Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 2

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

stration 

všechny recenze uživatele

Další zbytečná recyklace. Panenka je sice sympatická, v několikerém provedení a trousí solidní vtípky, ale celý děj je odfláknutý, prostředí psychiatrické léčebny není vůbec tajemné a temné, ale vypadá ve světle zářivek jako kanceláře a chování postav je hloupé. snad jenom, kdybych přistoupil na varantu, že blázni jsou všichni včetně personálu. Závěr (i potitulková scéna) maznačuje, že by mohlo vzniknout dalších trilion dílů. Nic proti, ale chce to sakramentsky zapracovat na zápletce, jinak to snad ani nemá cenu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že Mancini nemá k dispozícii väčší budget a film sa preto skoro celý odohráva v sterilnom prostredí blázinca. Príbeh nie je síce žiadna sláva a až príliš variuje už otrepanú tému, že všetci okrem hlavnej hrdinky si myslia, že Chucky je len bábka. No tá Manciniho obsesia s tesným previazaním celej ságy, vrcholiaca opäť raz v potitulkovej scéne, musí nadchnúť každého fanúšika naratívu pokračovaní. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Chuckym sa mi na jednej strane veľmi páči, že aj napriek tomu, že táto séria má už prakticky tridsať rokov, tak je stále približne v tých istých rukách, takže je to plnohodnotná séria, ako sa patrí, ale pri tomto siedmom pokračovaní si už nie som istý, či je to stále správna voľba. Na každého nového Chuckyho sa vždy teším, mám rád tie temnejšie, ale aj zábavnejšie diely, ale už by to nutne potrebovalo zmenu a nejaké nové Chuckyho dobrodružstvo, tu mi prítomnosť starších postáv z pôvodných dielov, dokonca aj hlavného hrdinu úplne prvých častí, ktorý už medzitým samozrejme dospel moc nesedela. A rovnako aj zasadenie deja do psychiatrickej liečebne, ktorú som v tomto žánri nikdy moc nemusel a tento film mi to opäť len potvrdil. Film sa aj napriek krátkej dĺžke väčšinu času nesie skôr v pomalšom tempe, pričom dejovo to ani nemá moc čím prekvapiť alebo výraznejšie zaujať, len sa neustále riešia postavy, ktorým samozrejme opäť nikto neverí, ako to bolo v tejto sérii už nespočetnekrát, ale predtým aspoň v atraktívnejšom a zábavnejšom prevedení. Až posledná tretina je dynamickejšia a film ma už aj celkom bavil, ale tiež to nie je nič, na čo by sa oplatilo dlhšie spomínať. A tak som rád, že aspoň samotný Chucky, teda hlavný dôvod, prečo som si tento film pozrel ani tentoraz nesklamal, každú scénu s ním som si užíval, má perfektné hlášky a je až prekvapivo brutálny. Síce by som bol radšej, keby tu bol len v jednej bábike, toto nebol najlepší nápad, ale filmu to ani neuškodilo. Po hororovej stránke to nie je najhoršie, atmosféra síce moc nefunguje a o napätie tu vôbec nejde, ale scény s Chuckym sa podľa mňa celkom vydarili, rovnako ako úmrtia, ktoré sú na pomery série teda poriadne drsné. Hlavne taká scéna s padajúcim sklom alebo rozdupaná hlava to slušne osviežia. Obsadenie na mňa pôsobí dosť rozporuplne, síce sa tu objavia postavy z predchádzajúcich dielov, ale bavila ma vlastne len Fiona Dourif, ktorá je tu prakticky hlavná hrdinka, ten zvyšok ma už nezaujímal a to dokonca ani Alex Vincent, ktorý bol ako chlapec v prvých dvoch dieloch sympaťák, ale teraz v dospelosti mu úplne chýba charizma a je z neho len nevýrazný herec. A režijne je to tiež skôr sklamaním, samotný Chucky vyzerá dobre a rovnako aj vraždy, ale atmosféra je slabá a vizuálne mi to tiež moc nesedelo, vyzerá to dosť nízkorozpočtovo. Takže Cult of Chucky je z celej série podľa mňa najslabší diel, ale stále si udržal nejakú úroveň a Chucky sa opäť vydaril, takže aspoň kvôli jeho scénam som rád, že som si to pozrel. 57% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Hľa.... Veľmi dlhých 90 minút. Kým Curse of Chucky (2013) bola celkom slušná pocta klasiky a milo ma prekvapila. Cult of Chucky je presný opak. Prekombinovaný scenár nemal miestami hlavu ani pätu, o troška lacnejší look tomu tiež nepridával na vierohodnosti. Niekoľko slušných Chuckyho hlášok a podarené gore však nedokážu vytrhnúť tento film z dna žumpy kam sa táto horrorová séria práve dostala. Škoda Mancini, rozbehnutý si bol slušne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)
  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)

Reklama

Reklama