foto

Pavel Mang

  • nar. 7.6.1978 (40 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Od dětství se věnoval sportovní gymnastice, což jej spolu s fyziognomií předurčilo pro výběr filmařů na hlavní dětskou roli v seriálu CIRKUS HUMBERTO, který se natáčel dva roky (1986-1988). Účast na tak velkém projektu pochopitelně z Manga učinila hvězdu s velkou popularitou. Po skončení natáčení Cirkusu Humberto dostával pak další filmové či televizní role, mj. v Rážově filmu TŘETÍ TÁTA (1988), po boku Josefa Kemra se objevil i na prknech Národního divadla. Před kamerou se Pavel Mang objevil naposledy v televizní inscenaci POZOR NA KOZOROHA (1994). Stejně jako řada jiných dětských hvězd, tak i Pavel Mang však navzdory herecké praxi neuspěl u přijímacích zkoušek na konzervatvoř, kam nebyl přijat pro nedostatek talentu. Ve stejné době o něj přestal být zájem jako o herce, protože z roztomilého dítěte se stal mladý muž. Pavel Mang nakonec vystudoval obchodní akademii a dnes se živí prodejem elektroniky v centru Prahy.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

1996 O mrňavém obrovi (TV film)
Pohádka o nejšťastnějším království (TV film)
1995 Princ z pohádky (TV film)
1994 Pozor na Kozoroha (TV film)
1993 Dick Whittington (TV film)
Konec básníků v Čechách
Stalingrad
1991 Hledání v bílém obdélníku (TV film)
1990 Démantový déšť (TV film)
O Janovi a podivuhodném příteli (TV film)
O Radkovi a Mileně (TV film)
1989 Jízda králů (TV film)
Peter Pan (TV film)
Sáňkování není povoleno (TV film)
1988 Třetí táta (TV film)

TV seriály

1996 Hospoda (TV seriál)
Záškoláci (S01E11)
1995 Aneta (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Konkurence (E07)
Natrvalo (E06)
Maringotka číslo osm (E05)
další epizody (4)

Dokumentární

2013 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Pavla Manga (S08E30)
2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1991 Holky, kluci, komici (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace