Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh malého Jakuba (P. Mang), jenž našel své mamince Zuzaně (N. Konvalinková) toho pravého muže a sobě tatínka. Inzerát, v němž pan Vlk (I. Vyskočil) nabízí za prázdninové vedení domácnosti zdarma pobyt na své venkovské chalupě, svede dohromady tři lidi, svým způsobem nešťastné: Vlka, „skoro starého mládence“, jemuž neklape známost s mladou dívkou (D. Patrasová), paní Jelínkovou, která po smrti manžela marně hledá pevnější citový vztah, a malého Jakuba, jemuž žádný z matčiných nápadníků zatím nedokázal nahradit otce. Situace se zkomplikuje ve chvíli, kdy maminku po otravě houbami odvezou do nemocnice, a Vlk se musí o chlapce postarat sám… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

cariada 

všechny recenze uživatele

Malý Jakub si nemůže zvyknout na nového otce či přesněji mamina přítele a on zase nemá moc v lásce rád Jakuba. Ale máma je naštěstí na straně Jakuba a tak odpoví na inzerát kde jistý pán nabízí na léto zdarma starání se odomácnost v jeho chalupě. A tak se tam vypraví ,jak už to bývá nejdřív sám majitel je proti jelikož netušil že tam bude i se synem ,ale stejně ja tam nechá. Pak se mám přotráí houbama a musí do špitálu a pan Vlk odváží Jakuba domů jenže tomu se nechce. Doma ho ,ale mámim přítel nechce a ještě ke všemu má jinou ženskou doma. A tak si ho zpátky vezme na chalupu a stará se o něj. Jak to skončí je asi jasný. Příjemný tv film z J.Vyskočilem a N.Konvalinkovou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Třetí táta" aneb kterak Váňa Jumpedout k mladému a ke staré přišel. Starý mládenec Vlk potřebuje ve svém chlévě ženskou ruku a tak si na prázdninový pobyt pustí do baráku svobodnou matku Konvalinkovou s parchantíkem Vaš-kchu. Jejich postupné sbližování je náplní filmu. Kdysi velmi silný nadprůměr, ovšem nepředpokládám, že bych příběh stejně silně vnímala i dnes. Zůstanu u hezkých 60% a třeba se někdy naskytne příležitost přidat, ubrat nebo potvrdit stávající hodnocení. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak. Přesně rozdané karty, kdo s kým ano, kdo s kým ne, proč ano a proč ne. Hodně to těží z dobově dočasné popularity Pavla Manga, takže se to dost podobá starším šlágrům s Tomášem Holým. Ale má to docela fajn atmosféru a nutná klišé typu, kdy ve vypjatých situacích do otevřených dveří na chodbě dějově nevhodně vyleze nahatá baba omotaná ručníkem. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tento rodinný televizní film s příjemnou atmosférou, uvěřitelným a vcelku všedním příběhem, natáčený v krásném přírodním prostředí s dobrými herci se dá s potěšením podívat i po letech. To, co mi u jiných filmů vadí, jako průhlednost a předvídatelnost děje, jsem tady tolerovala. Naopak, jiné zakončení by pro mne znamenalo zklamání. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Pod režijním vedením pana Ludvíka Ráži vznikl další velice pohledný film o hledání dětské duše svého mužského vzoru. Druhý tatínek v pořadí Jakubovi nesvědčí a prázdninový pobyt u osamělého muže mu otevře nové možnosti získat muže do rodiny. Po počátečním nesmělém seznamování k sobě chlapec a "třetí" tatínek získávají vztah a tato situace je natolik silná, že oba dospělí ztrácejí své původní partnery. Rozhodne silná vůle chlapce, který se nemíní svého nového tatínka vzdát a po návratu maminky z nemocnice odjíždí, aby se vzápětí vrátili zpátky a připravili tolik očekávanou trofejní štiku. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Jako chalupa pana Vlka (Ivan Vyskočil) posloužila Kouřimecká rybárna, filmová nemocnice byla zase LDN v Bubenči. Dále se filmovalo na Branově a v Berouně. (rakovnik)

Reklama

Reklama