Reklama

Reklama

Paříž, když to hoří

  • Česko Paříž v letním parnu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hollywoodskému producentovi Alexanderu Meyerheimovi (Noel Coward) rychle dochází trpělivost. Jeho scénárista Richard Benson (William Holden) už přes 19 týdnů pracuje na novém filmu, a stále není s to ho dokončit. Benson si ve skutečnosti užívá života v luxusním pronajatém pařížském apartmánu, flámuje, nezřízeně popíjí, navštěvuje kasina, ale ze scénáře zatím nenapsal ani čárku. Za dva dny je ovšem termín odevzdání a producent Meyerheim si scénář ve městě pod Eiffelovou věží vyzvedne osobně! Richard si proto najme písařku, půvabnou Miss Simpson (Audrey Hepburn), a hodlá jí scénář nadiktovat z hlavy. Je ostatně už zvyklý takhle pracovat vždy, když jde opravdu do tuhého. Tentokrát ho však napadají jen samé nesmysly a vymezený čas se zatím neúprosně krátí. Tady už pomůže jen jediné - nechat pracovat svou fantazii a celou filmovou zápletku si ve dvou prožít na vlastní kůži. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Audrey by dokázala vnést šarm a krásu i na toalety na brněnském vlakovém nádraží. I když Holden zrovna nepatří k mým favoritům, nijak to Audrey nekazil. Překvapivě trapně však působil Curtis. Komedie je to především konverzační a s něžným úsměvem si střílí z filmového průmyslu. Přesto mi nasadila brouka do hlavy, jestli se opravdu nechal Shaw při psaní Pygmalionu inspirovat o skoro sto let starším románem, neboť se mi ta podobnost náhle zdá velmi realistická. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Komedie s Audrey Hepburn na mě působí pokaždé stejným způsobem. Vždycky se u nich výborně bavím, protože obsahují fakt dobrý humor, zároveň ve mně (starém cynikovi) probouzí tato křehce vypadající a skvěle hrající bytost jakési romantické pocity (což mě nemálo děsí). Ani tento film s vyžilejším scénáristou a rozkošnou stenotypistkou nebyl výjimkou, takže jsem se dosyta zasmál, a teď půjdu brutálně zavraždit nějaké existence na XBOXu, abych své myšlení vyladil do obvyklého módu. ()

Reklama

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Je letný čas a život je sladký. Raňajky budú u Tiffanyho a nálada je povznesená." Neobyčajný, ani nie film o filme ako skôr scenár o scenári. Ten je vyšperkovaný do detailov, keďže 90% filmu stojí práve na ňom. Zvyšných 10% je "len" ilustračný doplnok, čo znie chabo, ale v podaní Hepburn&Holden, ktorí šlapú na 100% je táto časť nepostrádateľná. Komu sa už navyše dostal do rúk nejaký ten scenár a mal možnosť vidieť jeho štruktúru, veľa pasáží dokáže doceniť viac ako obyčajný laik. Čo sa týka hercov, šarmantný Holden podáva obdivuhodný výkon a Audrey... Audrey je proste Audrey - nádherná ako vždy, dlhé vlasy, krásny úsmev, najkrajšie oči a tá najsladšia angličtina. Jediný vhodný konkurent, ktorý sa opovážil zmerať si sily s jej krásou bolo mesto Paríž a aj napriek jeho krásam a charakteristickému kúzlu, tento boj prehralo. Smútiť ale netreba, Audrey čo sa (okrem iného) krásy týka, neprekonalo nič a to pekne dlho. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasné, že to bude velká oddechovka, a to i na formát Audrey Hepburn. Když se totiž psaním scénáře přenášíte z reality do fikce, může se stát mnohé, a opravdu se mnohé stalo. Tak to dopadá, když text vymýšlí v časové tísni a s jistou hladinou alkoholu v krvi domýšlivý scénárista ("tajemný cizinec je.. samozřejmě Američan") a zapisuje ho na stroji mladá romantická duše, které vděčíme za množství bláznivým vsuvek ("nešťastná dívka pochopila, proč se jí onen muž neustále zakusuje do krku.." ;-). Nicméně William Holden se mi jako herecký partner pro Audrey zamlouval, jako dva lidé zaujatí sami sebou vypadali přesvědčivě a přestože je zápletka jednoduchá jako článkované tělo žížaly, tak film neurazí, všímavý divák si tam může najít drobné radosti (vynikající Tony Curtis, chvilka Marlene Dietrich, mihnutí Mela Ferrera v masce opičáka) a ve zbytku vás zabaví hlavní dva protagonisté, kteří zachraňují neokázalou dějovou linku. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nezávislý Hollywood, z roku 1964. Říkám to takhle, protože tenhle film je něco úplně jiného než na co je člověk zvyknutý z těch let. Konverzačka, hledá se nápad, možná příběh neuchvátí, ale Hepburn a Holden hráli tak odvázaně jako když doma tě něco hodně baví. Nepamatuji si kdy se mi líbila Hepburn jako herečka až takhle moc. 5/5 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • V době, kdy byl Holden na léčení, chtělo studio natáčení zrušit úplně. To vyřešil režisér Quine tím, že k natáčení přizval Tonyho Curtise, s nímž natočil několik scén. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Nakrúcanie skončilo len dva dni predtým, než sa začal filmovať ďalší film Audrey Hepburn, Šaráda (1963). (TheRoller)

Reklama

Reklama