Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes je proslulý tím, že využívá svůj pozorovací talent, geniální schopnost dedukce, ale i hrubou sílu svých pěstí. S věrným přítelem Dr. Watsonem dokáže vyřešit i ten nejkomplikovanější případ. Jenže nyní je Londýn v ohrožení a náhlá hrozba je děsivější, než cokoli dříve. Po sérii brutálních rituálních vražd přijíždí Holmes s Watsonem právě včas, aby zachránili před smrtí další oběť a odhalili nebezpečného vraha, zatvrzelého Lorda Blackwooda. Předtím, než je oběšen, varuje Blackwood Holmese, že smrt nad ním nemá žádnou moc. Blackwoodovo slibované zmrtvýchvstání, ke kterému došlo, pochopitelně vyděsí celý Londýn. Pro Sherlocka Holmese je to ale pouhý začátek jedné velké hry. Ponoří se do světa černé magie a ohromujících nových technologií, kde je logika pořád jednou z nejlepších zbraní proti boji se zločinem... (TV Nova)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (2 273)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Obsazení perfektní, ale nic moc z toho. Strong je trestuhodně upozaděný, Law nestíhá Downeymu sekundovat snad ani v jediné scéně (a to by tu v zásadě měli být rovnocenní partneři!), Rachel McAdams tuctová, pořádný případ tu vlastně žádný ani není, deduktivní metoda se nevyužívá pro dobro celku, ale zneužívá jako deus ex machina a tak si pro sebe krade veškerou pozornost především Hans Zimmer. Ne, že by snad Ritchie nudil, baví, místy dokonce i obstojně, ale zopakovat zdařilou taškařici ve stylu prvních Pirátů z Karibiku se mu ani zdaleka nepodařilo. A přitom je evidentní, že to je to jediné o co mu šlo. Když už netradiční pojetí Holmese, tak to s nápadem či to s Sherlockem, ze kterého ten Downeyho tak jako tak stejně vychází. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to. Byl to průměr průměrů. A to ten průměr nedokázal zachránit režisér, herci a ani závěrečná scéna na rozestavěném Tower Bridge, no a zapomněl bych hudbu od Hanse Zimmera. Prostě ten film předpoklady měl, ale absolutně zkrachoval. Sherlock Holmes má být takový, jak ho všichni známe. Střídmý, plný skutečně inteligentních zapeklitých situací a ne akční a agresivní. S čímž teda Angličani chtěli udělat díru do světa a zaujmout minimálně tím. Zaujal by, kdyby všecko kolem něj nebyl průměrný paskvil. Vždyť i během filmu to muselo být znát. Londýn uvrhnutý do šedivých scén mluvil za sebe. Kdyby alespoň byl pěkně ponurý, ale ono kuloví. Akční Sherlock, Dr. Watson na něj kvůli ženský sere a to všecko se odehrává v Londýně, který zahaluje takový počasí, jaký jsem prožíval poslední zimu. Šedavo, nudně, ospale....stejný případ. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně vzal někdo Sherlocka za pomyslná varlata a pořádně zmáčkl. Guy Ritchie z nich vymačkal nečekaně akční snímek, přesně takový, jaký vždycky Sherlock mohl být, jenže byl vždycky tak nějak anglicky decentní. Tento americký Downeyho Sherlock je zhruba takový, jak naznačili Cimrmani inspektora Trachtu čili tělem Kašperský a duší Myslík. To vše je kolorováno překrásnou scenérií starého rozestavěného Londýna. A kdyby BBC nenatočila Sherlocka ještě bizerněji, bylo by toto pojetí asi nejlepší. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivní škola se setkává s Iron Manovskou nenuceností a bombastičností a mysteriózností Pirátů z Karibiku. Výsledek občas poněkud zadrhne (proč musí parádní kontaktní bitkovací pasáž s "obrem s kladivem" skončit v záplavě ne úplně nejkvalitnějších CGI, totéž platí i o konci), povětšinou ale především slušně baví. Law imho Downeyho suverénně přehrál, ačkoliv měl k dispozici výrazně menší prostor... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud to budu brát jako normální film, tak to sice příběhově neni moc originální, ale hromada nápadů, skvělá režie, super atmosféra 19. století v Anglii a roli si užívající Robert Downey jr. s britským přízvukem z toho dělaj fakt zábavnej film, ale pokud to vezmu jako film o Sherlocku Holmesovi, tak mi to přišlo až jako moc velká šáškárna, obzvlášť Downey jr. tam má hromadu vtipných scén, který se k charakteru známý postavy moc nehodí, navíc příběh je hodně tradiční, záporák slabej, Jude Law se na Watsona nehodí a Downey svojí přechytralostí a tim jak vždycky všechno ví značně připomíná Hankse v Andělé a démoni, ale narozdíl od Hankse, jemu jsem to fakt věřil. Nicméně jelikož jsem tyhle Sherlocky Holmese, Hercule Poiroty a podobný zvědavý detektivský vopruze nikdy pořádně nesledoval, tak mi ani nevadí, že to je pojatý jinak a líbilo se mi, jak to Ritchie udělal v zábavným stylu ()

Galerie (82)

Zajímavosti (55)

  • Natáčení probíhalo z velké části v centru Londýna, v londýnských filmových studiích a také v Manchesteru ve Velké Británii. Natáčelo se od 3. října 2008 do ledna 2009 (Lynette)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 209 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 524 mil. (NIRO)

Související novinky

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

Hugh Grant a Guy Ritchie opět spolu

23.01.2021

Herec Hugh Grant (Mělas to vědět, Gentlemani) si nejspíš zopakuje spolupráci se slavným režisérem známých gangsterek Guyem Ritchiem (Podfu(c)k, Sherlock Holmes). Natočit by spolu pak měli akční… (více)

Reklama

Reklama