Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rec? Spíše recyklace. Kdo viděl jedničku, nechť klidně dvojku oželí, je to ztráta času. Efekty jsou sice velmi dobré, leč nic nového nepřinášející. Zase ten samý dům, akorát prostřednictvím bojové jednotky pobíháte sem a tam a občas máte před sebou obraz jako z akční hry, jen výběr zbraní a počet životů chybí. Rozklepaná pseudodokumentární kamera je již notně okoukaná a nepříjemná. Atmosféra jalová, občas nějaká lekačka, většinu z nich ale snadno odhadnete. Během sledování a směrem k závěru se vynořují související filmy jeden za druhým - Vymítač ďábla, Tajemné zlo, Poltergeist 2. SWAT neskuteční tupci, muž v utajení neutajen, postavy okolo se chovají jako ze správného horroru - nejhloupěji, jak to jde. Jestliže jednička byla alespoň v něčem zajímavá a atmosférická, pak dvojka tohle vše postrádá. Zbývají jen brutální útoky jako v 30 dní dlouhé noci a podivný konec bez nápadu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před nějakou dobou ze spoilerů dozvěděl, jakej příběhovej veletoč tvůrci s mým oblíbeným hororem udělali, začal jsem se poměrně dost strachovat. Zbytečně. Zaprvé se ta informace ani nedá považovat za spoiler (že zombie nejsou zombie se dozvíme hned po pár minutách), zadruhé ten zvrat vůbec nepůsobí křečovitě, vývoj děje je hladký, a vlastně celej scénář vyhlíží tak propracovaně a cílevědomě, že bych byl ochotnej uvěřit, že tvůrci s tímto sequelem počítali ještě před natočením prvního dílu. U něj jsem v posledních patnácti minutách zažíval opravdový vtíravý strach, což se mi u dílu druhého sice nestalo (adrenalinová jízda je pro něj velmi trefné označení), nicméně i přesto si mě získal. Získal si mě svým spádem, krvavostí, zajímavějším příběhem (hlavně jeho nadpřirozenými momenty) a závěrem, kterej ten příběh posouvá zase někam úplně jinam. Když se na to dívám zpětně, tak jsem (přes prvotní obavy) rád, že se tvůrci nebáli a subžánr sequelu změnili. Jeden perfektní strašidelný zombie horor už jsme tu měli, teď tu máme perfektní akční (censored) horor. Zkrátka návrat do barcelonského domu hrůzy jsem si užil a těším se, až se do něj budu moci podívat znova. Horror movie of the year ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teprve po zkouknutí tohohle plně pochopíte dokonalost jedničky. Zábava to je pořád, ale už se nebudete bát. Kill rachejtlí byl výbornej, ale moc se mi nelíbí ta ďábelská mytologie. Já prostě preferuju klasický zombíky. SWAT se taky moc nepředvedli a největší borec pro mě byl zase hasič a vůbec ta skupinka dětí byla lepší. Jinak potěší návrat Manuely Velasco a ještě je dobrej představitel drsnýho kněze. Každopádně trojka bude. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej depke Rec prichádza takmer rovnako kvalitné pokračovanie. Je možno ešte akčnejšie ako prvé, ale v istých momentoch bola tá kamera tak rozrasená, až mi to začalo vadiť. Nikde inde doteraz, myslím v iných filmoch, mi to tak nevadilo, našťastie to bola iba istá časť filmu. V prvom diely ide o nejaký druh vírusu, no tu to už prerástlo v nejaký nábožensko- satanistický motív a nie som si celkom istý, či to filmu pomohlo alebo uškodilo. Prekvapilo ma to. Isté je , že po hite Rec prišlo pokračovanie, ktoré nesklamalo a to sa nestáva často. Slabšie štyri. 70%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kto chce byť v tom že REC je jeden z najlepších zombie hororov na svete, nech REC 2 nepozerá!!! Belaguero totiž búra zavedené postupy, kombinuje, predhadzuje iný pohľad, pričom stále dokáže prekvapovať. Je to zombie film? Je to satanistický film? Je to film o vraždiacich deťoch? Je to ducharina? Je to vírusový film? Je to dokument? Kde ho sakra zaradiť? Toto nedá každý. Welcome to the Next Level. Ako sa strašne teším na REC 3! Strašne! S čím príde, s čím len príde, keď po vôbec neplánovanej dvojke prišiel s týmto! Nepúštajte ho do sveta, pretože svet bude vyzerať ako to, čo ukázal zatiaľ len vo svojich kraťasoch. Ak to niečo natočí ako celovečerný film, to bude strašný masaker. Tu je budúcnosť hororu. Videné: 2x ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Pablo Rosso, kameraman z prvního dílu REC (2007), se vrátil v tomto díle v roli člena SWAT teamu Rossa. (Kailo)
  • V celosvětových kinech film utržil 18,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)

Reklama

Reklama