Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

H34D 

všechny recenze uživatele

Film tvářící se naprosto jednoduše a prostě, film, kde se problémy řeší tancem a zpěvem a přesto se nejedná o prostoduchou báchorku. Zpívání v dešti přesahuje hranice muzikálového žánru, neboť tematizuje samotnou filmovou tvorbu, zobrazuje vášeň k filmu i samotné jeho tvorbě. Proto byť tento žánr nepatří mezi mé oblibené a byť nemohu říct, že bych se po celou dobu bavil, neodcházel jsem od obrazovky zklamán. Nehledě však na konzumní zábavu, smekám klobouk před uměním hereckého, resp. tanečního ansáblu, už samotná choreografie byla výjimečně skvělá, ovšem její realizace dotáhla některá čísla (step) až k dokonalosti. 8/10 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jenom z pohledu roku vzniku tohohle muzikálu si plné hodnocení zaslouží. Scéna "zpívání a tančení v dešti" je určitě jednou z těch, na které se nezapomíná. Kolik střihů by asi potřebovali dnešní tvůrci ? Tady jsou jenom neuvěřitelné, dlouhé záběry v jednom z nejlépe udělaných dešťů co ve filmu znám. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nádherný biják, strašně pozitivní, s chytlavou muzikou a lehkonohými tanečními a stepovými scénami, které působí velmi přirozeně. Navíc obsahuje pravdivý příběh o přerodu němého filmu ve film zvukový, vztažený na příběh Gene Kellyho a jeho partnerek. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=36QiuRc_3I8 a titulní píseň: http://www.youtube.com/watch?v=TVpPuT4FjsQ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Gene jako vždy skvělý tanečně i choreograficky, velmi dobrý zpěvák, hodně mě však zaujal i smíšek Donald O'Connor, který do "Zpívání" dodal legrační náladu. Ptále-li se však proč jen 4*, odpovídám, že s Kellym znám i lepší muzikály - a ano, byl u toho vždy i Sinatra (On the town; Anchors Aweigh; ale hlavně Take Me Out to the Ball Game). ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď sa už človek môže ľahko dostať k filmom, má pocit, že tie najlepšie už pravdepodobne videl, a predpokladá, že ho už len ťažko niečo prekvapí. Lófaszt!!! Od úvodných minút až do posledného nápisu som čumel s otvorenou hubou a hovoril som si: Toto nie je možné! Som na tejto zemeguli 20 rokov a nevidel som najlepší kúsok z tochto žánru?! To je neopísateľné! Ale stále lepšie neskôr, než nikdy. Štvorica Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen nám predvádzajú taký výkon počas celého snímku, že sa to na prvý krát ani nedá stráviť. Ten spev, ten tanec, to prevedenie... A to všetko pred 56timi rokmi! Neuveriteľné... Som šťastný, že som mohol byť svedkom umenia týchto mien. Taký šťastný, ako keď som v meste išiel bez dáždnika v tej najväčšej lejačke, a smial som sa s takým pocitom, aký nám dáva Singin' in the Rain... 96% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

Galerie (116)

Zajímavosti (62)

  • V době realizace filmu musela devatenáctiletá Debbie Reynolds (Kathy Selden) vstávat ve čtyři hodiny ráno a dojíždět do studia třemi různými autobusovými linkami. (HellFire)
  • Originální negativ filmu byl zničen při požáru. (HellFire)
  • Prvá televízna premiéra vo farebnom formáte bola plánovaná na 23. novembra 1963. Musela byť však odložená o dva týždne, z dôvodu smrti Johna F. Kennedyho. (AdamCritic)

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama