Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je zřejmě fascinován posmrtným životem a když mu bylo při natáčení Města Duchů striktně zakázáno kecat rejžovi do řemesla, tak si neodpustil aspoň sáhodlouhý dialog na toto téma ve svém (filmovém) režijním debutu. Mně se hodně líbil námět - svět ve kterém všichni mluví pravdu, teda kromě Rickyho a kam až to může takový prolhaný parchant dotáhnout. Jenomže Umění lhát je ve výsledku hrozně plytké, chybí tomu spád, romantická vsuvka je otravná a těch 99 minut se příšerně vleče, ten chlap má halt talent udělat z tak zajímavého námětu extrémně nudnou podívanou, snad jeho další film bude lepší. A taky že je. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neberte ten film ako romantickú komédiu, kde základ väčšinou tvoria sexi herečky a lacný humor. Invention of Lying má v sebe dokonalú myšlienku a núti zamyslieť sa. Fajn podanie, Jennifer Garner, výborná hudba a podobné veci sú len detaily, ktoré tomu filmu pridávajú na kráse. Samozrejme, že to má pár nedostatkov a určite sa to dalo spraviť lepšie, ale napriek tomu je môj celkový dojem z filmu niekde medzi 4 - 5 *. Určite sa oplatí pozrieť si to :) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá idea, chutné kameá filmových hviezd a ako obvykle civilne dôveryhodný Ricky Gervais. Ale nezanechalo to vo mne celkovo prevratný dojem. Tempo po úvode spomalilo až tak, že som premýšľala, o čom to ešte chce byť. Neskôr sa znova rozbehlo, ale už sa pohybovalo len vo vodách klasických romantických komédií. Až na hru na "božieho proroka" iba klišé. Odporúčam na víkendové popoludnie, aby na večer zostal čas na nejaký lepší film ;-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Výborný nápad rozvedený do zaujímavého scenára robia túto komédiu skrz-naskrz originálnou. K tomu všetkému treba prirátať výborného Gervaisa, ktorý tu dokonale rozvinul svoj komediálny talent. Prostredníctvom tohto snímku máme možnosť nahliadnuť do sveta, v ktorom neexistuje žiadna lož a ako by to vypadalo, keby sme boli k sebe iba úprimný, za každú cenu. Poviem vám, toľko gagov na báze tejto základnej ľudskej vlastnosti len tak ľahko niekde neuvidíte. Super zábava. 85/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Absurdná a brutálne vtipná satira na Boha, spoločnosť, konvencie a vlastne aj na žáner komédie, ktorému dáva na prdel. Takto originálne ste príbeh o zaľúbenom tučkovi ešte nevideli, to vám garantujem! Cameá luxusné, zábava výborná, štyri pohodové hviezdy a ja nechápem, čo zas všetci máte. Toľko humoru v jednom filme, ktorý navyše nemôže obsahovať žiadne klišé, to sa nevidí často. A to mám Gervaisa za slizouna.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel ve městečku Lowell, ve státě Massachusetts v USA. Kostelík, ve kterém se odehrává svatba, se nachází v Sudbury v Massachusetts. (don corleone)
  • Aby režisér, scenárista a představitel hlavní role Marka Bellisona, Ricky Gervais, dostal do filmu pro roli Jima Philipa Seymour Hoffmana, poslal mu tento email: „Drahý Philipe, zahraješ si prosím v mém novém filmu? Máme hodně nízký rozpočet, protože jsem utratil všechny peníze za nové implantáty varlat, ale nedívej se na ně jako na moje varlata, dívej se na ně jako na naše varlata." (HellFire)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama