Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne nudné, nezáživné, s plochými postavami a toľkým patetizmom, že by sa mohol aj týždeň v kuse predávať a stále by niečo zostalo. Čo s mňa týka, absolútne nechápem ľudí, čo idú dobrovoľne niekam za hranice do vojny, šíriť tú akože svoju demokraciu. A ešte aj byť na to hrdý. Je to hnus. A dramatické aj romantické scénky tiež vyzneli do stratena. 30/100 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

jedno velké a už milionkrát omleté klišé - rozhodně jsem od Lasse Hallströma čekal něco originálnějšího.. celý snímek navíc až moc připomíná Zápisník jedné lásky - napadlo mě to už v kině a to jsem ještě ani nevěděl, že autorem knižních předloh k oběma filmům je stejný spisovatel (Nicholas Sparks).. 3* ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré dať tomuto snímku šancu. Nejedná sa o nič svetoborného, podľa mnohých si režisér vzal time out, keď sa podujal natočiť túto romancu, ale už Hachiko naznačoval určité smerovanie. Mne sa napriek určitým chybám táto melodráma páčila a to pekné a sladké som si vychutnal. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Milý Johne, jsi tak sladký, že bych tě hýčkala, pečovala o tebe s láskooou a oddaností o rozměru oceánu a síle zelených baretů. I kdybys jen hýbal brvou a napínal svaly na krku, jak ti to krásně šlo ve vypjatých situacích, pokaždé bych ti nasekala minimálně 4*, aniž bych hla brvou a svaly by mi ztuhly jak nedělní tatínkovy lasagne. Takhle nějak si představuji prodlouženou zastávku přírody na cestě štědrosti. Klidně bych byla jen vlnkou, na které tak elegantně surfuješ nebo ji brázdíš svým dokonalým hříšným tělem a klidně budu jen tím pitomým prknem. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Technicky to tak špatné není, Hallstrom už je v žánru rutinér a vybrat herce a exteriér si prostě umí. Na druhé straně je to tak strašně špatný, že sem měl problém to dokoukat, protože po deseti minutách je jasný, jak to všechno dopadne. Příběh každý postavy je mi ukradený a jeslti někdo umře mi je taky jedno. Válečné scény působí tak rádoby epicky, až jsou trapné k zasmání. Hlavní herečka má postavu totální krávy a hlavní herec má postavu totálního vola, protože se na ní s prominutím nevysral po tom co mu napsala "milý johne..", takže Lasse bud udělej druhýho Hačika a nebo táhni do háje. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)
  • Prakticky celý film se natáčel v okolí historického města Charleston v Jižní Karolíně. (Rosaviva)

Reklama

Reklama