Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller The Ghost Writer z pera mistra historických románů Roberta Harrise přináší napínavý příběh spisovatele, který je najat na sepsání pamětí bývalého britského premiéra. Děj začíná nabírat nebezpečné obrátky krátce poté, co na opuštěnou zimní pláž známého amerického letoviska vyplaví moře mrtvolu jeho předchůdce na tomto literárním projektu. Netrvá dlouho a "duch" si uvědomí, že přijetím atraktivní práce učinil strašlivou chybu: ukazuje se, že expremiér je muž, v jehož minulosti se skrývají tajemství, která mají sílu zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (886)

Morien 

všechny recenze uživatele

Asi bych řekla, že je to divný film. Působil divně, zanechával divné pocity, děly se v něm divné věci... Z kina jsem odcházela spokojená (A po nějakých třech letech reflexe dodávám, že jenom proto, že to není tak strašné jako ostatní filmy, jaké jsem měla v té době možnost popatřit.). Ne úplně všechno bylo stoprocentní, ale bylo to všechno dost sladěné na to, aby se mi dostalo příjemného zážitku. Hlavně se mi líbil vymazlený obraz a hudba. Nicméně by se také slušelo poplácat ještě herce po ramenou. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Polanskiho brilantní tichá pošta, na jejímž konci odkryje karty (zakřičí) takovým způsobem, z kterého jsem si sedl na zadek. Předvídatelnost, nepředvídatelnost. Pátá hvězdička za závěrečných několik vteřin, kdy jsem měl pocit, že jsem se s pomocí stroje času vrátil do roku 1974! a kulisy Londýna vystřídal mystický Chinatown. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Aneb jak málo stačí pro budování atmosféry, když se to umí. Není třeba vrhat na diváka tuny oceli, spektakulární výbuchy a jiné propriety, které nedovolují užít mozek. A přitom stačí jedno auto schované ve stínu a nějaké ty ponuré tóny, trochu deště a mlhy a máme tu thriller jak má být. S politicko kritickými tématy se poslední dobou roztrhl pytel, stejně jako Green Zone se The Ghost (Writer) nepokrytě trefuje do dua B&B, tentokrát především do jeho ostrovní polovičky. Až si říkám, kdy to přestane být vyjádřením skutečného politického názoru a stane se to módou... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Polanski si prostě beze spěchu točí svůj kriminální :-D mysteriózní snímek okořeněný pečlivě dávkovaným vtipem,a mě v kině nezbývalo, než jednoduše žasnout. Ghost Writer je příkladem toho, že i v dnešní době lze moderně natočit poklidné, neuspěchané filmy, ve kterých děj postupuje jakoby mimochodem, a divák má pocit, že tajemné zákruty odhaluje on sám, ne McGregorův hrdina. Ze začátku sice režisér chrlí moc informací najednou, ale najednou se vše ustálí a mě čekal milý výlet do tajuplného světa špinavé politiky. S žádným hercem jsem neměl problémy, a ústřední dvojice se skutečně předvedla v tom nejlepším možném světle. Verdikt je prostý: o něco více hudby, malinko kratší stopáž, a bylo by to za pět. To napětí je dechberoucí. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

O panovi Polanskom si mozeme po ludskej stranke mysliet cokolvek, ale po tej reziserskej mu niet co vytknut. Skvely pochmurny konspiracny pribeh, ktory vas ponecha v napati celych tych 128 minut. Styri hviezdy za to, ze Pianista bol proste lepsi a tym padom ich v tejto skale nemozem hodit na jednu uroven, hoci filmy to su obidva brilantne a este aj za herecke obsadenie, ktore mne v rolach Adama Langa a Ruth nesadli. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (59)

  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie The Ghost. (MikaelSVK)
  • Robert Harris – bývalý televízny reportér BBC a politický publicista – aktívne podporoval Tonyho Blaira až do vojny v Iraku, čo Harris považoval za chybu. Blair rezignoval 26. júna 2007, čím podnietil Harrisa, aby upustil od svojej ďalšej práce a napísal „The Ghost“. Román, na ktorom je tento film založený, vyšiel len o 3 mesiace neskôr, 26. septembra 2007. Podobnosti medzi Blairom a Adamom Langom (Pierce Brosnan), Cherie Blair a Ruth Lang (Olivia Williams), Hatherton a Halliburton atď. sú jednoznačne zámerné. Mo Asumang sa nakrátko objaví na fotení s Langom ako sekretárka zahraničia Condoleezza Rice. (Pat.Ko)
  • Vydané v Spojenom kráľovstve pod názvom The Ghost v súlade s názvom knihy, ktorú napísal Robert Harris, ktorý je tiež spoluautorom scenára. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Polanski loví hvězdy

Polanski loví hvězdy

27.09.2010

Je zase na svobodě a chystá nový film. Proč ne? Muž ve stínu je pro mnohé jedním z filmů roku a důkazem, že Roman Polanski je pořád prvotřídní režisér. Drama God Of Carnage je adaptací divadelní hry,… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama