Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (816)

genetique 

všechny recenze uživatele

Craven vrátil sérii dôstojnosť. Je síce pravda, že som sa miestami v deji strácal a bolo by asi lepšie nabudúce pozrieť si celú sériu spätne ešte raz, pretože je v nej neskutočné množstvo odkazov na predchádzajúce diely. Inak som mal z toho celkom dobrý pocit, film má hlavu aj pätu, má zaujímavú zápletku, je plný zvratov, zábavných okamihov, ktoré však nezhadzujú film do lacnej frašky a celý dej je pomerne inteligentne poprepájaný. Rovnako odhalenie vraha je asi najlepšie od prvej časti. Takž spokojnosť, ale prikláňam sa k názoru, že táto časť by mohla byť definitívne poslednou. 75%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Williamson .. Lehce zábavná, veselá a hravá variace na původní díl s důraznou a důslednou aktualizací pro online věky 21 století. Není to kupodivu hloupé, vnitřně film funguje, ovšem nemocniční konec tomu nepřidává, spíše naopak a celek místy dojíždí na přehnané sliby o nových pravidlech či rezignace být alespoň trochu SCARY (zato té MOVIE komedii se přiblížil až až). Užil jsem si jako divák se slušným přehledem na přijatelných 70%, které budou fanoušky upravovány dle velikosti zainteresovanosti. Zas tak v tom nelítám (anebo tomu chyběl pár tradičních půllitrů před..;-))!?). ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příjemné setkání se starými známými a mnohem lepší film, než by člověk po My Soul to Take čekal, v podstatě se mi to líbilo stejně jako první díl. Cravenovi s Williamsonem se celkem úspěšně podařilo reflektovat uplynulé hororové desetiletí, aniž by se duch této série jakkoli změnil. Pořád se jedná o sympatickou hříčku přeplněnou žánrovými popkulturními odkazy, která sem tam pobaví a sem tam napne. A navíc je to poměrně smysluplné a s malou špetkou sociální satiry. Musím říct, že kdyby nebylo toho "alternativního konce", bych byl mírně v šoku a obdivoval bych odvahu tvůrců sérii nejenom rebootovat, ale opravdu aktualizovat na verzi 2.0. V této podobě jsem "jenom" spokojeným divákem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Scre4m aneb online horor pro generaci 2.0. Novomediální gore fest, který dokáže vyrazit dech, zastavit srdce a rozechvět bránici, aby byl divák hned v zápětí resuscitován vlnou neokoukaných nápadů a neoposlouchaných hlášek. K dokonalosti dotažený a proklatě hravý sequel/remake, který se může hrdě postavit po bok jedničky a utvořit tak perfektní elektrizující oblouk probíjející do všech stran. Spolu s Limitless zatím to nejlepší, co rok 2011 přinesl. Any last words? Clear! PS: pokud by měl někdo vyvraždit celý Hollywood, pak by to měl být Wes Craven!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že po katastrofální trojce jsem se do toho moc nehrnul. Navíc moje očekávání spadla na bod mrazu, ale ono to nakonec v rámci možností tak nepřijatelný nakonec nebylo. Teda tím nechci říct, že se nejedná o film přecpaný klišé který vyvařuje z předchozích dílů to zase ne, ale aspoň tu třeba oproti třetímu dílu nemáme žádnou vyloženě debilní pointu která by nějak zabíjela předchozí dění ve filmu. Začátek byl i docela zábavnej a ano musím se přiznat taky jsem byl lehce zmatenej. Pak už se film víceméně pohybuje v zajetých kolejích série takže se nejedná o nic výjimečného. Taky mě už trochu štve nesmrtelnost ústřední trojice. Všichni kolem nich můžou zařvat, ale oni neohroženě přežijou všechno. Nicméně celkově vzato je to všech stránkách určitě přijatelnější pokračování než tragická trojka a co se hodnocení týče vidím to na ten čistý průměr.50% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Původně měli být Gale (Courteney Cox) a Dewey (David Arquette) rodiči, ale to bylo ze scénáře odstraněno poté, co se tvůrci shodli, že by nebylo vhodné, aby bylo při útocích Ghostface ohrožováno i malé dítě. (newpage)
  • Šlo o první film ze série, který nezačal vraždou osob obou pohlaví, nýbrž jen žen. (SidneyP)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama