Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film často srovnávaný se Sopkou(s T.L. Jonesem v hl. roli). Pro mě v tomhle duelu rozhodně vítězí Rozpoutané peklo. Sice se tu oproti Sopce před samotnou akcí poměrně dlouho "kecá", ale až to vypukne, stojí to za to. Výborné efekty výbuchů, sesuvů a vůbec celé zkázy. Neduhy jsou tu podobné jako v Sopce, byť podle mě zastoupeny v o něco menší míře - patetické záběry(jako třeba na holčičku s plyšákem sedící před domem v době zkázy), rodinné klišé a všechny ty věci, které vrcholí závěrečným potleskem celého města. Zajímalo by mě jak by vypadalo, kdyby se tak tleskalo u každé úspěšné záchranné akce(třeba si tak kvůli tomu zastavit na dálnici u bouračky:), ale co, to je Amerika(respektive to, co se tam od správného happy-endu čeká). Mmj. taky jste si v těchto filmech všimli těch šťastlivých psů? Ti jsou holt taky nepostradatelná součást rodiny :). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Neškodná hollywoodská hračička, chytře orientující své omezené ambice do sféry nápaditě dobrodružného rodinného snímku. Okrajově ve stylu Twistera - s horším vizuálem a méně chytlavým akčním drajvem, zato však s neméně sympatickými hrdiny a uvěřitelnějšími hero-scénami, které jsou sice určeny k zábavě u domácího kina a s volume pořádně doprava, ale nesnaží se (snad jen s jednou výjimkou) dělat z diváků blbce (jako to prováděla stejně stará Sopka). Vzhledem ke kvalitám je zdejší hodnocení opravdu hodně zcestné.. 80% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som mal v pamäti, že tento film je tým komornejším z dvojice filmov o výbuchu sopky z toho roku. Asi preto, že kým sa rozpúta peklo, tak to trvá hodinu a zároveň sa to na rozdiel od Volcano odohráva v nejakom malom zapadákove. Škoda, že tá hodina v ktorej sa budujú vzťahy vôbec nefunguje a tak vám budú všetci okrem Bonda a Sarah Connorovej u prdele. Dočkáme sa aj všetkých tých otravných klišé o hlavnom hrdinovi, ktorý všetkých varuje s predstihom, ale nikto mu neverí alebo pes skákajúci na poslednú chvíľu pred dopadom ničivých následkov. Aspoň, že film nie je tak extrémne blbý ako Volcano. Je len nudný. Teda až do chvíle erupcie sopky. To sa konečne rozpútajú deštrukčné scény, ktoré sú veľkolepé a po trikovej stránke stále celkom cool. Aj keď zub času sa aj na nich už trochu podpísal. Takže výsledkom je o chlp lepší film ako Volcano ale iba o pár mega menší prepadák. Holt, ani jeden film divákov príliš nezaujal. 4/10. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tommy Lee Jones. Sice scénáristicky charakterově taky místy přiblbé, ale zato disasterově mnohem realističtější a obsažnější. Takhle by se to přibližně opravdu stalo. Otřesy, blesková povodeň, kamenná lavina. Pro mě nejlepší=nejvěrohodnější katastrofický film o sopce. 75% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak celkem slušný katastrofický film, který ničím neurazí a ničím ani nenaštve. Příběh je výborný - nemá chybu. Je zde velké napětí, ikdyž trošku nezáživná atmosféra. Herecké obsazení Pierce Brosnan a Linda Hamilton bylo vybráno skvěle. Tato dvojice mě ve filmu dost bavila. Škoda, že nebyl film pojat velkolepěji a nebylo z něji jasně cítit atmosféru a dění ve filmu. Ale přesto lehký nadprůměr a dobrá podívaná. Hodnotím na 65% = *** ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Väčšina záberov vnútorných miestností a sál je zachytená pod Holandským uhlom. Ide o techniku, pri ktorej je kamera nastavená medzi 25 a 45 stupňami voči horizontu smerom na jednu stranu alebo druhú, aby vytvorila pocit nepríjemnosti alebo nepohodlia. (Pat.Ko)
  • Psy, ktoré hrali Roughyho, boli vlčie hybridy (čiastočne vlk a čiastočne Airedaleský teriér). (MarcelB)
  • Keď časť diaľnice spadne, autá na časti, ktorá stále stojí, sa nepohybujú, bez zjavného dôvodu (čas cca 59 minút). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama