Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bigbítové kapely to za socialismu neměly lehké a mnohé byly zakázány. Stejný osud potkal i skupinu z 60. let The Vibrations, jejíž bývalí členové nyní jen nostalgicky vzpomínají na zašlé časy. Ve čtyřech kapitolách natočených třemi debutujícími režiséry, se odehrává příběh členů kapely v rámci jednoho dne a popisuje, jak se dokázali s „obyčejným“ životem vyrovnat. Laco (P. Zedníček) hrál na bicí a po odchodu se stal učitelem a fotbalovým rozhodčím. Basák Pipco (M. Donutil) nyní pracuje na úřadě, vede sbor a jeho největší starostí v tomto dni je prodej zahrady svého tchána. Třetí z nich skladník Stano (J. Filip) – kytarista, si nejvíc zachoval ducha nespoutaného rockera a skončil jako nepolepšitelný záletník a lenoch. Všichni tři se pak chtějí dnes večer spojit s posledním z nich, který se stal popovou ikonou, ale skončil v blázinci… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ak chcete peniaze a veľa slávy, zahoďte česť aj svoje ideály." vyřvávali v garáži pankáči hitovku od Zóny A, ale pro tři postarší rockery, o kterých jednotlivé povídky jsou, znamenala hudba víc, než zdroj prachů. Mně s nimi bylo celkem fajn, celkem jsem jim i rozuměl, ale problémy jejich civilního života mne nechávaly poměrně chladným. Zato Pavlíčkovu hudbu jsem si vyloženě užil a použití skladby Odnite mu hlavu od skupiny Bez ladu a skladu považuji za jasný důkaz toho, že ani socialistická cenzura nebyla vždy ve střehu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

3,5 poviedok zo zúčastnosti, ktorých spojovacím prvkom je oprášenie starej kapely a uponáhľaný život dneška. Škoda, že si tvorcovia dali tak záležať na vystihnutie toho kúúlového (moderného) dneška, a trochu sa vykašlali na príbehy. Tie zovšednievajú a obrazne splývajú s tou otrasnou hudbou, ktorú máme možnosť počuť. Najlepšia je určite poviedka Basa s Donutikom v hl. úlohe. A nielen kvôli dobre Donutilovej slovenčine. Trochu pekvapilo, ako vo filme otvorene hovorili o kapitalistickom Západe (USA, Spain). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tri oddelené príbehy troch hudobníkov, ktoré nemajú šťavu ani žiadny poriadny záver, z toho pútavý film nebude. Naviac nepochopím to silenie s obsadením Čechov do slovenských postáv. Potom znie úplne divne Zedníček bez svojho hlasu, Donutil vie po slovesnky celkom obstojne a situáciu zachraňoval aspoň Jaro Filip, ktorý bol aj v živote hudobníkom. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zedníček a jeho smrteľná mustáž, Donutil a jeho holá riť, Filip a gandža. Trabant, ešpézetky BAD, Bratislava 80. rokov. A ide tu o prachy. Či o ich nedostatok. A o slobodu, ktorá odchádza chtiac nechtiac vekom. Plusové body za odvahu, toto je film z roku 1988. Atmosféra zmeny asi už bola vo vzduchu natoľko, že tento film prešiel. Len škoda, že je to trochu nuda. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Podle meho velmi autenticka a prekvapive sebevedoma mozaika. Chvilema jsem si rikal jak daleko je od psychiatricke lecebny do Solidni nejistoty, ale snad jen ty leta za to muzou... . Velke pozitivum slovenske kinematografie je , ze vzdy dokazala pojmout kazdodeni zivot s nebyvalou atraktivitou a specielne mestske sceny jsou i diky dobre odvedene (vlastne vice nez dobre) remeslne praci doslova plne zivota. Skoro pet hvezd. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme zaznie skladba "All right", ku ktorej hudbu zložil Michal Pavlíček, text napísal Ondřej Hejma a vo filme ju spievajú obaja autori. Kuriózne je, že táto pieseň nevyšla na žiadnom albume autorov. (Raccoon.city)
  • Iný variant názvu filmu bol Traja do kvarteta(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Kapela, ktorá skúša v garáži, je jedna z prvých slovenských punkových skupín, Zóna A. (rudeboy)

Související novinky

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama