Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

(2x) ,,Rozpoviem vám príbeh Stratenej doliny, ktorá sa končí tam, kde začína nebo. Poznáme tu skalu a každá skala tu pozná naše dlane..." Čo k tomu dodať? Jeden z najlepších slovenských filmov vôbec. Klasika s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Láska, priateľstvo a ženský pôvab, rovnako ako krásne prostredie Vysokých Tatier, kontrastujú so žiarlivosťou, neverou a depresívnymi pocitmi hrdinov po tragickej udalosti. Vedľa skvelých hereckých výkonov troch hlavných predstaviteľov i Emílie Vášaryovej dotvára správny filmový zážitok scénická hudba Zdeňka Lišky, za ktorou sa už samo o sebe skrýva čosi osudného, tragického (veľmi podobná melódia ako v Hříšních lidech města pražského v dieli Hra). Veľmi smutné, ale zároveň tak krásne, ukľudňujúce, dává i priestor k zamysleniu sa a pri záverečnom komentári Ivana Místríka doslova mrazí... ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nádherný prenádherný snímok , ktorý sa právom radí medzi to najlepšie v slovenskej kinematografii. Pekný a zároveň trpký príbeh silného priateľstva a lásky zasadený do prekrásnej a zároveň drsnej scenérie je natoľko fastinujúci a pohlcujúci, že by som nedbal keby mala Medená Veža aj tri hodiny. Podmanivé, silné, hypnotické dielko... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi silné drama o životě, o lásce a o nádherné a drsné přírodě. Slovensko zde ukazuje svou nejkrásnější stránku, a to jsou nádherné hory, které vám v některých záběrech vyrazí dech a možná i způsobí závrať. Do toho je pak vložený příběh o kráse a žárlivosti, který je skvěle, až minimalisticky zahrán. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, naše krásné hory (a Emília), poněkud méně uvěřitelný příběh... Podle záběrů se natáčelo někde pod Baraním sedlem (opakovaně od chaty vidíme oblý Slavkovský štít, Gerlach, dole pak Spišské plesá, na druhou stranu - za filmovou Medenou vežou - pak Belanky). Zajímalo by mě, jestli v té oblasti někdy opravdu existovala chata (?) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nedávno jsem shlédl i tento prý jeden z nejpopulárnějších slovenských filmů. Nejen díky krásné tatranské přirodě si udržuje tohle drama své kouzlo dodnes. Příběh není sice ničím vyjímečný a o přátelství, lásce a žárlivosti bylo natočeno bezpočet filmů. Kromě kamery a hudby, tak vyzdvihuju herecké výkony i scénář, které nepůsobí pateticky. Já osobně raděj upřednostňuju jiná témata, takže dávám jen silné 3hvězdy a spíš si tuto "baladu" užijou pamětníci. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Točilo sa na drahý materiál Kodak Eastmancolor, ktorého cena sa v tej dobe pohybovala okolo jedného amerického dolára za jeden meter. (Raccoon.city)
  • Kvôli zime a jej tehotenstvu museli Emíliu Vášáryovú (Saška) počas klapiek baliť do vakov. Taktiež mala svoju dablérku Darinu Požgayovú. (Raccoon.city)
  • Kríž, ktorý Pirin (Štefan Kvietik) umiestnil na vrchol hory, bol z novoduru, mal asi poldruha metra a bol upevnený lankami. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama