Columba podivně nahodilé. Celé to působí totálně roztěkaným dojmem, jako by tvůrci vůbec nevěděli co si s tak nedotaženým scénářem vlastně počít. Dokonce i jindy brilantní Falk celou dobu nedělá nic jiného, než že se, aby se neřeklo, poflakuje po scéně, tře si popálenou ruku a nakonec jen tak z čiré povinnosti pět minut před koncem zatkne pachatelku. Napětí, překvapení ani humor se tentokrát vážně nekonají, byť usvědčující důkaz není úplně špatný. To je ovšem na slušnou detektivku fakt hodně málo... 60% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že si vůbec Columbo dával tu práci, vybrat si za protivníka vysloveně podivnou ženskou (Nic proti Vere Miles, i ona měla své dny-Psycho.). Kdyby místo ní raději soupeřil se správně ujetým Martinem Sheenem! ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl nebyl nic moc, Sheena nevyužili, ale co víc, nevyužili ani legendárního Vincenta Pricea! Teda jsem ráda aspoň za těch pár scén s ním. Tahle ženská navíc nebyla ani oslnivě krásná, ani neuvěřitelně chytrá a chladná nebo snad sympatická a zajímavá, což je škoda. A konec patří mezi ty sušší. Tak 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majiteľka veľkej a úspešnej kozmetickej spoločnosti spácha zákernú vraždu. Zabije, kvôli novej receptúre, svojho zamestnanca a bývalého milenca. V návale hnevu ho udrie do temena hlavy mikroskopom. Ku svojmu činu sa samozrejme nemieni za žiadnu cenu priznať. Nerada by vymenila život v luxusnom sídle za niekoľko ročný pobyt v ženskej väznici. Lenže to ešte netuší, že jej pôjde zarputilo a cieľavedome po krku inšpektor losangeleskej polície Columbo. Tomu sa nakonec predsa len podarí ju usvedčiť zo zločinu, ktorý má na svedomí. *** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl bych klidně dát 4*, protože Columbo nemá žádný díl vyloženě slabý, ale tentokrát mě poručík nedokázal ochromit ani svým vtipem ani rozřešením případu, takže jednu hvězdičku si schovám pro jiné epizody. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale když vraždí muž, je "Columbo" vždy o stupeň lepší (čti: rafinovanější), takže z tohoto důvodu za tři. Jinak proti dabingu pana Haničince nemám nic, Hana Maciuchová byla taktéž skvělá. A propos... Kdo zaznamenal Michaela Sheena?;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, aj ja som už videl lepšie diely s poručíkom Columbom, lenže okrem klasicky premysleného príbehu, ktorý kvalitatívne v seriáli nijako nevyčnieva, tu máme charizmatickú vražedkyňu (to je v tomto prípade dosť subjektívne), zaujímavé prostredie a v jednej časti Martina Sheena a Vincenta Pricea dohromady! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi priemerný diel z prípadov riešených poručíkom losangeleskej polície, ktorý sa s cigarou v ruke pravdepodobne aj sprchuje. Keď sa konečne nabaží obdivu ku kozmetickým laboratóriám a ich fešnej majiteľke, rozlúšti záhadu vraždy nádejného chemika takým nepravdepodobným spôsobom, že som si ho pamätal, aj keď od doby prvého zhliadnutia tejto časti už ubehlo veľa vody. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabsi diel vdaka priemernej zapletke a zaroven priemernej vrahyni, ktora zabija v afekte a tym padom jej vrazda za vela nestoji. A naviac tento diel ani nebol prilis vtipny. 6/10. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých oblíbených dílu. Už od začátku je jasné, že na spontánnost činu vrah dojede. Překvapivě si Columbo poradí za pět dvanáct a z jeho strany je to destrukce nervů vraha. Určitě by mě nenapadlo, jakou pointou případ vyřeší, výtečně pane Columbo.......8/10 ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Columba až příliš lehký případ. Dalším minusem je fakt, že v tomto díle dabuje Columba P. Haničinec a ne D. Klapka, jehož hlas mi k poručíkovi sedí více. Díky tomuto dílu však vím, co je to škumpa jedovatá:-) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý Columbo. Celý díl se tak nějak podivně vleče, vražda byla v afektu a celé to vůbec nebylo pořádně promyšlené (až na tu druhou vraždu s cigaretami, o které mimochodem v závěrečném odhalení nepadla ani zmínka). Závěrečná pointa byla jednoduchá, nijak oslňující, takže nezaujala. A hlavně vražedkyně byla protivná ženská. Vůbec celé herecké obsazení této epizody bylo šílené, hlavně ten doktor, co moc chlastá. Jo, kéž by tu byl vrahem raději ten Martin Sheen. Skutečně slabý a nudný díl, což je u Columba smutné. Jinak Columba zde dabuje Petr Haničinec. ()

Reklama

Reklama