Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování komedie Bohouš, tentokrát pod taktovkou režiséra F. Filipa.
Z notorického sázkaře Konvalinky (Vladimír Menšík) se stal postrach podniku. Dokáže proměnit v sázku cokoli. Při jedné takové sázce, kdy se nestydí pro výhru zneužít ředitele, si ho všimne bratr majitele Bohouše (Miloš Kopecký), který je zde na návštěvě u kamaráda. Po zjištění, kdo Konvalinka ve skutečnosti je, se rozhodne sázkaře vytrestat. Jelikož pracuje jako vedoucí malé jihočeské hospůdky, rozehraje velkou akci k potrestání Konvalinky. V tomto plánu mu sekundují jeho koumácký tchán (Josef Hlinomaz) a Bohoušův syn bernardýn Pepa. K jejich smůle se do komplotu vloží žena vedoucího hospůdky (Iva Janžurová), která Pepu nesnáší a tak se bohužel potrestání nezdaří. A nebo ano? (KOCOUR-1)

(více)

Recenze (54)

sud 

všechny recenze uživatele

Je velice sympatické, že se tvůrci nadále nezabývají zápetkou o jídle, nejedná se tedy o "Bohoušův" odvar, ale o téměř rovnocenné pokračování. Nápad se sázkami je zde využit na maximum, i když závěr se mi zdál už malinko překombinovaný. Ale mezi herci to očividně jiskří a celé je to velice příjemné. 75%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohouš je zkrátka Bohouš a jen jeden. Pokračování Bohoušův syn už není tak zajímavé. A to navzdory tomu, že se v něm pohybují výborní herci. První díl měl neopakovatelnou atmosféru. Druhý díl naštěstí neleze podruhé do stejné řeky. I tak ale chybí humornější hlášky, kterých se to v prvním díle jen hemžilo. Vůbec samotná pomsta nedává smysl. Jiří Sovák se totiž chtěl vsadit sám od sebe a Vladimír Menšík rozhodně nepodváděl. I tak ale pořád dobří herci udělají i z prkotiny docela slušnou podívanou. ()

Reklama

ondrula 

všechny recenze uživatele

Soudruzi se po dlouhých 7 letech rozhoupali natočit nastavovanou kaši legendárního Bohouše, ale už to není ono. Je tu sice výborný Milda Kopecký, ale Menšík hraje nějak zabrzděně a chybí tu geniální hospodský Sovák, co si budeme povídat. Hlinomaz blábolí tak, jak je ostatně zvyklý. Herecky z toho asi nejlépe vychází Janžurka. Nedokázal jsem se zbavit dojmu, že původní Bohouš měl drajv Pražského jara, zatímco jeho pokračování je už jen normalizační taškařice hodná tak formátu Televarieté. Závěrečná omáčka - scéna na nádraží - dílo už úplně potápí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější je tahle komedie v manželských přestřelkách Janžurové a Kopeckého. "Lojzíčku, víš, že já nikdy nevím, jestli ty jseš ještě v pubertě nebo už jsi senilní?" Menšík taky dobrej, na rozdíl od jeho manželky v podání Tvrzníkové, protože ta kdyby tu nebyla, tak se houby stane. Apropós houby. O těch to je taky. Jinak slabší dílko. S původním Bohoušem to má společného jenom toho bernardýna. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poněkud volné pokračování Bohouše po několika letech, už ne čb, ale v barvě. Dialogy zde nejsou tak břitké a vůbec se děj díky málo razantnímu střihu táhne daleko více a nespěje k jednoznačnému vyvrcholení. A ten konec na nádraží? Pro mravní potrestání sázkaře Konvalinky asi nezbytné, ale z pohledu soudržnosti příběhu už jaksi nadbytečné. Slabší 3*. P.S.: hospoda V Živci nad Pískem vypadá prakticky stejně i po čtyřiceti letech a to - což mě překvapilo - včetně dřevěných laviček a stolků v přilehlém lese. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v rôznych lokalitách mesta Písek. (dyfur)
  • V kuchyni poletují netopýři, což byl dříve ve studiích běžný problém. (Nethall)
  • Při natáčení způsobil bernardýn osmileté Mahuleně Bočanové zranění na hlavě, ze kterého pochází její jizva o 32 stezích. (hermiona)

Reklama

Reklama