Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (877)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Překrásné oživení loutek v nádherném lesním prostředí. Jan Svěrák vdechl Kapitánovi opravdu život, dialogy mají výchovný charakter, nechybí však ani spousta vtipných hlášek ("když vidíme dva tvory stejného druhu, nemluvíme na ně..."). Další výhodou je, že Kuky zasáhne všechny generace. Jsem moc ráda, že jsem šla do kina a přispěla zase torchu na český film. Tohle má totiž opravdu úroveň. Akorát stále nevím, zda mám žádat autorská práva na předlohu Kukyho...můj slon (medvídek placička) Bimbo jako by mu z oka vypadl. I s tou barvou. I když on je trochu fialovější :-) ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Kuky se stal za poslední dobu fenoménem, akorát nevím, jestli to je tak dobrou reklamou, nebo jestli je tak moc výjimečný. Mně osobně je tahle postavička moc sympatická, to tolik kritizované 'neotvírání' pusy u loutek se mi zdálo naopak kouzelné, film jsem si moc užila, ale že by ve mně něco zústalo..to zrovna moc ne... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Co to, český film, po kterém nemám chuť zvolat kupříkladu "Ta úvodní scéna byla ale trapná!" (Ačkoliv u většiny českých filmů posledního pětiletí až desetiletí mám spíš chuť naříkat "Všechny scény kromě té úvodní byly trapné!") Toto je prosím pěkně český film, u kterého mě nenapadá vůbec nic, co bych mu vytkla. Všechno sedlo jako nočník na zadek a nenastala jediná chvíle, kdy bych se nudila. A konečně také film pro děti, který děti nechápe jako slintající nablblé tvorečky, které stačí odbýt nějakým protivným popěvkem a pár pády na hlavu, nýbrž tak nějak ve smyslu Malého prince. Jsem naprosto spokojená. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film sa volá Kuky se vrací, ale Kuky väčšinu stopáže rieši problémy svojich nových známych. To by mi až tak nevadilo, ako mi nesadli hlasy hercov k svojim postavám. To sa týka predovšetkým ústredného dua, hlasy oboch Svěrákovcov mi skrátka po celý čas kazili zážitok, pretože k vizáži bábok som si predstavoval úplne iné audio. Scény v lese mi pripomenuli napríklad Temný kryštál, akonáhle sa ale ocitáme na poli a vidíme dedinu, atmosféra je rázom fuč. Ide o veľmi subjektívne výhrady, tá objektívnejšia sa môže týkať polemiky nad kým, kto je skutočnou cieľovou diváckou skupinou. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není nějáká obyčejná pohádka, to je pořádná sranda..Většina postaviček je naprosto vzhledově odporná, ale Kuky to všechno vyvažuje a nakonec to samozřejmě všechno zachrání, i když má nevhodnou barvu a pořád se takhle blbě usmívá. :D Dabing byl skvělej a celý film byl průměrný, až nadprůměrný. Dávám 4* nasmála jsem se a Kukyho chci domů! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (29)

  • Scéna s traktorem, trvající asi jednu minutu, byla točena 4 dny, protože čítá okolo 60 záběrů. (camper)
  • Práce na filmu trvaly celkem tři roky. (Milan25)
  • Natáčení probíhalo ve velké míře vsedě a vleže. (hippyman)

Reklama

Reklama