Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že Mancini nemá k dispozícii väčší budget a film sa preto skoro celý odohráva v sterilnom prostredí blázinca. Príbeh nie je síce žiadna sláva a až príliš variuje už otrepanú tému, že všetci okrem hlavnej hrdinky si myslia, že Chucky je len bábka. No tá Manciniho obsesia s tesným previazaním celej ságy, vrcholiaca opäť raz v potitulkovej scéne, musí nadchnúť každého fanúšika naratívu pokračovaní. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Miluju tuhle sérii a opět se mi tenhle díl zase líbil. Don Mancini nezklamal. Film navazuje na předchozí díl Chuckyho kletba a hrdinka Nica (Fiona Dourif) skončila po předchozích událostech v blázinci. Brad Dourif zase dabuje Chuckyho a pak se tam dokonce převtělí do více panenek, to je vtipná scéna jak spolu všechny panenky mluví. Ke konci filmu se převtělí do samotný Nico, ironie že fotřík se převtělí do svojí vlastní dcery :D Ve filmu je opět Andy Barclay (Alex Vincent) a líbilo se mi že už je tam ve více scénách stejně jako Tiffany (Jennifer Tilly). A ten doktor Foley (Michael Therriault) je fakt zmrd :D Zase skvělý gore a dobrá atmosféra v blázinci. Co mě tady zase překvapilo, je zase scéna po závěrečných titulcích, kdy se tam objeví další stará postava, hrdinka z druhého dílu Kyle (Christine Elise). Další díl mě skvěle bavil i když pořád u mě vede druhý díl. Tuhle sérii mám hodně rád a jsem rád za každý nový díl. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Z posledních tří pokračování je Cult of Chucky tím nejlepším. Mancini se opět nedokáže odpoutat od přepáleného závěru předchozího filmu, ale tentokrát jej nerozvedl v parodii. Sedmý díl se stejně jako ten předchozí pokouší spíše o seriózní slasher. Mancini naštěstí napsal velmi nápaditý a chytrý scénář, ve kterém ani zdaleka není nejzajímavější hádankou to, kdo zemře jako další. Několik překvapivých zvratů a velmi povedené černohumorné momenty. Škoda toho polovičatého finále, průběh sliboval daleko větší hody a Mancini si možná toho naspořil na příště až příliš. Už proto doufám, že Cult of Chucky vydělá a že nějaké to příště vůbec bude. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. srpna 2017 na FrighFestu (Londýn). (Varan)

Reklama

Reklama