Reklama

Reklama

Daleko od hlučícího davu

  • USA Far from the Madding Crowd (více)
Trailer 2

Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) je krásná a také hodně svéhlavá. A jako mnoho svobodomyslných žen, to ani ona nemá lehké. Tím spíše, že žije ve viktoriánské Anglii druhé poloviny 19. století. Bathsheba se v okamžiku, kdy po svém strýci zdědí usedlost v panství Wessex, promění z obyčejné venkovské dívky v nezávislou a cílevědomou statkářku. A to z ní dělá lákavou partii pro to, čemu se zatím snaží vyhnout – manželství. Nejprve odmítne lásku chovatele ovcí Gabriela Oaka (Matthias Schoenaerts), zklame i naděje zámožného starého mládence Willliama Boldwooda (Michael Sheen). A rozhodne se na zděděném statku hospodařit sama, bez mužské pomoci. V tehdejší době to byla nevídaná odvaha, ale Bathsheba díky svým schopnostem, přímočarosti i vrozenému šarmu uspěje. Pak ale vstoupí do jejího života mladý, pohledný, sebevědomý a arogantní seržant Frank Troy (Tom Sturridge). Přesně takový muž, s kterým by se racionální a sebevědomá Bathsheba rozhodně nezahodila. A k překvapení předchozích nápadníků právě on v ní dokáže probudit vášeň. Vášeň, která se stane osudnou nejen Bathshebě. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (282)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Knižní ani předchozí filmové předlohy mi nejsou známé, přesto už v průběhu tohoto filmu doslova prýštila skutečnost, že jde o brutálně osekaný příběh, jelikož to celé, zvraty a plynulost děje, vypadalo jako sestřih něčeho mnohem delšího a komplexnějšího. Krátce po sobě se tu sejdou tři nabídky k sňatku, nezávislá Bathsheba samozřejmě přilne klasicky k tomu nejhoršímu, čímžto posere život sobě i ostatním. Nejvíc mi bylo líto Sheena, na kterého (v ději filmu, nevím jak v knize) pak děj i všichni ostatní úplně zapomněli - v tuhle chvíli to pro mě ztrácelo hvězdičku, a to jsem byl na **. Další * ale přidám jednak za pěknou kameru a nádherné záběry a prostředí, a pak také za skvělou hudbu jak od Armstronga, tak i licencované skladby od Eliza Carthy Band. Bohužel na víc ten roztříštěný a pokrácený příběh nemá :( ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem dřívější adaptace ani nečetl knížku, takže mě docela bavil příběh filmu, což by zrovna s tímhle tématem asi tak nebylo, pokud bych věděl o všech zápletkách i jejich vyústění, ale takhle šlo o kvalitní film, který mě nějak výjimečně nedostal, ale jednoduše mě bavil. Akorát si myslím, že to celé je takové šablonkové, nic extra, nic nového. Jako z příručky "Jak nezklamat diváka" kapitola "Stá adaptace toho samého." ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Daleko od hlučícího davu disponuje dvěma mými oblíbenými aspekty: 1) Příběh se odehrává ve staré dobré Anglii kdysi v 19. století, což mám rád - zejména díky prostředí, kostýmům a celkové atmosféře. 2) Ve středu stojí emancipovaná ženská postava, která si jde tvrdě za svým a nenechá se jen tak zviklat nějakým mužským názorem - v tomto případě ji velmi dobře ztvárnila Carey Mulligan, která na jedné straně působí opravdu křehce, zatímco na druhé straně je neobyčejně podmanivá. Příběh filmu nenásilně ubíhal, a byl doprovázen nenápadnou hudební stránkou a pěknými záběry anglické krajiny. Zkrátka film, který je mým šálkem kávy přinejmenším z výše zmíněných důvodů. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Našťastie som mal možnosť, pár dní dozadu, vidieť pôvodný snímok : Ďaleko od hlučného davu ( rok - 1967 ), ktorý mal jednak brilantné obsadenie - ( Christie, Finch, Bates a Stamp ), a lepšieho režiséra - ( Jána Schlesingera ), a tak mám reálny dojem, akoby som porovnával MRAVCA so SLONOM !!! Veľká BIEDA, ktorá ani nemala vzniknúť ! V súčasnej dobe, sa nakrúcajú, pomerne často, rôzne kópie filmov, ktoré tu už voľakedy dávnejšie boli - ( Sedem Statočných, Ben - Hur, a čo sa z toho nakoniec vykľuje, to už dobre viem ! ), v tomto prípade som si sprvoti myslel, podľa hodnotenia na internetovom portáli : rotten tomatoes, že sa stal zázrak boží, ktorý by mal predčiť originál ? Naozaj, „zhnité paradajky” , udelili tomuto duplikátu, akejsi kópii, vyššie hodnotenie, ako originálu, hm... , silná káva, takto manipulovať s divákom, ktorý naivne očakáva, že to tak má byť, a nie je ! Strašne nevýrazné obsadenie a samotný scenár s réžiou, na mojich negatívnych dojmov, vôbec nepridávajú !!! Premárnená príležitosť, ale čo si Preboha živého, mysleli títo tvorcovia, že takto chcú zložiť, určitý typ - holdu, pôvodnému filmu ? Bohužiaľ, nedarí sa im to ! A už tobôž, takto sa to vôbec nerobí, vážené dámy, a vážení páni, áno, vy všetci pred kamerou, a samozrejme, za ňou !!! Viac - menej, povedal by som, že množstvo užívateľov, ktorí ohodnotili tento film, nevideli pôvodný, a tak udeľujú prepálené pozitívne hodnotenia, ktoré práve nemajú nič spoločné, s geniálnou klasikou, ktorá ma priklincovala do sedačky, takmer na celé 3 hodiny !!! Maximálne sklamanie, ktoré nevylepší, ani moja obľúbenkyňa Carey Mulligan !!! ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

A proč se jednou za čas nepodívat k nebi, odlepit se od země a nechat se lehce unášet někam do snů, mimo realitu. Unášet krásnými obrazy, milým příběhem, charakterními muži, platonicky se zamilovat a lehce závidět Bathshebě oddanost a lásku Gabriela. Nadávat, co to ta holka vyvádí a nakonci jí to vlastně ze srdce přát. Možná chvílemi i vidět sami sebe, jak stále hledáme s hlavou vztyčenou vzhůru a přitom se stačí podívat pod nohy.... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v Buckinghamshiru, Oxfordshiru, Somersetu a Dorsetu, kde se nachází Mapperton House, který byl ve filmu použit jako ovčí farma slečny Everdenové. Dále například Sherborne, pobřeží West Bay, Durdle Door, Bicester a Forde Abbey. (Petrasuvicka)
  • Film bol natočený za 53 dní. (Martyska)

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

Vinterberg nelení a vzpomíná na mládí

16.11.2014

Natočil jeden z nejlepších filmů roku 2012, sklízel s ním ovace po celém světě jak od kritiků, tak od diváků a zviditelnil se i filmovým fanouškům, kteří o něm do té doby neslyšeli. Jeho další film,… (více)

Reklama

Reklama