Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 2

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (527)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Srát na českou kinodistribuci (palace cinemas), která třetí Narnii nabízí pouze v dabovaném 3Dčku, které jako obvykle stálo za starou bačkoru..větší prožitek z 3D efektu jsem si užil v tříminutovém traileru na připravovaný animák Rio. Prostě nic víc než další umělé lákadlo pro děti a past pro nebohé rodiče. Ale k věci, na film jsem šel z jediného důvodu a to, že mi tato naivní, bezelstná, dětská fantasy nějakým zvráceným způsobem přirostla k srdci a stejně jako při úvodních dvou dílech, jsem si svojí dávku infantility užil i při zatím trikově nejpovedenější trojce. Uvidíme, jak bude vypadat čtyřka bez Lucinky a Zuzky (i tentokrát absentující), ale i tak se dopředu těším. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako Kaspian. Tam sa aspoň bolo na čo pozerať a malo to bombastické finále, tentoraz je z toho len hallmarkovsky lacné a nudne jednotvárne putovanie po neveľmi zaujímavých lokalitách s nevzrušivými hrozbami. Zle animovaná zelená hmla ako hlavný zloduch, zle hrajúce ústredné duo, otravný potkan, ohavne gýčová loď a drak požičaný z Dračieho srdca. Navyše, hoci mi kresťanský duch Narnie inak nevadí, v závere ma tá Aslanova lopata ("Budem vás chrániť aj vo vašom svete, tam mám ale iné meno.") riadne tresla po čele. Pozitívne dojmy? Celková odyseovská koncepcia, odkazy na Raya Harryhausena a spočiatku neznesiteľný bratranec Eustace, ktorý sa svojím prístupom ("Milý denníček, plavím sa na smiešnej lodi s nenávideným bratrancom, otravnou myšou a šialencami, ktorí zrejme v dôsledku zlej stravy neustále blúznia o akejsi zelenej hmle!") nakoniec stáva najsympatickejšou postavou trilógie. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Dávno jsem se smířil s tím, že Letopisy ve filmové podobě Pána prstenů nedoženou, i s tím, že předloha se bude lišit výrazně již proto, aby film byl pro celou rodinu. Smíšené pocity se rozplynuly hned na začátku. Poetická kamera nás zavede do kouzelného světa, kde je možné vše. Cesta obrazem na zdi více než povedená, obrazy s Jitřním poutníkem na moři by se daly rámovat. Eustac je úžasně nesnesitelný spratek, přesně jako v knize. Ostrovy, architektura a Drak! Výtvarná práce s kamerou lahodí oku ( viděno v 2D). A kdepak se tvůrci inspirovali, když vytvářeli báječného mořského draka? V Abaratu Cliva Barkera ( 1.díl - BB art 2004, str.242)! Kdo jiný by také vymyslel tak nádherně hnusné monstrum - díky za něj. Jen jako dítě bych asi prožil několik nocí ve společnosti nočních můr...Jestliže mne předchozí díl nechal chladným, pak tento jsem si užil. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady už se ždíme jenom ze jména! Největší a snad jedinou radost by mohli mít fanoušci baníku, protože takové dýmovnice by se jim náramně hodily. Taky by mě zajímalo, kdo proboha vybíral ty piškoty? Strašný vkus, brrrr! Ten malý prcek je fakt na pěst a nezachrání to ani jeho rolička draka. Vůbec, všechny questy jsou na hubu. Co těch sedm mečů, ti jednonozí pitomci, pomatení mysli zlatou horečkou, obětování loďky plné lidí nějakému mračnu nebo příhodička "zrcadlo, kdo je tu nejkrásnější?"! A tak bych mohl pokračovat až k samotnému srdceryvnému loučení, které mělo diváka dojat k slzám. Nuž, ani to se nepodařilo! V zájmu zachování pevného zdraví všech inteligentních diváků doufám, že na další díl už z výdělků jedničky nezbylo, a že se zase nenajde nějaký trouba, který by se jej rozhodl financovat. 30% ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili, že nemá smysl tahat děcka po Narnii dvě a půl hodiny jako v případě druhého dílu a výrazně zkrátili stopáž, což je více než chválihodné. Nová postava Eustaceho je protivná, jinak nic nového pod sluncem co se týče hereckého ansámblu. Z akčního bojového finále s mořským hadím monstrem usuzuji, že se tvůrcům líbil krakenovský souboj ve třetích Pirátech z Karibiku, na které jsem si v průběhu díky podobným scénám několikrát vzpomněl. Třetí Narnie neurazí, nenadchne a odezní stejně rychle, jako tajemná zelená mlha nad mořem. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)
  • Po neuspokojivých tržbách předchozího dílu (2008) chtělo studio Disney zredukovat rozpočet tohoto snímku, a to na 100 milionů amerických dolarů. S tím ovšem nesouhlasila koprodukční společnost Walden Media, která v té době vlastnila práva na filmová zpracování "Narnie" a odsouhlasila rozpočet 140 milionů. Namísto Disneyho se tak koproducentem (a také distributorem) stalo studio 20th Century Fox – paradoxem je, že o pár let později toto studio koupil právě Disney. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama