Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý film zabývající se hodně ožehavým tématem. Velký kus práce odvádějí všichni zúčastnění herci, kteří jsou opravdu vynikající a do svých rolí se naprosto vžili. Zápletka je hodně silná už jen proto, že může potkat každé dítě a na tom víceméně celý film staví. Nezávislý look je v tomto případě velkou výhodou. Dojem kazí jen naprostá absence příběhové gradace. Celý film si postupně tak nějak plyne až je najednou konec. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hned od začátku strašně vytáčel. Šílený očekávání toho, co přijde a obrovskej vnitřní boj - popravdě ani přesně nevím, s čím. Je to silné téma, to nepopírám, ale nebýt těch několika scén, které mě opravdu vytáčely, nějak bych si "Gardens of the Night" ani zvlášť neuchoval v paměti. Tak, jak je to natočené, to působí vlastně dost mdlým a prázdným dojmem, vyznění je přinejmenším nedostatečné, myšlenka nedotažená. Další z řady snímků, které měly potenciál, ale nedokázaly ho zužitkovat. Není to špatný film, ale není ani dobrý. Je to prostě jen čistý průměr. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští přikrášlovači umí podat všechno tak, abyste si nakonec mile poplakali. Je jedno, zda jde o vyhlazování národů nebo, jako v tomto případě, únosy dětí pedofily a život na ulici. A mně se díky opakující se systematičnosti těchto Fordů filmu klonují komentáře. Ale vždyť oni ty své filmy taky klonují. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě rozdělenej do dvou částí. První část tvoří únos a pak zobrazení toho, jak si unesený děti postupně zvykaj na život u dvojice pedofilů a s tim spojený nejrůznější činnosti. Zhruba v půlce filmu přijde střih a začíná se v podstatě od nuly. Ta druhá část je o tom, že život na ulici jako neni nic moc. Takovejch filmů už se natočily mraky a tenhle nepřináší celkem nic novýho. Jinak když jsem na konci viděl ty rodiče, tak bych snad radši žil u hodnýho strýčka Pedobeara v podání Toma Arnolda, kterej tady předved asi svůj životní výkon. Osobně ho mam zafixovanýho jako komika druhořadý kategorie a tady fakt překvapil. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Smutné oči Ryan Simpkins v nočních děsech všech rodičů, protože pouhou představu, že by právě vaše dítě bylo vytrženo ze světa bezpečí a lásky a uvrženo do pekelné jámy, která ho donutí vyzvrátit duši, s hrůzou ženete z mysli... Jenže, jsou rodiny, kterým se zlé sny plní a co víc, oběti přesně podle nepsaných pravidel "výchovy" předávají rady do života dál a stávají se tak reprodukcí zhovadilců, co je samotné převrátili naruby... A šťastný konec? Zapomeňte. Kdo byl jednou v pekle, ví, že si v nebi s nikým nepokecá... P. S. Morien pravděpodobně prospala začátek... jaká pěstounská péče, jací náhradní rodiče??? ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama