Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (877)

Morien 

všechny recenze uživatele

Co to, český film, po kterém nemám chuť zvolat kupříkladu "Ta úvodní scéna byla ale trapná!" (Ačkoliv u většiny českých filmů posledního pětiletí až desetiletí mám spíš chuť naříkat "Všechny scény kromě té úvodní byly trapné!") Toto je prosím pěkně český film, u kterého mě nenapadá vůbec nic, co bych mu vytkla. Všechno sedlo jako nočník na zadek a nenastala jediná chvíle, kdy bych se nudila. A konečně také film pro děti, který děti nechápe jako slintající nablblé tvorečky, které stačí odbýt nějakým protivným popěvkem a pár pády na hlavu, nýbrž tak nějak ve smyslu Malého prince. Jsem naprosto spokojená. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

úžasná vizuální a příběhová stránka dělá z kukyho návratu milou podívanou pro děti i dospělé, jen někomu třeba může déle trvat zvyknout si na formu, jakou tento unikátní snímek má... hudební stránka je rovněž vydařená a dětsky působící scénář snadno dojme i otrlejšího dospěláka. doporučuji tedy všem. 80% [Festival nad řekou, 2010] ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drsné dobrodružné drama. Svěrák tvoří zajímavý a především fungující svět, který ale možná není úplně pro děti (maminka je tady v podstatě záporák proboha!) jako spíš pro ty co by jimi zase chtěli být. Výtečné hlasové obsazení, nádherná kamera, skvělé akční scény (ten náklaďák mi připomínal Nácky z Indyho a závody ze SKRYTÉ HROZBY) a moc pěkná hudba dělají z KUKYHO pozoruhodnou podívanou. Víc těchle svérázných pokusů o oživení českého filmu. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 Jsou lidé, kterým ke spokojenosti nestačí oslavování poctivé rukodělné práce (když je z filmu o filmu patrné, kolik toho bylo dodatečně upravováno za pomocí speciálních efektů), indie look v jinak mainstreamově vykalkulovaném titulu a ozvláštnění oscarového KOLJI do podoby akčního dobrodružného bijáku s roztomilým plyšákem v hlavní roli. Technická preciznost bere za své, když jsou promluvy Kukyho nezáživně deklamovány a kapitán Hergot otravně moralizuje, nezávisle se tvářící osvěžení si bere spoustu z precizních amerických filmů, ale přitom je temporytmicky hrozně nevyvážené a vypravěčsky nezvládnuté, jelikož obě roviny obsahují nesrovnalosti a dětská fantazie je limitována na mravoučné mentorování a neskonale hloupou ekologickou agitku. KUKY SE VRACÍ je tak nejenom jeden z nepřeceňovanějších (českých) filmů poslední doby, ale zároveň i nejhorším Svěrákovým snímkem, protože není ani formálně vytŕíbeným titulem podle amerického vzoru, ani svobodným autorským nezávislákem, ani poučenou a hravou žánrovkou. Je totiž ukázkovým HEČ - Hezkým Českým Filmem, s kterým se za nějakou dobu budeme setkávat na cestách žlutými autobusy (a při jakýchkoliv jiných než akčních scénách se budu dívat raději na okolní krajinu, zvuk si při dialozích raději vypnu úplně). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pí pí, haf haf, au au?! Kuky je fajn. Dabing je fajn. Zpracování je parádní. Ale děj se mi moc nelíbil. Rozjelo se to slušně, ale postupem času se z toho stalo loutkové roztěkané akční rodeo. Jedna velkolepá akce stíhá druhou, jedna honička sem, druhá zase zpátky, třetí úplně někam jinam za jiným účelem. Chtělo ubrat akčnosti a přidat spíše humor, kterého je méně než bychom očekávali. Od Svěrákovců jsem čekal hlavně důraz na vtip a když už nějaká akce, tak spíš decentní. Ale tohle občas připomínalo americké akční bláboly s tupým dějem. Dobrák, cizinec, pár zlounů a spousta více či méně příjemných postaviček předvádí postupem času nudnější a nudnější divadlo, které se snaží být efektní, ale výsledný dojem je spíše kontraproduktivní. "Co to vedu za chytrácký řeči?" :-D Prostě a jednoduše mě Kukyho příběh zklamal. A závěrečné rozuzlení a jakýsi pokus o zajímavou pointu se mi už vůbec nelíbil. Sice je to pěkné a roztomilé, vhodné pro děti, dojemné a vypointované, vhodné pro dospělé, ale při celkovém pohledu to spíš není vůbec pro nikoho... Ale proti gustu žádný dišputát. Jako netradiční český film to funguje dobře, sice to mohlo být poutavější a zábavnější, ale lidem se to bude líbit. Proč? Protože to přeci natočily velké mozky svěrákovské, takže úspěch je zaručen nehledě na obsahovou stránku filmu. Vsadím se, že kdyby to bylo úplně stejné, ale režisérem by byl někdo neznámý a dabéři by nebyli hvězdy jako Svěrák, Macháček, Liška nebo Lábus, tak by měl Kuky tak o 15% méně. Ale jsem rád, že něco podobného u nás vzniklo a kdo ví, třeba příjde v brzké době něco podobně roztomilého, ale mnohem víc zábavného s lepším příběhem... 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Režisér Jan Svěrák si po uvedení filmu najal dvojici studentů, kteří na internetu vyhledávali nelegální kopie filmu a zajistili jejich následné smazání. (Tom_Lachtan)
  • Postavička Kukyho v reálu měří 21 cm. Pro natáčení bylo vyrobeno 18 loutek Kukyho. (POMO)
  • Režisér zpočátku počítal pouze s úzkým šestičlenným štábem věrných spolupracovníků, ve finále se na natáčení podílel tým šedesáti lidí. (POMO)

Reklama

Reklama