Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zrádce je čistě průměrný, žánrový film. Nepředvedl nic, co by tento druh filmů posouvalo dál. Možná velký rozsah uzemí, které děj nabídne. Tvorba bomb je zde ukázaná jen okrajově. Příběh je až moc roztahaný a zbytečně protahované je dopadnutí zrádce. První půlhodina slibuje solidní film, plný akce a střílení. To se bohužel nepotvrdilo, vše se obejde bez "zbytečného násilí". Nevím co nám tvůrci chtěli sdělit, protože film nepřínáší nic děsivé mrazivého, ani akčního. Možná jen "šílenou novinku" pro americké obyvatelstvo, že teroristé nežijí jen v Evropě, nebo v arabských zemích, ale může to být i jejich soused. To co je plusem, je policejní vyšetřování, které je předvedeno docela chytlavě, ovšem celkově je napínavější dokument o 11. zářím, než tento dvouhodinový film. Pokud ovšem někoho zajímá dané téma, pak by ho měl vidět. 60% 30.01. 2010 ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez výrazu šedopriemerovité... Z odkazom, že islám to myslí dobre, len bakaní teroristi si ho zle vysvetlili, čomu ja samozrejme verím však aj cirkev povedala svoje pardón za minulosť omfg. Ešte že máme nekompromisných agentov ako Neal McDonough, ktorého mal scénar zabiť v prvej tretine filmu. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nebejt klasickýho konce, mohlo to bejt mnohem lepší. Já už fakt nevím, že se v zámoří všichni tak děsej toho, že budou moc nekonvenčí nebo dokonce radikální a 9 filmů z 10 tím poserou. A přitom to začalo tak slibně. Dokonce i kritizovali křesťanství a byli pro náboženskou toleranci. A pak udělají z hrdiny typu Skrytá identita hrdinu typu Tváří v tvář a je to rázem v tahu. A to se Cheadle s Pearcem tak snažili... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inteligentní thriller s promyšlenou zápletkou, který je sice variací na propírané téma, ale je poměrně neotřele podaný. Už jen to, že hlavní hrdina je praktikující muslim je celkem novinkou a Don Cheadle se této role zhostil výborným způsobem. Guy Pearce pak zahrál typického agenta FBI, který Dona, ve své nevědomosti, nahání - tahle postava byla až příliš rutinérská. Třetído party, Said Taghmaoui, se pro podobné role nejspíš narodil. Suma sumárum 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Terorismus je divadlo. A divadlo se hraje pro diváky. Našimi diváky jsou Američané." Proto chápající teroristé chtějí věrnému publiku předvést své vystoupení z co největší blízkosti. Vzájemně nekomunikující americké tajné služby jsou však ve střehu, černá ovce si pohrává se semtexem, sebevražední atentátníci s modlitbou na rtu zapojují dráty a mně se to docela líbilo. Příběh není přehnaně originální, kladné vlastnosti Američanů mi zůstanou navždy utajeny, ale díky charisma Roye se Samirem a roztřesené dokumentární kameře jsem se bez problémů přenesl z křesla na plátno a vše si užil z bezprostřední blízkosti. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)

Reklama

Reklama