Reklama

Reklama

Teenager Jake Tyler (Sean Faris) se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Tam však narazí na vyhlášeného rváče Ryana a rozhodne se, že se mu postaví. Nejprve však musí u skutečného mistra zvládnout bojová umění…  Hrdinou amerického akčního dramatu v režii Jeffa Wadlowa je teenager Jake Tyler (Sean Faris), který se s rodiči a bratrem právě přistěhoval do Orlanda a nastoupil do zdejší školy. Stejně jako mladší Charlie, který má úspěchy v tenisu, je i Jake sportovně nadaný hráč amerického fotbalu. A záhy zjišťuje, že dobrou kondici bude potřebovat. Když ho půvabná spolužačka Baja (Amber Heardová) pozve na večírek, Jake narazí na vyhlášeného rváče Ryana (Cam Gigandet). A poté, co od něho dostane pořádnou nakládačku, se Jake rozhodne, že to tak nenechá. Obrátí se na mistra bojových umění (Djimon Hounsou), který mladíka naučí nejen bojovat, ale také uvědomit si, jaký doopravdy je. Ale i když Jakeovi nejde o pomstu, je jasné, že další střet se surovcem Ryanem je nevyhnutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když opomenu neopomenutelné, čímž mám na mysli naprosto totálně sračkoidní děj, který je tak šablonovitý, jak jen děj může šablonovitý být, tak se film snést dá. Neohromí, nezaujme, nebaví, ale snést se dá. Jiné by to bylo v případě, že byste čirou náhodou byli vygumovaní a hloupí čuráci. V takovém případě by klidně mohlo přilétnout třeba i 5*. Nikdy to nevzávej je film, o kterém po pár minutách víte nejenom, jak celý dopadne, ale odhadnete i jeho detailní průběh a to celkem bezchybně. Je to naivní, je to hloupé a je to hlavně totálně okopírované. A ta milostná zápletka...Raději nebudu rozvádět, co si o ní myslím, protože moje zásoby vulgarismů by v tomto případě byly nedostatečné. Film je určen opravdu tak pro děti kolem 7 let, kteří hledají inspiraci, jak nakládat s volným časem. A když se tak mírně nakouknu kolik má film fanoušků, tak je tady těch 7 letých dětí opravdu požehnaně. Odpad nedávám pouze proto, že jsou zde slušné akční scénky, i když v podání tak nesympatických idiotů většinu své pohlednosti ztrácejí. Jsem opravdu zklamán. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou filmu je předvídatelnost, která není na obtíž, protože režisér tento příběh natočil natolik poutavě a zajímavě, že mě udržoval celou dobu při vědomí a hlavnímu hrdinovy jsem držel palce. Je to takový kopírák Karate Tiger s buzerantsky vypadajícím záporákem, kterého jsem měl chuť zabít, a to neberu jako mínus filmu, právě že naopak(ehm, chudák herec). Já hodnotím 3,5 hvězdičky... ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Karate Kid + Rocky 3 / MTV = poctivá teenage řezanice na jedno použití. Nic víc, nic míň. Hezké ksichtíky doprovází primitivní beaty, holčiny nosí sexy přiléhavé oblečení a souboje mají překvapivě říz. Navíc je vážně sympatické, že měli tvůrci odvahu přijít s alespoň náznakem jakési choreografie a neomezili se na pouhé "mlácení do pytle". Tím totiž Never Back Down povýšili o několik stupínků výš a vyvážili příšerně neoriginální duševní traumata hlavního hrdiny a celé jeho rodiny. A Djimon Hounsou je prostě borec. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velice chutný filmový kousek, který si na nic nehraje. Cíl filmu je od začátku jasný, stokrát ohraný, šablonovitý a jednoduchý jako facka - zmlátit hlavního hajzla, ale to je na tomto filmu právě sympatické. Po celou stopáž jsem se ani chvilku nenudil, i díky skvělé hudbě to pěkně šlape. Sice se najde mnoho kokotin a nesmyslů (průměrný rváč, se během jednoho jediného měsíce vypracuje ve špičkového bitkaře, nebo že hlavní hrdina dostane padesát tvrdých ran do zlomených žeber a přesto dál statečně bojuje), ale ani to moc nevadí, protože tohle je zatraceně zábavná věc. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jop, takovejhle malej akční filmek jsem asi potřeboval. Příběh je sice originální jako rozcvička kickboxera v patnáctém roce tréninku, ale nevadí, protože důležitý je způsob podání. Ačkoliv má snímek téměř 110 minut, ani jednou jsem se nestihl nudit. Hlavní hrdina jasnej sympaťák, působil na mě jako mix Christiana Ronalda, Sashy Mitchella a Lorena Avedona, možná má od každého trochu, každopádně byste měli vědět, že se jmenuje Sean Faris. V cestě za finálním roundkickem jej provází charizmatický Djimon "Nabušenec První" Hounson, namachrovaný Cam Gigandet, potoky potu, spousta technik brazilského jiu-jitsu či izraelského krav maga a několik vedlejších postav. Zrežírováno dynamicky. Závěrečný Beatdown měl trochu nečekaný průběh (to gesto v semifinále se mi líbilo), souboje vcelku ok, hodně škrtících hmatů či pákových technik, jen ten poslední duel mohl být o trochu delší nebo ještě víc "vytunningovaný". 70% Užil jsem si to náramně. P.S.: malá výtka tvůrcům - capoeira neznamená jen efektní horizontální vrut, salto dozadu nebo stoj na jedné ruce... a pak inkasovat jedno dělo do ksichtu a šmitec (viz zde Craig Raboteau nebo v The Quest Cesar Carneiro)... capoeira umí být hodně kontaktní, tvrdá a nevypočitatelná. Snad vám to Lateef Crowder coby Eddy Gorgdo v Tekkenovi předvede... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Chris Hauty napsal scénář k filmu poté, co mu jeho syn ukázal několik teenagerských soubojů na YouTube. (Terva)
  • Sean Faris (Jake) pribral 7 kg svalovej hmoty pre svoju rolu. (ČSFD)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 24,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 41,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

Kick-Ass 2 dřív, než jste doufali

11.05.2012

Tohle je docela překvapení. Jelikož má Matthew Vaughn spoustu práce ve světě marvelovských mutantů (natáčení sequelu X-Men: První třídy je naplánované na první polovinu příštího roku), s pokračováním… (více)

Reklama

Reklama