Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)
  • Bill Nighy trpí Dupuytrenovou kontrakcí, tj. dědičným onemocněním, které zasáhlo dva poslední prsty na obou rukou. Proto je možné vidět, že drží zbraně poněkud nezvykle. (Strzengon)
  • Před dvojicí homosexuálů v baru, kam Victor (Bill Nighy) pronásleduje Rose (Emily Blunt), je možné všimnout si lahve dvanáctky Budějovického Budvaru. (Illuminare)
  • Po vykonaní kontraktu na začiatku filmu nájde Victor  finančnú odmenu v skrinke číslo 47. Číslo 47 je pravdepodobne narážkou na hru „Hitman“, rovnako ako aj na rovnomenný film o nájomnom vrahovi menom Hitman: Agent 47 (2015). (martincba)
  • Pištoľ, ktorú objavila Rose (Emily Blunt) spolu s albumom polepeným výstrižkami z Victorovych (Bill Nighy) vrážd, je nemecký Mauser C96 vyrábaný už od konca 19. storočia. (abraxas)
  • Filmári sa okrem Londýna a neďalekého štúdia Pinewood vybrali natáčať aj na britský ostrov Man ležiaci v Írskom mori. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama