Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Buráky jsem milovala jako malé děcko. Měli jsme to puštěné skoro furt. Hlavně tupoun byl uzasný. Ale ctyři hvězdičky spíše patří nostalgii, než samotnému filmu. Kdybych ho viděla těd, asi by to byl pro mě čistý průměr, na který se znovu podívám. Ale furt ho mám v té dětské paměti, jako hodně dalších filmů, takže tohle hodnocení je více ovlivněné ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví, jak se v Goonies všechno (až na prvotní rozhodnutí pustit se vstříc dobrodružství) děje jakoby náhodou. Každý další krok hlavních hrdinů je posouván tím, že někdo někam šlápne a něco se otevře či propadne. Takže pátrání po pokladu postupuje lineárně bez opravdového napětí. To se nedaří přivodit ani trojici (spíš trapně) komických figurek záporáků, kteří jsou zároveň (minimálně) dvojnásobní vrazi (WTF?), ale taky neskuteční diletanti, co si neumí poradit s bandou děcek... Jasně, v podstatě je to celý nadsazený jako v nějakým animáku, ale zároveň to postrádá ty prvky, který takovej animák činí zábavný (např. tu není žádná rivalita mezi chytrou figurkou jako Bugs Bunny a hloupou figurkou jako Kačer Duffy, protože všichni jsou tu pitomci; taky tu chybí fyzický gagy, se kterýma se výborně pracovalo třeba v Sám Doma). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným lákadlom tejto snímky môžu byť asi známi herci, ktorí sú tu veľmi veľmi malí. Hlavne skvelí herci súčastnosti Sean Astin a Josh Brolin, Dobrodružstvo tohto typu mám rád a ani mi nevadí, že sú to deti. Príjemná, uvoľnená prehliadka na popoludnie. musím uznať, že som sa celkom aj bavil. Ale nie až akoby som chcel. Snáď tomu napomohlo oprášenie chlapčenských snov. Je to svieži film s pomerne rýchlym tempom, efektami a trochu i humorom. Dokonca aj hudba je veľmi dobrá. Zábavná dobrodružná prehliadka, ktorá poteší hlavne tých, ktorí v sebe ešte stále skrývajú malé dieťa. Dobrodružná rodinná snímka pre celú hodinu. Podľa miestnych komentárov čítam, že sa jedná a celkom obľúbený film, ale ja som o ňom veru roky nepočul, dokonca som naň v živote nenatrafil v televízií. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze se jedna o velmi dobry film pro uz trochu vetsi deti. Vyborna adventura, sympaticke detske postavy, dokonce i padousi maji jiskru v oku.-). Prislo mi to misty hodne vtipne. Vytecny je i cesky dabing, kde proste nechaji kluky rikat "vole". To uz je pro dnesni dobu sci-fi. Skoro stejne, jako tocit podobne filmy pro deti v dnesni komiksove a animovane dobe... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Jeff Cohen přiznal, že ve scéně, kdy se jeho postava přiznává Fratelliovím, si musel vzpomenout na smrt své matky, aby se opravdu rozplakal. (Dlee)
  • Když chlapci sedí v obýváku a sledují MTV, ve skutečnosti nesledují klip "Good Enough" od Cindy Lauper, jelikož ten byl vydán až 6 měsíců po skončení natáčení. (mi-ib)
  • Když se Fratelliovi bratři hádají, Anne Ramsey opravdu pohlavkuje Roberta Davi. Bylo jí totiž řečeno, ať jej uhodí, co nejvíc může. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama