Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

VanTom 

všechny recenze uživatele

I když nadsázku neustále nezdůrazňuje a neshazuje se vtípky, přepálená ruská „komiksovka“ se nebere vážně. Soudím tak z toho, že naivní dějovou kostrou jakoby vypadla z přelomu 80. a 90. let a přerod uťápnutého studenta v zodpovědného hrdinu nezištně pomáhajícího lidem přesně kopíruje šlépěje Petra Parkera (ten ruský jen namísto pavoučích superschopností disponuje létající Volhou). Je dobře napsaná i zrežírovaná, s přijatelnými triky a povědomými postavami, takže jakmile na tuto inspirační hru přistoupíte, nedává šanci nudit. Lepší 3* ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Takmer do polovice to vyzeralo na síce lajtový, ale stále ešte pozerateľný film. Stále nebolo jasné kde bude pointa, ale možností bolo dosť. Chlapec z priemernej moskovskej rodiny, kde panuje láska a porozumenie v kontraste s bohatými rovesníkmi študuje na univerzite. Prichádza nové dievča, ktoré je stredobodom záujmu. A zrazu očakávanie boja medzi chudobou a bohatsvtom, zásadami či sobectvom, láskou či blahobytom. Jeho otec je zásadový, pomáha ľuďom a háji spravodlivosť, aký bude jeho syn... A potom sa z toho zrazu otvorí boboniéra plná vyberaných kúskov z najväčších klišé podpriemerných komixov a ponúka sa na ochutnanie jeden za druhým... a úprimne, koľko z Vás aj keby malo chuť na sladké dokáže na jeden šup dať celú bonbošku? ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava, zábava, zábava. Zde tolikrát zmiňovaného Spidermana rád nemám, takže jsem ani moc neřešil, jestli a jak moc ho Černý blesk vykrádá nebo ne. Hlavní hrdina mi ale byl o dost sympatičtější. Nápad s létající Volhou je, myslím, bezkonkurenční a vypadá to, že si režisér a scénárista(é) jeho natočením splnili velký klukovský sen. Film je svižný, odsýpá a nenudí, triky mají vcelku dobrou úroveň, bombastická je hlavně hudba, která má na svědomí většinu té "velké" atmosféry. Pravda, kromě poletující prastaré káry není Blesk ničím objevný ani originální, ale nevadilo to. Ruský popkorn mi chutnal. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zvláštní ... jakoby se přítomnost na chvilku zastavila - a dovolila minulosti, aby ji dostihla. Jakoby se z jejich setkání zrodil příběh, který nese znaky obou. Je poskládaný z prvků, které opsal z různých zdrojů, přesto je dostatečně přitažlivý, aby dokázal zaujmout. Ruského původu ve spojení s bezelstnou neobratností i osobitou lyrikou dokonale využívá ve svůj prospěch, neboť právě originální mix jeho vlastností ho staví do odlišného světla - a umožňuje mu vyniknout. Budiž mu přáno, navzdory všem svým nedostatkům má srdce na správném místě, mládí na své straně - a budoucnost před sebou. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Rusáci vzali predlohu z amerických hrdinných filmov z naprirodzenou podstatou a poskladali z toho moskovského superhrdinu. Ruský Peter Parker sa volá Dimitri, študuje podobne ako Peter, je zamilovaný do holky, ktorá sa nevie rozhodnúť medzi ním a jeho kamošom a po škole pracuje. Dokonca aj osud majú podobný len ruský Parker má kompletnú rodinu. Osud sa mu prevráti na ruby, keď dostane od fotríka Volgu. Táto Volga má v sebe zázračný katalyzátor a pomocou neho lieta a Dimitri môže začať nastavovať poriadok v Moskve. Lenže každý kladný hrdina má svojho nepriateľa a Dimitri nie je výnimka. Život mu sužuje Putinov bratranec, ktorý túži po diamantoch a neváha zničiť matičku Moskvu. Skoro som sa posral, keď v súboji s besným Putinovým bratrancom sa im na lietajúcich autách skrížia znaky. Jeleň vs. emlém Mercedesu. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama