Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nás žene do světa fantazie, plné smyšlených postav, hrdinů se super schopnostmi a dobrých konců? V životě se může stát cokoli, ne vždy je to dobré a někdy se prostě přihodí tak strašné věci, že nás mozek donutí zapomenout a odebrat se do tohoto světa. Příběh našeho hrdiny začíná stejnou tragickou událostí a vede nás jeho pozdějším životem v roli supermana pomáhajícího bezbranným a chránícího pořádek. Korejská tragikomedie ze života, u které se člověk musí zamyslet, jestli opravdu není smyšlený svět plný hrdinů lepší než realita. Opravdu se člověk musí nejprve zbláznit a odebrat se do tohoto světa aby byl schopen pomáhat a projevit přirozenou lidskost nám vrozenou a přesto všemi tak úspěšně potlačovanou? (Kiyoshi)

(více)

Recenze (45)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to občas strašně prvoplánové a kýčovité, ale kupodivu to funguje. Scény kdy je doslovně citován Superman, případně jeho "hiding" verze to nemá chybu. Ji-hyeon Jeon hrála postavu nabručené novinářky, která se postupně změní, docela jí to šlo. Hlavní pozornost na sebe urval Jeong-min Hwang. Jeho postava chlapíka, který skrze malé akce chce měnit ostatní a tím pádem svět je velmi sympatická a nejde mu nefandit. Přes množství skvělých momentů, mi to přišlo někdy příliš vypočítavé a dost se tlačilo na pilu, ačkoliv se toho bez toho patosu mohlo obejít. Přesto za čtyři, strefilo to moje citlivá místa a hlavní myšlenka filmu je chvályhodná. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli kdy nějakému filmu tak pomohla rapidní změna žánru jakou krátce za polovinou prodělal Muž který byl Supermanem. To, že se sice jedná o něco mnohem dramatičtějšího než naznačuje první, lehce crazy, hodinka sice pochopíte hned, ale závěrečné drama s osvětlením celé situace dá celému filmu úplně jiný rozměr a ve výsledku ho posune o dost dál než bych byl po první hodině řekl. Osobně ale pro mě zůstává nejcenějším na tomto filmu jeho optimistické vyznění, které je vzhledem k některým událostem které film byť jen letmo zpracovává nanejvýš překvapivé. Kdyby se film trošku prostříhal (ano, hlavně v první polovině), celkový zážitek by mohl být mnohem větší. 75 % ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spozoroval som na sebe taký jav, ktorý sa teda deje len pri sledovaní jednej konkrétnej herečky, že vždy keď kamera zaberie jej tvár, na chvíľu som stratený a potom si to musím pretáčať. A potom zistíte, že vám s najkrajšou ženou na Zemi zostávajú posledné dva filmy a čo budem robiť potom? Odpoveď: Ešte má pár seriálov. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příběh bláznivého chlapíka, přesvědčeného o svých supermanských schopnostech, neúnavně na ulicích strážícího veřejný pořádek, pomáhajícího stařenkám a zachraňujícího lidi, není prost zdlouhavých pasáží, předvídatelného mustru a tlačení na sladkobolnou pilu... Pokud však chlápek neblábolí a koná, má sympatie zajištěny a drží film v příjemné a lehce zábavné civilní rovině, ve které má i blázen šanci na svou Wonder Woman... V případě našeho hrdiny jak jinak, než na stále krásnou a velmi ženskou Jeon Ji-hyeon. :) 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Korejský předchůdce amerického Defendora. SPOILER: Kýčovitě dojemný film o muži, v jehož mysli se jako obranný mechanismus před psychickým utrpením vytvoří úniková iluze že je supermanem, kterážto iluze mu sice pomáhá přežít ve světě a činit dobro na všechny strany, ale nakonec ho také zahubí. Ovšem šťastného. Tragikomedie postupně zvážní (když divák zjistí, jak se vlastně věci ve skutečnosti mají) a vše pak končí zdlouhavým patetickým závěrem, za který bych normálně okamžitě strhával body, ale u východoasijských filmů mi to nevím proč příliš nevadí, tak nějak se mi to k nim hodí. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama