Reklama

Reklama

TRON: LEGACY je 3D high-tech dobrodružství zasazené do digitálního světa, který je úplně odlišný od čehokoli, co jste již na velkém plátně viděli. Sama Flynna, 27letého rebela, pronásleduje záhadné zmizení jeho otce Kevina Flynna, muže, který byl kdysi známý jako největší světový tvůrce videoher. Když Sam objeví záhadný signál poslaný ze staré Flynnovy arkády – signál, který mohl být jenom od jeho otce – zjišťuje, že se ocitl v digitálním světě, kde byl Kevin uvězněn po 20 let. S pomocí nebojácné válečnice jménem Quorra, se otec a syn vydávají na cestu, která jim může přinést život nebo smrt, cestují po vizuálně fantastickém cyber vesmíru – vesmíru, který stvořil sám Kevin, a který se stává modernějším s vozidly, zbraněmi a krajinami, které si nikdy před tím nedokázal představit a nelítostným zloduchem, který se nezastaví před ničím, jen aby znemožnil jejich útěk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (58)

Trailer 4

Recenze (1 691)

Madison 

všechny recenze uživatele

Patrím k verným stúpencom vizuálnej dokonalosti, ale TRON LEGACY nie je len vizuálnou dokonalosťou, ten film je priam fantasmagorická šialenosť. Výtvarne krásne pojatý skvost dotvorený nápaditými technickými vychytávkami (ponuré tmavé prostredie, svetelné efekty...) a zaujímavým príbehom, ktorý rozhodne popri podmanivom vizuáli neplní úlohu len vedľajšieho doplnku. Tron Legacy je monumentálnou oslavou vizuálnych efektov, ktoré sú v tejto snímke vkusne a precízne aranžované. Jednotlivci, čo to pozerajú na počítači, si ten kokteil krásnych trikov a perfektnej hudby rozhodne neužijú a hviezdu môžu rovno strhnúť. Milujem ten pocit, keď ma tvorcovia prenesú do úplne iného sveta, vzdialeného od toho nášho na milión kilometrov, Jeff Bridges je skvelý a Akadémia urobila ďalší obrovský prešľap, keď bola táto snímka v rámci vizuálnych efektov úplne odignorovaná. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tron jako suchá a neosobní prezentace vizuálně opojného kyberprostoru, která dokáže strhnout snad jen ve dvou scénách (motorky a hudební klub)? Děkuji, nechci. Kdyby to točil někdo jiný než Kosinski, třeba by to i fungovalo, v jeho podání se ale Tron Legacy stal jen nečekaně nudnou umělotinou bez jakékoliv chuti a zápachu. Z toho hit nekouká. 50% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorého otec, majiteľ významnej spoločnosti z počítačovej oblasti pred dvadsiatimi rokmi bez stopy zmizol, no mladík sa o spoločnosť odmieta starať a radšej sa venuje adrenalínovým zábavám. Lenže teraz zistí, že otec poslal zvláštnu správu a vďaka stope sa mladíkovi podarí dostať do digitálneho sveta, v ktorom je aj jeho otec. Ale tu vládne krutý režim a tak musí urobiť všetko preto, aby prežil a blížiacu sa hrozbu zastavil. Spracovanie nie je najhoršie, ale nie som s ním ani moc spokojný. Táto tématika nie je práve najbežnejšia a už na prvý podľa ponúka slušný potenciál, no ten sa moc dobre nevyužil. Ešte spočiatku ma to celkom zaujalo, sympatická úvodná fáza z reálneho sveta, dostatočne zaujímavý hlavný hrdina, prechod do digitálneho sveta a dobrý prvý dojem z neho, to všetko je v poriadku. Ale následne sa to už začne kaziť, dobrý prvotný dojem z tohto netradičného sveta sa už po chvíli vytratí a priestor dostane nová, no v rámci žánru štandardná zápletka, ktorá ma ale vôbec nezaujala, bolo mi úplne jedno, ktorá postava dosiahne svoj cieľ, toto už skutočne šlo celé mimo mňa. Našťastie to tvorcovia aspoň dokázali udržať v tolerovateľných hraniciach a prevedení, takže sa to dá bez väčších problémov dopozerať, ale moc ma to nebavilo. Akcie je tu celkom dosť, ale mám z nej len priemerné pocity. Toto vôbec nie je môj typ, ale je aspoň slušne natočená a plne prehľadná, takže síce ma nebavila, ale ani nenudila. Jedine tá naháňačka na motorkách je trochu zaujímavejšia, ale zvyšok už moc nestojí za pozornosť. S hereckým obsadením som spokojný, síce nemám rád mladé postavy v hlavných úlohách, ale Garrett Hedlund je bez väčších problémov, k tomu výborní Jeff Bridges a Olivia Wilde a ešte pár celkom zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú celkom slušné, Joseph Kosinski je bezpochyby schopný režisér, len tentoraz to nie je moc môj štýl a aj tá vizuálna stránka je až príliš stereotypná, takže spočiatku to baví, ale po chvíli som sa už toho prejedol. A veľmi výrazným plusom je hudba, síce sama o sebe nie je až tak dobrá, ale veľmi dobre podporuje jednotlivé scény a hlavne vďaka nej sa na to dá bez väčších problémov pozerať. Takže o výraznejšej spokojnosti tu nemôže byť ani reči, moc ma to nebavilo, ale hudba, herci a slušná réžia to na ten priemer vyťahujú. No znovu si to už určite nepozriem. 52% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Svět, kde nepotřebujete lampičky, lustry, baterky, protože Vaše oblečení svítí. Svět, kde svou motorku nemusíte parkovat v garáži, postačíte si s kapsou (to samé platí o světlohelikoptérkách). Svět, kde svoji duši nosíte na zádech v disku, který může sloužit i pro aportík Vašeho psa, či jako zbraň. Svět, ve kterém chce býti Viktorka lesbou kvůli zázraku jménem Olivia. Takový svět je vskutku nádherný, ale tak jako v našem, i v tomhle jsou obyvatelé idioti, kteří místo akce kecají. Škoda. Tron je postavený na dobrém základu, ale výsledek se nepovedl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní film je podle mě nuda, nejenže tehdy na takovej film prostě nebyly technologický možnosti, ale ještě to bylo o ničem, nicméně Legacy už je o poznání lepší, parádní audiovizuál, super akce, slušnej příběh, kterej možná neni geniální, ale v jednoduchosti je síla, obzvlášť když film musí být dynamickej a celkově to působí fakt skvěle. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (50)

  • Motocykly navrhoval bývalý designér firmy Bugatti. (jenik71)
  • Jméno postavy Gem (Beau Garrett) je odkazem na grafické rozhraní GEM, které běželo na Atari ST a bylo k dispozici také na IMB PC. (HellFire)
  • Samotné natáčení filmu zabralo pouze 64 dní, ovšem postprodukce si kvůli zvláštním efektům vyžádala 68 týdnů. (Caszidy)

Související novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

03.05.2024

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Nový Tron nabírá obsazení

Nový Tron nabírá obsazení

01.07.2023

Studio Disney už nějakou dobu pracuje na novém filmovém Tronovi, v němž si podle všeho zahrají hlavní role Jared Leto (Morbius) a Evan Peters (Monstrum). Snímek má také režiséra v podobě Joachima… (více)

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

Jared Leto naznačil, že třetí Tron se blíží

24.03.2022

Obecně vzato se nevyplatí dávat PR řečem herců během promování jejich současných projektů jakoukoli váhu, poněvadž jak se v minulosti ukázalo, často nešlo o nic víc než o snahu zviditelnit sebe a… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama