Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na soustředěnou a precizní mikrokomedii navazuje po sedmi letech podstatně volnější, rozptýlený, rozbíhavý, ale také živější, ba živelnější snímek, který působí jako jedna velká improvizace. A protože v improvizacích tryská humor jedině z přirozenosti, z bytostné hravosti a radosti komunikovat a sdílet spolu to nejbeznadějnější i to nejšťastnější a právě zde se sešli ti praví, lze s úlevou říci, že se Pepa potatil. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je velice sympatické, že se tvůrci nadále nezabývají zápetkou o jídle, nejedná se tedy o "Bohoušův" odvar, ale o téměř rovnocenné pokračování. Nápad se sázkami je zde využit na maximum, i když závěr se mi zdál už malinko překombinovaný. Ale mezi herci to očividně jiskří a celé je to velice příjemné. 75%. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je tahle komedie v manželských přestřelkách Janžurové a Kopeckého. "Lojzíčku, víš, že já nikdy nevím, jestli ty jseš ještě v pubertě nebo už jsi senilní?" Menšík taky dobrej, na rozdíl od jeho manželky v podání Tvrzníkové, protože ta kdyby tu nebyla, tak se houby stane. Apropós houby. O těch to je taky. Jinak slabší dílko. S původním Bohoušem to má společného jenom toho bernardýna. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poněkud volné pokračování Bohouše po několika letech, už ne čb, ale v barvě. Dialogy zde nejsou tak břitké a vůbec se děj díky málo razantnímu střihu táhne daleko více a nespěje k jednoznačnému vyvrcholení. A ten konec na nádraží? Pro mravní potrestání sázkaře Konvalinky asi nezbytné, ale z pohledu soudržnosti příběhu už jaksi nadbytečné. Slabší 3*. P.S.: hospoda V Živci nad Pískem vypadá prakticky stejně i po čtyřiceti letech a to - což mě překvapilo - včetně dřevěných laviček a stolků v přilehlém lese. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Protože se Bohoušův syn v televizi objevuje narozdíl od originálu vzácně, viděl jsem ho až dosud jen jednou v dětství a měl na něj dost neurčité vzpomínky. Teď ale musím říct, že není horší. Z původní sestavy zůstal jen Menšík a předmětem zápletky je pomsta. Miloš Kopecký je bratrem Jiřího Sováka z prvního Bohouše (raději nepřemýšlím, proč byl Sovák Randa, Kopecký Fanta a oba křestním jménem Alois - asi je to zvláštní rodina) a majitelem Bohoušova syna Pepy. Tak jako bratr vede horský hotýlek nevalné úrovně a vláká Menšíka do zdánlivě předem prohrané sázky. Ta je o něco komplikovanější než původní a vyžaduje účast více lidí. Jde o to, zda se potvrdí Kopeckého furiantské tvrzení, že bernardýn umí hledat houby. Chvilka soudruhování na začátku a trochu nastavovaný konec maličko kazí dojem, jinak je to velmi zábavná komedie a pořád šlape jako hodinky. 90% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v rôznych lokalitách mesta Písek. (dyfur)
  • V kuchyni poletují netopýři, což byl dříve ve studiích běžný problém. (Nethall)
  • Ve scéně s chlebíčky někdo ze štábu rukou zjevně nadhodí tác. (Nethall)

Reklama

Reklama